Suché fľaky na tvári

25. nov 2022

ahojte, uz dlhsie ma trapi problem s pletou, robia sa mi take akoby suche cervene flaky na tvari okolo nosa, na cele na brade, bola som teraz v lekarni ked na mna lekarnicak pozrela ( lebo som ine veci kupovala) ze maju na to aj dobry krem lebo vidi na mne ze to mam a hormonalne..moze to byt?..lebo preliecim to a zas sa mi to vrati

gabika0825
25. nov 2022

No môže to byt zo zimy, ak máš celkovo suchu pleť všeobecne, tak môže byt že sa v zimnom obdobi začnú robiť supinky. Nemusí to byt hormonálne, to byva skôr akné. Ja sa tiež každý rok trapim so suchými viečkami, keď som bola mala trpela som atopickym ekzemom potom sa to dalo samé dokopy ale sucha pokožka mi ostala, keď sa po sprche nenatrem celoročne tak do pól hodiny som taká napnutá že má začne všetko svrbiet a robia sa supinky. Pleť mám zmiešanú, ale ako hovorím každý rok na zimu sa trapim s tými viečkami, ešte som nenašla nič take účinne čo by má toho zbavilo hneď, kortikoidy si dávať nechcem. Očné krémy nejak nezaberajú.

autor
25. nov 2022

@gabika0825 ja to mam cely rok aj v lete

elenka.k
25. nov 2022

ty ja mám presne takýto problém od leta, a presne pod nosom, najprv som tam mala ako vyrážku, čo som si myslela, že to od respirátora, čo som si ho dávala pod nos, keď som bola sama a teraz asi tretí mesiac toto - na nervy, ešte som to neriešila s dr.

predtým som ani náznak takéto nemala

elenka.k
25. nov 2022

https://forum.zdravie.sk/2244476/exzem-na-tvari...
o a teraz po prečítaní toho fóra, som zistila, že mi máme kocúra a od leta je v " puberte "