Sú vibrácie srdca nebezpečné?
niekedy mam pocit akoby mi vibrovalo lave prso, teda srdce. co to je ked to tak jemne vibruje? je to nebezpecne?
ľavý prsník sa nerovná srdce.Srdce je v strede hrudníka
https://www.tozax.sk/blog/srdce--anatomia-a-fun...
@anonym_autor moze ist o fibrilaciu predsieni,urcite treba riesit.
@anonym_6ddaa1 Fibrilácia predsiení sa prejavuje najčastejšie ako búšenie/chvenie srdca, nepravidelný pulz, zadýchavosť, únava a závraty, niekedy až pocit na odpadnutie, hoci niektorí ľudia nemajú žiadne príznaky (asymptomatická forma). Je to porucha srdcového rytmu, pri ktorej srdce bije nepravidelne a často veľmi rýchlo
@anonym_6ddaa1 Fibrilácia predsiení sa prejavuje najčastejšie ako búšenie/chvenie srdca, nepravidelný pulz, zadýchavosť, únava a závraty, niekedy až pocit na odpadnutie, hoci niektorí ľudia nemajú žiadne príznaky (asymptomatická forma). Je to porucha srdcového rytmu, pri ktorej srdce bije nepravidelne a často veľmi rýchlo
@rozculena mám fibrilaciu. Podľa tvojho popisu asymptomatickú (otec ma tiež bez príznakov). Bola dom už na ,,reset” a nepomohol. Ale často a veľmi rýchlo mi teda srdce nebije. Sú to výkyvy a skôr spomalenie . Mám normálny tep, ktorý zrazu zo 75 padne na 40. Vtedy srdce fibriluje. Cítim to len keď ležím na ľavom boku. Inak celý deň neviem že mám fibrilaciu, ale podľa výkyvov tepu mi ju mám niekoľko krát denne
V autorkinom prípade môže ísť aj o palpitacie spôsobne stresom, nedostatkom vody, veľkým množstvom kofeínu, nedostatkom spánku a pod. Také chvenie, resp ,,vibrovanie” mávam hocikedy počas dňa a nie je to fibrilacia (tu si otestujem za 30s ba hodinkách) hlavne keď mám veľa roboty, malo spím a pijem veľa kávy.
tiež občas mávam pocity ako by mi srdce chvíľu vibrovalo, ale skúsim si pulz a je pravidelný a stabilný

@anonym_autor moze ist o fibrilaciu predsieni,urcite treba riesit.