Suché fľaky po pokožke hlave

elina25
3. jún 2014

Ahojte o mesiac ideme na svadbu problém je že nechcem ísť kvôli vlasom ☹ Už som bola u 3-kožných lekárov jeden mi robil testy na psoriázu ale psoriáza to nieje,druhý mi povedal že mám držať prísnu dietu a jesť len kuracinu a zeleninu,ovocie,a tretí že to je alergia na zimu a v lete to prejde,ale neprešlo už som zúfala robia sa mi suché fľaky po pokožke hlavy,a už to mám aj na čele hrozne svrbia a mám s toho lupiny stretli ste sa s tým niektorá???

sissy27
3. jún 2014

@elina25 normálny kožný by ti mal spraviť stery na rozbor, nie len tak pozrieť a trepnúť nejakú akože diagnózu... ono to môže byť nejakého bakteriálneho pôvodu, alebo aj alergia na kozmetiku... neviem aký šampón alebo iné prípravky používaš, v lekárni je dostať nizoral šampón, ale tiež nie je univerzálne použiteľný (kamoška práve z neho mala problémy, aké popisuješ ty), mne sa veľmi osvedčila kozmetika z mŕveho mora...

mawka
3. jún 2014

@elina25 farbis sa? mne takto raz ublizila farba. bolo to davno, uz si nepamatam aka, ale najprv som mala az mokvave rany vo vlasoch a potom som to antibiotikom dala do poriadku, ale este dlho predlho som mala normalne nie lupiny ale velke plochy, ktore sa supali. podla koznej to bola reakcia na farbu. tak som dlho nefarbila, sampon som zacala pouzivat ten klasicky v skle De Miclen, vajickovy a onedlho to bolo prec. jednak mi ostali krasne vlasy a uz sa mi to nezopakovalo.

skus napisat, cim si umyvas vlasy, skus zmenu, pripadne si oplachuj zihlavou hlavu. pripadne skus premastovat olejcekom ako u babatiek, ked zrovna nikam nejdes. iste na to existuje riesenie.

elina25
autor
3. jún 2014

@sissy27 ja som sa ešte z nizoralu viec osipala 😠
@mawka presne som raz si nafarbila vlasy palete čiernou a od vtedy mám tieto problémy 😢

elina25
autor
3. jún 2014

@mawka
@sissy27 a je strašne nepríjemne mám až červenú pokožku na čele 😠 bez make-upu ani na krok

mawka
3. jún 2014

@elina25 no palette, som si spomenula aj ja akurat, presne to, tiez cierna alebo tmava hneda. to klasicke palette.. budes mat alergicku reakciu teda a beznym samponom to akurat drazdis. musis skocit na nejaky uplne cisty sampon. v lekarni, co maju pre ludi s atopickym ekzemom. inak aj make up ta moze zhorsovat.

elina25
autor
3. jún 2014

@mawka len bez make-upu to horor ako to vyzera a už tak dlho sa nemôžem toho zbaviť 😒

mawka
3. jún 2014

@elina25 len ma zaraza pristup koznych lekarov fakt. ved aspon ti mohli dat letaciky alebo poradit, cim si mas osetrovat pokozku. bez k stvrtemu nejakemu a povedz, ze to mas odkedy si sa farbila. mozno ten uz pochopi a pomoze ti.

mawka
3. jún 2014

@elina25 nedas sem obrazok tvojho cela zblizka? celu tvar nemusis, len to celo.

mawka
3. jún 2014

@elina25 mozno ten amoniak popalil pokozku hlavy a z toho vznikla aj reakcia na cele. mozno by to bolo fajn natierat kalciovou mastou, aby sa pokozka zahojila - tak ako popalena. pripadne panthenol krem. ale chcela by som to vidiet. cely zivot riesim pokozku a alergicke reakcie z kozmetiky na sebe, mozno ti budem vediet poradit viac.

sissy27
3. jún 2014

@elina25 fúha, tak potom zjavne reakcia na nejakú zložku vo farbe... ak vieš, ktorá farba to bola a ešte sa vyrába v tom istom zložení, tak si zožeň príbalový leták a choď aj s tým k nejakému normálnemu kožnému, nech zváži, na ktorú zložku si mohla takto reagovať a navrhne prípadnú liečbu...

elina25
autor
3. jún 2014

@mawka no a dokonca u jedné špecialistu ☹ dám len čo príde muž domov,lebo vzal foťak a mobil mám taký ako stará mama 😀

cackaa
3. jún 2014

Ja si umývam vlasy už len mydlom na vlasy MA PROVENCE:
http://www.magister.sk/produkt/detail/bylinkova...

treba si na troška zvyknúť, ale ja som spokojná a viem, že tam nie je chémia. A asi by som sa poohliadla na nejaký prírodný olej a trošku to premastila, napr. tu je slušný výber aj s popisom:
http://www.sebapoznanie.sk/sebapoznanie/eshop/1...

asi to bude liečba na dlhšie...alebo sa dožadovať u lekárov na nejakú liečbu...

elina25
autor
3. jún 2014

@cackaa dakujem pekne

cackaa
3. jún 2014

@elina25 nie je za čo...len keby niečo pomohlo a hlavne tieto prírodné veci zaberú niekedy až po dlhšom používaní, takže trpezlivosť ruže prináša... 😉

vefi89
3. jún 2014

@elina25 mňa napadá, či by ti nepomohlo, ako sa dáva detičkám na chrastičku vo vláskoch... natrieť riadne indulonou, a umyť len ozaj čistým mydlom bez parfému a príd. látok.. ja som dlhé roky bola na tomto

verkavb
3. jún 2014

ja som mala strašné lupiny až chrasty, zistila som že mi to spôsobujú šampony. Prešla som na Hennové, tiež som si robila raz mesačne alebo raz za 2 mesiace hennovú masku (s kokosovým olejom, čajom alebo niečím iným prírodným) a odvtedy mám pokoj. Myslím, že by si mala prejsť na niečo prírodné ako ti radia dievčatá. Farbím sa tiež Hennou a som velmi spokojná.

mawka
3. jún 2014

@vefi89
@cackaa
jej baby, dajte este nieco. ja som sice clovek konzumny, ale uz som na sebe zistila, ze tie hyper super sampony v kazdom reklamnom bloku stoja za prd, zatazuju vlasy.
jediny, ktory mi nerobi neplechu je GUHL, ale u nas som to nevidela, zatial len v AT a v DE. ani ma po nom nesvrbi hlava ani nic. zaujimave bolo, ked som si umyvala vlasy so SYOSS bez silikonov a neviem coho, ze som mala pocit, ze si od svrbenia rozskrabem hlavu. a potvrdilo sa mi, ze tie lacnejsie sampony su lepsie.

cackaa
3. jún 2014

@vefi89 tiež už mám toto alepové mydlo objednané, tak uvidím...čítala som naň veľmi dobré recenzie

elina25
autor
3. jún 2014

@vefi89
@cackaa a kde ho kúpim?

cackaa
3. jún 2014

@mawka ja som napríklad úplne prešla na mydlá a konečne ma nesvrbí telo, alebo ešte hydrofilné umývacie oleje môžu byť, ale mydlá sú moja láska...a samozrejme nie tie klasické z obchodu a treba počítať s tým, že tie najprírodnejšie nejak extra nevoňajú. Tuto objednávam rada:
http://www.sashe.sk/Ponio/moje/prirodne-mydla
http://www.sashe.sk/koziemydlo
http://www.sashe.sk/JudaJakoba/moje/prirodne-by...

pozrite si od nich aj iné výrobky...napr.PONIO - masážne kocky - úplne super...

elina25
autor
3. jún 2014

idem si ho objednat

mirreckall
3. jún 2014

@elina25 ahoj, ja ta chcem iba posmelit, ze vykasli sa na vlasy a svadbu si chod uzit 🙂 ja mam trosku iny problem, casto mi padali vlasy, potom som uplne zmenila stravovanie a tie zrazu zhustli a zosilneli...proces asi jeden rok....no a dva mesiace pred svadbou, na ktoru sme mali ist, som skoncila v nemocnici, museli ma operovat, nasadili silne atb a behom troch dni mi vypadala polka vlasov...chcela som ist do hola...nechcela som ist na svadbu...nakoniec som to nejak predychala a sla som... povedala som si, ze vsak ma tam pozna dost ludi, tak kaslem na vlasy a idem sa zabavit a bolo uuuuuplne super...nikto neriesil moje riedke vlasy... a ak hej, tak za mojim chrbtom a to mi je uz jedno 🙂 a mesiac mas dlhu dobu, skus nieco, co ti radia kocky...isto nieco zaberie 🙂

mawka
3. jún 2014

@cackaa vdaka. a co su hydrofilne oleje? tak urcite maju nejaku vonu a je lepsia nez kupele v smrdakoch a sirkova voda 😀 to je ina aroma uz 😀

vefi89
3. jún 2014

@elina25 práveže ja som s ním prestala, lebo zrušili eshop, kde som kupovala 😅

cackaa
3. jún 2014

@mawka prikladám hydrofilné oleje, ale bacha - cena je trochu vyššia:
http://eshop.nobilis.cz/pece-o-telo/hydrofilni-...

7zahrad
3. jún 2014

@elina25 Seboroicka dermatitida? Skus bioderma sensibio DS gel z lekarne.
A neizoluj sa kvoli tomu. Je to len koza. ;)

mawka
3. jún 2014

@cackaa zaujalo ma to, vecer ked bude viac casu, pokukam to. no a cena, prosim ta, vojdes do lekarne a nechas tam majland 😀 takze to je za jedno. ja som so svojou citlivou kozou uz tolko vyhodila penazi na kadeco, ze hruza. len je to o tom, ze musim skusat a skusat nove veci, aby som nasla tie vhodne pre mna. napriklad to, co mi robilo dobre pred 5 rokmi uz neplati, vekom sa meni pokozka a tak dalej, takze stale musim objavovat 🙂 a kedze uz nemam 20 ani 30, tak radsej s co najmensim mnozstvom chemie a ucinne, uz sa treba starat o plet zase inak 🙂

elina25
autor
3. jún 2014

@mirreckall dakujem krásne no dúfam tú svadbu nieako prezijem -D

elina25
autor
3. jún 2014

@mawka
@vefi89
@cackaa
@7zahrad dakujem dievčata tak dam foto ja už som fakt nechcela ist na tu svadbu