icon

Sú kompozitné fazety na zuby prirodzene vyzerajúce?

6. júl 2025

Ahojte. Máte niekto spravené kompozitné fazety na zuboch? Sú to tie lacnejšie okolo 100€ na jeden zub. Premýšľam nad nimi, len či to teda vyzerá ozaj prirodzene, viete niekto poradiť? Ďakujem

ronie338
6. júl 2025

Záleží ako sú spravené. Vie to vyzerať prirodzene ale je to veľmi veľká starostlivosť o to, chytá sa na to pigment viac, neleskne sa až tak. Ale zase sa nebrusi zo zuba vlastného nič. Potom je taka polo fazeta kde sa dava kompozit a na vrch taka lesklá skupina, je to taky medzistupen, vyzerá to lepšie ale starostlivosť to chce. Je to jedno aj druhé náchylné na odstiepenie ale ľahko sa dopĺňa. Co sa týka keramických faziet, tam sa brúsi zo zuba, čo je nevratne ale zase ta fazeta vyzerá prirodzenejšie. Potom sú aj fazety bez obrusovania ale tie sú drahé. Ak ide o korekciu trebalo by zvážiť strojček, ak o malú estetiku, že jemne upraviť tak stačí aj kompozit. Ja som mala jemne korigovane predné zuby kompozitom a keď ma to omrzelo dalo sa to ľahko dole a mam zuby ako pred tým.

laurinka27
6. júl 2025

Áno, kompozit má byť na nerozoznanie od vlastných zubov. Len si dobre vyber zubára.

autor
6. júl 2025
@laurinka27

Áno, kompozit má byť na nerozoznanie od vlastných zubov. Len si dobre vyber zubára.

@laurinka27 vies čo mám jeden predný zub mŕtvy a tak dozadu posunutý. Moja zubárka mi tam dáva kompozit takže zub je biely, aj mi ho dotvaruje tak, že ich mám pekne rovné. Lenze platím za to pár supov, vydrží mi to pekne tak rok a vždy mi to spraví inak, raz netrafí odtieň, raz tam mám prasklinu, časom sa mi tak robia také tmavé tie praskliny a zub nie je hladký. ... Proste si myslím, že ona sa tomu moc nevenuje, že je to také neprofesionálne a preto aj lacné. Chcela by som si to dať normálne niekde na klinike, len teda neviem, či to bude vyzerať rovnako ako to ona robí, alebo to bude kvalitnejšie.

laurinka27
6. júl 2025

Podľa tvojho opisu si myslím, že určite sa to dá spraviť lepšie, keď pôjdeš na kvalitnú modernú kliniku. Hľadaj podľa google reviews, také kliniky väčšinou majú aj profil na instagrame s fotkami svojej práce. A sú zubári, ktorí sa vyslovene špecializujú na fotokompozitné fazety. 🙂

ronie338
6. júl 2025

@autorka podľa toho čo teraz píšeš ze to je na mŕtvom zube, určite by som šla do korunky. Jednak ten zub bude pevnejší, vieš hi vykorigovat ako potrebuješ, nemusí ho každú chvíľu prerabat a triafat farbu a aj ta bude stala. A celkovo ta to vyjde menej ako keď chodíš a platíš pravidelne za nové a nové

autor
6. júl 2025
@ronie338

@autorka podľa toho čo teraz píšeš ze to je na mŕtvom zube, určite by som šla do korunky. Jednak ten zub bude pevnejší, vieš hi vykorigovat ako potrebuješ, nemusí ho každú chvíľu prerabat a triafat farbu a aj ta bude stala. A celkovo ta to vyjde menej ako keď chodíš a platíš pravidelne za nové a nové

@ronie338 nad tým som tiež uvažovala, ale tam asi nebudú tie predné zuby rovnaké. Preto premýšľam nad dvami fazetami

ronie338
6. júl 2025

Budu, treba dobrého technika a keď sa robí predný zub pacient vždy ide do techniky a technik robí zub podľa toho vedľajšieho. Vždy sme to tak robili. Kým pacient nie je spokojný. Keď sa 10x pošle na prerobenie. Nieje to vec na 2 týždne ale na roky a musí sa to človeku páčiť. Robili sme fotky s posielali aj tie technik poslal po nejakých 5tich dňoch na skúšku a ešte sa doladovalo a šiel pacient do techniky