Sú petechie prejavom poruchy zrážania krvi?
Ahojte mám po rukách také úplne milímetrove červené bodky ako petechie aj na hrudi trochu neviem či ich je veľa lego sú milímetrove a normálne si to človek ani nevšimne aj vo vlasoch mám už roky no teraz som si asi nejaké rozskrabala mám holter a svrbilo má to okolo aj na nohe som sa poskrabala trochu a hneď do krvi a už stresujem či nemám nejakú poruchu zrazania krvi 🙈 sú petechie nebezpečné? Nie je ich veľa na kope skôr také milímetrove roztrúsené

Petechia je krvacenie do koze z vlasocnic, ak ich mas roky na rovnakych miestach petechie to nebudu
Petechia je krvacenie do koze z vlasocnic, ak ich mas roky na rovnakych miestach petechie to nebudu
@viestta niektoré mám roky tie vo vlasoch ale tieto na rukách mám možno mesiace
Toto petéchie nebudú
A absolvovala si hematologicke vyšetrenie? Ak nie, určite si daj spraviť. Ja som homozygot MTHFR a PAI a tiež mám tieto bodky.
A absolvovala si hematologicke vyšetrenie? Ak nie, určite si daj spraviť. Ja som homozygot MTHFR a PAI a tiež mám tieto bodky.
@marylynn nie
@marylynn inak zohnať u nás hematologivku je umenie a pochybujem že s týmto ma tam niekto.posle
S najväčšou pravdepodobnosťou myslíš hemangiomy. V dospelosti vyzerajú práve ako drobné červené bodky. Neboj, nieje dôvod na obavy..
Pozri si napríklad tento článok https://zdravoteka.sk/choroby/hemangiom/
Viaceré odpovedáte, že petechie sú niečo iné, ale ja si tiež pamätám tento termín... Ja mám tých červených bodiek strasne veľa a jedna z tých hematologickych mutácii ich má na svedomí. Mám krehké cievky a tie drobné občas prasknu a takto zakrvacaju. Tie na koži sú viditeľné , ale deje sa to aj na vnútornych orgánoch, aj v mozgu a býva to aj príčinou stareckych demencii.
Takže za mňa si vydup vyšetrenie.
Viaceré odpovedáte, že petechie sú niečo iné, ale ja si tiež pamätám tento termín... Ja mám tých červených bodiek strasne veľa a jedna z tých hematologickych mutácii ich má na svedomí. Mám krehké cievky a tie drobné občas prasknu a takto zakrvacaju. Tie na koži sú viditeľné , ale deje sa to aj na vnútornych orgánoch, aj v mozgu a býva to aj príčinou stareckych demencii.
Takže za mňa si vydup vyšetrenie.
@marylynn petechie su charakteristicke tym, ze sa objavia (z roznych pricin) a potom sa vyhoja a vstrebe sa mikrohematom. Ked su tie cervene skvrny nemenne a nemiznu, tak to nie su petechie.

Tam aj nad tým rozskrabanym mám takú drobnú w aj vyššie