icon

Suché oči po covide

kacikaci1
20. apr 2025

Ahojte, asi mám suché oči. Už asi 2 týzdne sú akesi čudne. Dosť unavené, stípu, pálili. Myslela som, že je to nejaká alergia, tak som dávala asi 5 dní kvapky na alergiu čo ma priatel od doktorky. To bolo ešte horšie. Dočítala som sa, že vysušujú oči. Včera som bola v lekárni kúpila som si hylo dual intense a tiež mastičku na noc tiež hylo (neviem ako sa presne volá). Šoférovala som napríklad v piatok 30 min a potom som mala oči tiež unavené🤷‍♀️ je to nepríjemne.
Začalo mi to po covide. Dovtedy som nemala problémy s očami.
Nemáte niekto skúsenosť? Ako dlho sa musia aplikovať kvapky a mastička, aby som vedela či to pomáha?

alica110
20. apr 2025

A u lekarky si bola? Tam by som isla najskor, nez pouzivat nejake masticky a kvapky a skusat takto naslepo.
Ja pouzivam systane kvapky a tie hylo gel kvapky a som spokojna. Pouzivam na noc tie gelove, cez den systane a vsetko fajn.

kacikaci1
autor
20. apr 2025

@alica110 ahoj, vieščo nebola ešte. Zatial len skúšam takto, lebo som daleko od obvodného dokyho vieš.
A ako sa Ti to prejavovalo kým si prišla na to čo to je.?

alica110
20. apr 2025

@kacikaci1 Ja nemam suche oci, ale nosim kontaktne sosovky a mam citlive oci na svetlo a hlavne ked som dlho na pc alebo mobile, tak mam cervene oci, take suchsie. Tak preto si preventivne kvapkam.

ovaaa
20. apr 2025

Kúp si umelé slzy.

koniarova
20. apr 2025

@kacikaci1 to sa kvapká dlhodobo. Nemôžeš po týždni čakať zázraky. Ale treba ísť očnému. Urobí slzný test.

kacikaci1
autor
20. apr 2025

@koniarova máš stým skúsenosť?