Sú kŕče v tele spôsobené tetániou?
Môže môj problém s kŕčmi (v prstoch na rukách, nohách, chodidlách,bedrá,driek,nohy...) súvisieť s tetániou,či je za tým niečo iné?
Nemám iné príznaky tetánie.Teda mám ju potvrdenú cca 3 roky, ale stále mám pocit ,že keď nezistia príčinu tak to zvrtnú na tetániu.
Liečila som sa na veľké bolesti chrbtice a vtedy mi robili EMG vyšetrenie.
Žijem s tým akoby som to nemala. Teda nepripisujem tomu žiadny význam.
Až na problémy s kŕčmi. Také silné už nemávam v nohách ako som mávala, ale mávam pravidelne hocikde na tele. A prsty, nohy mi až vykrúca.Dokonca pri obyčajných činnostiach.
Pravidelne beriem Magnosolv dlhodobo. Aj iné vyživované doplnky.
Stretli ste sa s tým? Ďakujem za každú radu a skúsenosť.
@missviolet všetko možné aj nemožné beriem aj som vyskúšala.nepomáha nič! Beriem aj Vitamín B .Naozaj aj na odporúčania lekárov a chvíľu pokoj deň dva a potom zase.Ja neverím na žiadne takého tetánie,ale kŕče mám všade a hocikedy .A čo som odpozorovala dávno, hlavne keď menej pijem. Respektíve aj pijem, ale ja mám hyperaktivny močový mechúr a mám pocit,že oveľa viac vymočím ako vypijem. Behám každú chvíľu aj v noci.Nezávisle od toho koľko pijem. Neviem či to má súvis,alebo nie.Ale piť normalne nemôžem kvôli tomu..Hlavne keď nie som doma.
Tak ked neveris na tetanie, tak sa liec podla vlastneho usudku. Ja som sa ti snazila napisat, ze preparaty predpisovane alebo bezne kupovane v lekarnach nie su tie najucinnejsie a ked ma clovek aktivny problem, nebudu stacit a musi si pozriet sam, co by mohlo dlhodobo pomoct na zaklade realnych faktov (vstrebatelnost lieciva napriklad). Ja mozem prakticky skoro vsetky magnezka a becka z lekarne hodin tak do kosa, taky maju efekt. Ked ty vsak vies vsetko o krcoch a ako sa ich zbavit, tak potom je diskusia zbytocna, pretoze vies, ako sa ich u seba zbavit
@missviolet Nie tak som myslela bozechráň.. Nebolo to myslené na vás vy s tým nič nemáte. Ja ďakujem za radu. Snažila som sa povedať, že niekedy ked nemajú príčiny chorôb tak to pripisujú tetánii to je všetko.
@missviolet Absolútne som sa vás nechcela dotknúť a veľmi rada si nechám poradiť .Vždy sa snažím skúsiť odporúčané a človek robí preto všetko ,aby vyliečil nepríjemné choroby. Respektíve aspoň zmiernil. Ja som to pripisovala skôr práci v stoji a nedostatok tekutín,kŕčovými žilám ako tetánii.To je všetko. Nič zlé nevidím na vašich radách.

Toto mam ja, tetaniu v podobe krcov. Mangnosolv mi je uplne nanic, vobec nepomohol, je tam Mg v podobe oxidu, ten telo malo vstrebe. Treba si pozriet kvalitnejsie formy magnezia. Inak aj Bcka brat pomaha magnezku