icon

Sú toto ploštice?

annaanna
Včera o 19:29

Také štípance mám ráno, už druhý deň sa objavia. Môžu to byt plostice? Nenašla som nič

Sú toto ploštice?
anonym_82f602
Včera o 19:45

@annaanna podľa mna áno a bude ich tam už dosť..
ked tak kúpiť pasce na plostice ale ak sa objavujú štípance ráno tak by som už rovno riešila firmu ťažko sa toho zbavuje

hortenziaj
Včera o 19:48

Tak keď ich máš len druhý deň ,no neviem ,či by sa ich stihlo až toľko namnozit. Aj náš syn mal také štípance,bála som sa že ploštice a v pohode ,nič to nebolo,ale veru som tri noci poriadne nespala a chodila po izbe a sledovala či náhodou nie sú..zhasla a potom s baterkou sliedila kade tade. Ale my sme boli tzyden predtým v hoteli,tak preto taká paranoja.

hviezdicka002
Včera o 20:25

Posledný mesiac dva sa tu čoraz viac objavujú diskusie s takými štipancami, my sme mali ich tiež zľakla som sa že máme niekde blchu lebo aj tieto vyzerajú presne jak od blchy. Tak som si myslela či som to nedoniesla od psa ktorý je vonku ale on nič nemá žiadne príznaky. Izbu som celú vyčistila, matrace som povysavala 3 krát som prala obliečky každú noc nové a matrac som striekala Sanytolom. Ešte raz mňa tak poriadne štipla ale všimla som si to až na dovolenke 15 štipancov a ako sme sa vrátili tak nič musím vyklopať. Zmizla. Ale tiež som poriadne nespala že kde môže byť. A čo to môže byť no neviem či to je blcha ale podobali sa štípance ale je veľmi divne že za hovorím také krátke obdobie už to je xy prípad.

annaanna
autor
Včera o 20:32
@hviezdicka002

Posledný mesiac dva sa tu čoraz viac objavujú diskusie s takými štipancami, my sme mali ich tiež zľakla som sa že máme niekde blchu lebo aj tieto vyzerajú presne jak od blchy. Tak som si myslela či som to nedoniesla od psa ktorý je vonku ale on nič nemá žiadne príznaky. Izbu som celú vyčistila, matrace som povysavala 3 krát som prala obliečky každú noc nové a matrac som striekala Sanytolom. Ešte raz mňa tak poriadne štipla ale všimla som si to až na dovolenke 15 štipancov a ako sme sa vrátili tak nič musím vyklopať. Zmizla. Ale tiež som poriadne nespala že kde môže byť. A čo to môže byť no neviem či to je blcha ale podobali sa štípance ale je veľmi divne že za hovorím také krátke obdobie už to je xy prípad.

@hviezdicka002 takže to môže byt blcha? Tu asi teda nenájdem 😒

anonym_1becbf
Včera o 21:03

V dm maju aj sprej na plostice a ak su budu hlavne v zahyboch plachty na rohoch postele

anonym_82f602
Včera o 21:36
@annaanna

@hviezdicka002 takže to môže byt blcha? Tu asi teda nenájdem 😒

@annaanna podľa mna blcha stipe cez deň aj. Takze by ste našli štípance aj cez deň. Na blchu je dobrý trik rozprestrieť napríklad po izbe biele papaiere a ľahšie ju potom vidno a skace. Pripadne ešte mydlova voda okolo postele to som tiež videla.
Plostice sa tak ľahko nedá nájsť. Cez deň vôbec to len keď je to už veľmi zamorene. Vymenila by som plachtu za bielu a sledovala by som či nebudu na nej bodky a tak. Hlavne nepoužívajte žiadny biolit ani nič podobne lebo sa len rozlezu. Pripadne dať si budík okolo 3-4 ráno a zasvietiť v miestnosti vtedy sú najaktívnejšie. Po každej noci prezrieť matrac a plachtu hlavne záhyby či tam nie je trus pripadne keď sa plostica zvlieka tak aj to sa dá nájsť..