icon

Sú to štípance od ploštice?

adelka42
3. júl 2025

Som už zúfalá už 3 dni sa mi robia vyrážky po nohách po rukách ale stále len večer začalo to 1 vyrazkou kazdy deň mi ale teraz mi vydu 3 4 vždycky keď ľahnem všetko som povysavala umyla a vystriekala z biolitom priateľ to nema len ja su to strašne svrbive vyrazky niektoré su opuchnute a niektore až po hodinách prosím poraďte mi

Sú to štípance od ploštice?Sú to štípance od ploštice?
veronikakos
4. júl 2025

Áno ploštice. Pomôže vám len kompletná dezinsekcia.

adelka42
autor
4. júl 2025
@veronikakos

Áno ploštice. Pomôže vám len kompletná dezinsekcia.

@veronikakos mas stym skúsenosť?

krasneleto
4. júl 2025

nasi susedia mali dva krat... treba zavolat najprv idealne sluzbu, kde maju psika, ktory ich vynucha a lokalizuje... potom podla rozsahu... sa robi postrek , kedy vsetko zive ako kvety musi z bytu prec... ak je to v sedacke, ktoru napriklad nechces vyhodit, tak to sa dava do takych tepelnych vakov... vsetko oblecenie do mechov a vyprat a do susicky... zakazdym použitím... celkovo finančne narocne

adelka42
autor
4. júl 2025
@krasneleto

nasi susedia mali dva krat... treba zavolat najprv idealne sluzbu, kde maju psika, ktory ich vynucha a lokalizuje... potom podla rozsahu... sa robi postrek , kedy vsetko zive ako kvety musi z bytu prec... ak je to v sedacke, ktoru napriklad nechces vyhodit, tak to sa dava do takych tepelnych vakov... vsetko oblecenie do mechov a vyprat a do susicky... zakazdym použitím... celkovo finančne narocne

@krasneleto ale nič som vôbec nenasla večer svietim pozeram po kutov a nič nikde není nerozumiem tomu

krasneleto
4. júl 2025
@adelka42

@krasneleto ale nič som vôbec nenasla večer svietim pozeram po kutov a nič nikde není nerozumiem tomu

@adelka42 ak sa jedna o Ploštice posteľné (Cimex lectularius) , tie volnym okom nenajdes... najčastejšie v posteli, matraci, štrbinách nábytku, za obrazmi, v zásuvkách. pradlo aspon na 60... pomoct moze aj parny cistic v domacnosti.. ale bez odborneho zasahu sa toho nezbavis... Nové nymfy sa liahnu každých 6–10 dní Populácia sa môže zdvojnásobiť za 16–30 dní, ak má vhodné podmienky
Čím dlhšie sa nelieči, tým rýchlejšie sa rozmnožia exponenciálne
Bez potravy vedia prezit aj pol roka... preto sa chemicky zasah opakuje, nakolko na jedno sedenie ich nevyhubis vsetky.

adelka42
autor
4. júl 2025
@krasneleto

@adelka42 ak sa jedna o Ploštice posteľné (Cimex lectularius) , tie volnym okom nenajdes... najčastejšie v posteli, matraci, štrbinách nábytku, za obrazmi, v zásuvkách. pradlo aspon na 60... pomoct moze aj parny cistic v domacnosti.. ale bez odborneho zasahu sa toho nezbavis... Nové nymfy sa liahnu každých 6–10 dní Populácia sa môže zdvojnásobiť za 16–30 dní, ak má vhodné podmienky
Čím dlhšie sa nelieči, tým rýchlejšie sa rozmnožia exponenciálne
Bez potravy vedia prezit aj pol roka... preto sa chemicky zasah opakuje, nakolko na jedno sedenie ich nevyhubis vsetky.

@krasneleto aj cez to by to nemohlo byť od ineho hmyzu? Nejaká nadej tam není

krasneleto
4. júl 2025
@adelka42

@krasneleto aj cez to by to nemohlo byť od ineho hmyzu? Nejaká nadej tam není

@adelka42 tak toto ja vám neviem povedať bohuzial

veronikakos
7. júl 2025
@adelka42

@veronikakos mas stym skúsenosť?

@adelka42 áno mám. Doniesla sim si to z práce.
Vyhádzala som všetko. Urobila postrek s klasickými dostupnými prípravkami, žiaľ nic nezabralo. Museli sme volať firmu a urobili postrek. Vystriekali každú štrbinku v byte. Plostice môžu byt dokonca v lištách na skriniach či v rámoch okien. Sama si s tym neporadis. Daj to urobiť čím skôr množia sa veľmi rýchlo

krasneleto
7. júl 2025
@veronikakos

@adelka42 áno mám. Doniesla sim si to z práce.
Vyhádzala som všetko. Urobila postrek s klasickými dostupnými prípravkami, žiaľ nic nezabralo. Museli sme volať firmu a urobili postrek. Vystriekali každú štrbinku v byte. Plostice môžu byt dokonca v lištách na skriniach či v rámoch okien. Sama si s tym neporadis. Daj to urobiť čím skôr množia sa veľmi rýchlo

@veronikakos presne tak ...

anonym_738230
17. aug 2025

@adelka42 Nasla si zdroj?

adelka42
autor
17. aug 2025
@anonym_738230

@adelka42 Nasla si zdroj?

@anonym_738230 plostice to určite neboli lebo asi po paru dňoch to prestalo kupila som pre istotu aj protect na plostice a blchy všetko som vystriekala asi 3 dni som vôbec nespala len kontrolovala či niekde niečo nie je ale možno to boli tie male čierne mušky čítala som že aj od nich su take štipance