icon

Sú panické ataky a extrasystoly normálne pri úzkostiach?

15. aug 2025

Ahojte kamosi potrebujem radu mám teraz nahovno obdobie tento týždeň som človek ktorý trpí úzkosťami sem tam teraz už len panickymi atakmi hlavne silná nervozita a úzkosti. Tento týždeň sa niečo úplne pokaslalo tri dni som pil aj keď skoro vôbec nepijem koli HIT včera som dostal po práci panicky atak veľmi silný a do toho mi prišli v kuse extrasystoly ktoré nechceli prestať dsl som si dva neuroly prvý krát tento rok utisilo sa to ale len na chvíľu potom som sa akosik s toho dostal preskocilo mi len raz za čas a o 2 ráno som sa musel niekde ponáhľať lebo sa niečo pokazilo a dostal som taký stres za volantom tep 170 cely som sa triasol nemohol som dýchať tŕpla mi ruka a nevedel som ani v klude sedieť hádzal som zo sebou po celej sedačke pichala má cela hruď nevedel som to zastaviť rýchlo som rozhryzol neurol sú normálne tieto reakcie ? Bojím sa že si týmto prevodim niečo zo srdcom😔

zmrzlinka2021
15. aug 2025

@anonym_autor
Preco si pil? Toboz ako psychiatricky pacient!!!

autor
15. aug 2025

Lebo som sa rozišiel z priateľkou po 10 rokoch a nedával som to

strawberry0797
15. aug 2025

@anonym_autor toto, co popisujes, je tetania. Uplne bezna diagnoza, kazdy druhy to tu ma. Mala som to tiez. Liecba je vysoke davky magnezia s dolplnenim dalsich mineralov. Pri tvojich priznakoch 4x denne 1 tab(500mg) magnezia + B komplex a zvlast 1tab vapniku (nie spolu s magnzeziom, lebo sa nevstrebe) po dobu 2 tyzdnov. Uz po tyzdni by si mal citit ulavu. Potom postupne vysad vapnik a magnezium znizuj davky az na 2tab denne a takto ber po zvysok zivota (ak nechces, aby sa ti to vratilo). Ja som uz vyse 10 rokov nemala panicky atak.

strawberry0797
15. aug 2025

na alkohol zabudni, vyplavuje vitaminy a mineraly z tela. Preto mas tieto stvay. Tetaniu maju vo vacsine pripadov, ludia trpiaci podvyzivou, vegani a alkoholici.

autor
15. aug 2025

Ďakujem vám krásne tento týždeň mám veľký ťažký a áno musím začať pôjdem kúpiť silnejšie magnezium mám tetaniu prvý záchvat z ničoho nič tri roky do zadu boli už aj AD ale nezaberali tak som vysadil ale potrebujem z tohto von už naozaj na vsetko som taký citlivý aj reagujem

katarinaschober
15. aug 2025
@strawberry0797

@anonym_autor toto, co popisujes, je tetania. Uplne bezna diagnoza, kazdy druhy to tu ma. Mala som to tiez. Liecba je vysoke davky magnezia s dolplnenim dalsich mineralov. Pri tvojich priznakoch 4x denne 1 tab(500mg) magnezia + B komplex a zvlast 1tab vapniku (nie spolu s magnzeziom, lebo sa nevstrebe) po dobu 2 tyzdnov. Uz po tyzdni by si mal citit ulavu. Potom postupne vysad vapnik a magnezium znizuj davky az na 2tab denne a takto ber po zvysok zivota (ak nechces, aby sa ti to vratilo). Ja som uz vyse 10 rokov nemala panicky atak.

@strawberry0797 a neskodi tolko magnezia?Ja beriem len raz za den magnosolv mozem si dat aj viackrat?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
15. aug 2025

@mirokub ja som to nezvládol pil som proste tie tri dni a chodil do prace spal som tak 3-4hodiny každý deň jeden deň som pil cely ale ostatne som len večer sa ozral s prepáčením a už v štvrtok som sa cítil divne od rana v práci úzkosť strašne som sa potil prišiel som z prace normálka zrazu z ničoho nič taký silný panicky atak srdce mi išlo vyskočiť a hneď začali tie extrasystoly jedna za druhou ale šli normálne extrasystoly ako ich vždy pociťujem a pomedzi to ešte oveľa silnejšie údery a prišlo mi že prichádzajú z poza lopatky do stretu hrude pol hodinu som som s tým nedokázal nič urobiť tak som hodil do seba dva neuroly potom to ako tak trochu prešlo ale neurol stratil ten účinok do hodiny a potom v noci som sa za volantom zamýšľal nad stratou priateľky a chytil má taký nával strachu srdce sa mi podľa hodiniek rozbehlo na 170tepov a som zo sebou hádzal po celom aute tŕpla mi práva ruka pálila má hruď rýchlo som rozhryzol neurol bojím sa len toho že už s tohto vsetkeho dostanem daaky infarkt alebo srdce sa mi zastaví

anonym_60ec6c
15. aug 2025

Úplne normálne je to. Keď prestaneš kvôli symptómom robiť paniku (necháš ich byť ako sú) tak postupne odznejú. Mne v najhoršom období môjho života srdce tak tancovalo že som myslela že chytím infarkt. Ale nepoddala som sa. Šla som si zašportovať a keď som zastala tak fibrilovalo tak že som skoro odpadla. A bežala som ďalej. Dnes je to rok a pol, symptómy ešte mám ale úplne minimálne, srdce už ide normálne. Pozri si na YouTube kanál Dan Buglio Pain free you, on vysvetľuje o čo ide aj ako na to. A žiadne tabletky neberiem a rum si občas dám (ale len trošku, nepreháňam to).

mirokub
Odpoveď bola odstránená
strawberry0797
16. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem vám krásne tento týždeň mám veľký ťažký a áno musím začať pôjdem kúpiť silnejšie magnezium mám tetaniu prvý záchvat z ničoho nič tri roky do zadu boli už aj AD ale nezaberali tak som vysadil ale potrebujem z tohto von už naozaj na vsetko som taký citlivý aj reagujem

@anonym_autor tetania sa neriesi antidepresivami. Tetania je vyzivovy problem (dosledok podvyzivy a nezdravej stravy)

strawberry0797
16. aug 2025
@katarinaschober

@strawberry0797 a neskodi tolko magnezia?Ja beriem len raz za den magnosolv mozem si dat aj viackrat?

@katarinaschober magnosolv nepoznam. Ja beriem Galvex magnesii lactici, Magnerot alebo ine bezne predajne magnezium. Nebezpečné to nie je. Telo si zoberie len min mnozstvo, zvysok vycika.