Sú hodnoty amylázy a lipázy v norme?
Prosím mám krvné testy pankreasu v poriadku?

však to vidíš. máš tam vpravo rozpätie hodnôt od - do.
Ahoj, áno, je to v poriadku.
@anonym_f4c56a ja som nevedela že keď už je hranica 1.0 či nie je 0.9 lipaza už veľa 🙂 ja nie som lekár, tak sa radšej takto spýtam
však to vidíš. máš tam vpravo rozpätie hodnôt od - do.
@deti95060810 som nevedela že keď už je hranica 1.0 či nie je 0.9 lipaza už veľa 🙂
Jaj krásne amylázy a lipázy, ale to nie je AMS zo séra? Lebo tam je hranica do 1,67.
Jaj krásne amylázy a lipázy, ale to nie je AMS zo séra? Lebo tam je hranica do 1,67.
@anonym_f8d651 ja neviem nerozumiem tomu veľmi
A máš nejaké ťažkosti? Bolesť brucha, vracanie, nevoľnosť? Ak nie, hodnoty máš v medziach normy. Keby sa niečo deje, lipáza vie pri akútnej pankreatitíde vyskočiť aj vic ako na trojnásobok normy, takže ak ti nič nie je, máš to dobré.
A máš nejaké ťažkosti? Bolesť brucha, vracanie, nevoľnosť? Ak nie, hodnoty máš v medziach normy. Keby sa niečo deje, lipáza vie pri akútnej pankreatitíde vyskočiť aj vic ako na trojnásobok normy, takže ak ti nič nie je, máš to dobré.
@anonym_f4c56a no práveže mám také 4 dni jemne pichanie v ľavom boku ako keby pod rebrom a už asi cca 3 mesiace problémy s trávením že mi je ťažko od žalúdka a potom to prejde a potom zasa príde neviem no zvracanie nie
Len som mala pocity na zvracanie
Ale to ešte pred týmito testami
@anonym_f8d651
@anonym_f8d651
@klaudinkax tak amylázy máš 1,24, všetky výsledky v norme. Ja mávam 2,6.
@klaudinkax tak amylázy máš 1,24, všetky výsledky v norme. Ja mávam 2,6.
@anonym_f8d651
@anonym_f8d651 no práveže mám také 4 dni jemne pichanie v ľavom boku ako keby pod rebrom a už asi cca 3 mesiace problémy s trávením že mi je ťažko od žalúdka a potom to prejde a potom zasa príde neviem no zvracanie nie cítim aj ako keby do chrbta
Tak neviem či to môže byt len z chrbtice
To môže byť aj žalúdok, duodenum - napr. vred, ak je tá bolesť viazaná na príjem potravy - buď ti je zle tesne po najedení, alebo keď si nalačno.. môže to byť chronická gastritída z liekov, helikobaktera… To už bude musieť poriešiť tvoj doktorka, tá bude vedieť najlepšie, čo s tebou, lebo si ťa vie vyšetriť. Toto, čo ti tu popíšeme my, ber len ako taký nástrel.
@anonym_f8d651
@anonym_f8d651 no práveže mám také 4 dni jemne pichanie v ľavom boku ako keby pod rebrom a už asi cca 3 mesiace problémy s trávením že mi je ťažko od žalúdka a potom to prejde a potom zasa príde neviem no zvracanie nie cítim aj ako keby do chrbta
Tak neviem či to môže byt len z chrbtice
@klaudinkax mali ta poslat na hadicu mozes mat reflux a gastritidu
@anonym_f8d651 ja neviem nerozumiem tomu veľmi
@klaudinkax niesi lekar a ides sa pytat tu matiek na materskej ci zien co pracuju ako upratovacky, uradnicky, administrativky, uctovnicky atd atd to fakt ziadas relevantnu odpoved 🙈

Ahoj, áno, je to v poriadku.