icon

Svalové zášklby po celom tele

kristinalu
26. jan 2022

Ahojte, pozeram ze par krat sa tu nieco podobne riesilo, ale ma niekto skusenosti s zasklbmi na celom tele tak silnymi ze to az brani v spanku? Ja som uz 4 noci skoro vobec nespala lebo vzdy ked zaspim tak ma trhne a zobudim sa. Berem uz dlhsie magnezium ale nepomaha.

gelifil
26. jan 2022

si očkovaná? kedy sa to objavilo?

kristinalu
autor
26. jan 2022

@gelifil presne tak po ockovani... zacalo to busenim srdca a teraz mam tie zasklby. mesiac od ockovania

gelifil
26. jan 2022

@kristinalu To mi je luto:(....minimalne to nahlas lekarke.

kristinalu
autor
26. jan 2022

@gelifil mas podobnu skusenost prosim?

gelifil
26. jan 2022

@kristinalu nie, nenastupila som na vlak tohto sialenstva

kristinalu
autor
27. jan 2022

@gelifil dobre ste spravili!

elaa192
19. aug 2024

@kristinalu mam toiste ako si o vyriesila ?

lenocka137
11. jan 2025

@elaa192 aj ja to mám, ako ste to vyriešili prosím, aj celú noc mi to robí, zaspím nachvíľu nad ránom, podľa mňa to nie je normálne...

elaa192
11. jan 2025

@lenocka137 brala som kaldyum 3x denne a stravu bohatú na draslík zemiaky, parádajky, banán, Batatovo tekvicová polievka je mega bataty draslíka. Tekvicové semiacka. Draslík v krvi som mala 3,4

lenocka137
11. jan 2025

@elaa192 neuveríš ale mám aj iné problémy extrasystoly a mravcenie rúk a nôh, tazoba na hrudi a tiež mi zistili pred pár dňami na pohotovosti nízku hladinu draslíka, iba 3,04, dávam si caldyum tiež...takže to môže byť z toho, no aj som zúfalá už týždeň pomaly nespím kvôli tomu...

elaa192
12. jan 2025

@lenocka137 to všetko čo máš som mala aj ja …búšenie srdca … mravencila mi aj tvar … to je všetko draslík /..nie stres
Vybrala som dve balíčky kaldya 3x denne a doplňovala som draslik zo stravy … teraz som na tej batatovej -tekvicovéj polievke, tekvicové semiacka veľa zemiakov brokolice, avokado, paradajky atd všade kde je veľa draslíka musíš zmeniť stravu to mi povedali na Nefrologii.
Na polievku 2 veľké bataty a tekvicu Hokaidó a každý deň už 6 mesiacov 600ml polievky pijem. Uvaris obe a rozmiksujes na krémovú polievku.

Pri nedostatku draslíka je inzulínova senzitivita čiže cukor, alkohol, káva zhoršujú príznaky.
Bola som aj u Nefrologa aby mi skontrolovali obličky, prečo je únik nič sa nezistili ale zistili že pijem príliš veľa vody a cikanin vylučujes draslík. Za 24 h som zbierala moc a mala som cez 2.25 l mocu a norma je 1,5l.

elaa192
7. feb 2025

@lenocka137 odporučili ti ešte niečo iné okrem liekov ?

lenocka137
8. feb 2025

@elaa192 ahoj, nie nič iné, ja som draslík brala 2 týždne 2x denne ako mi kázali na pohotovosti...môj neschopný doktor mi po tých 2 týždňoch krv znova neskontroloval na ten draslík...okrem toho som ja začala brať magnézium pred spaním, b komplex a sama som si nasadila aj železo a vitamín C....bolo mi dobre pár dní...veľa príznakov odišlo...ale stáva sa mi stále, že sa nad ránom zobudím a rýchlo mi bije srdce...som už z toho zúfalá...čo sa týka takého trasu, slabosti a zášklbov a zimy, to mi prešlo. Oveľa viac dbám na to, aby som pravidelne jedla, aby som nebola hladná, do práce si beriem veľa jedla a snažím sa viac tekutín piť a oddychovať, nestresovať sa...asi si od dnes opäť nasadíme aspoň 1x denne draslík...ja už naozaj neviem, či je to chrbticou ako povedal doktor a poslal ma na neurológiu alebo je to srdce...mám deň, kedy vôbec nevnímam srdce a potom, že mi bije rýchlo a ťažšie sa mi dýcha...

elaa192
8. feb 2025

@lenocka137 ja som bola u neurológa aj Nefrologa a okrem toho že mám jesť stravu bohatú na draslík a menej piť. Žiadna rada nebola. Neurologicka kontrolovala či to neni prejav inej choroby bola som na test na tetaniu a tetst na epilepsiu. Keď mi kontrolovali krv na draslík potom čo som ho brala hodnota stúpla na na normálnu, ale mi to príde nelogicky keď vysadím draslík tak mi klesá zas dole. Oni to už neriešia keď je to v norme asi som mala smolu na zlého nefrologa.
Mne sa tieto príznaky spustia hlavne po fyzickom a psychickom vyčerpaní. A b12 vo veľkom množstve to zhoršuje.

lenocka137
8. feb 2025

@elaa192 ja som skončila na pohotovosti 3 roky dozadu...sťažené dýchanie, tlak v hlave a na hrudi, zistili nedostatok draslíka, mala som jesť banány a stravu bohatú na draslík...3 roky pokoj a po chorobe ..som sa stále cítila zle q skončila som na pohotovosti a zase ten draslík...čiže mne klesal možno počas tých 3 rokov ...mne to proste robí ten draslík, neverím, že je to náhoda...že 2 x podobný stav a draslík

lenocka137
8. feb 2025

@elaa192 a ešte dodám, že doktor má s tým nikam neposlal, na žiadne vyšetrenie, aj keď mám ten draslík opakovane nízky, pritom to vraj môže spôsobovať aj štítna žľaza, na ktorej som ja mala cystu a nebola som na kontrole už dlho...nechcel mi dať výmenný lístok ani na tú endokrinológiu...on mi aj na to kaldyum čo mi predpísali povedal, že ho nemám ani brať...asi ho vymením

elaa192
9. feb 2025

@lenocka137 nízku hodnotu drasliku mi zistila endokrinologicka v roku 2019 ale nemala som príznaky len únavu. Endokrinologicka sa má pýtala či sa cítim unavena a tak ale ja som myslela, že je to vekom po 30.
Nevysvetlila mi čo čo tá hypokalemia znamená ani že mám niečo zmeniť stranuvu atd. A prejavilo sa to silno až teraz. Od 9 mesiaca beriem draslík jem správne ale stále, somnou sklbe a mám tlaky a na hrudi a búšenie srdca a senzitivitu na cukor, nemôžem vôbec jesť cukor.

Prečo ti povedal že nemáš brat kaldyum

lenocka137
10. feb 2025

@elaa192 povedal mi, že ten draslík to len nič iné na vás nenašli, tak to riešili :D

lenocka137
10. feb 2025

@elaa192 a povedal mi, že dajte si tak jednu za deň, aby sa nepovedalo...ale, že mi opakovane klesá neriešil

eeves
3. apr 2025

ahojte, skúsim otvoriť zas túto tému, vyriešila to niektorá z vás? asi 3 týždne sa s tým trápim, ale posledné 3 dni spím tak 2-3 hod v noci, čo stále keď zaspávam so mnou trepne, ale že poriadne silne, a zobudí ma to (s čímkoľvek, rameno, členok, bedro, hlava...). Beriem horčík, aj draslík, a nič, včera večer som si dala, dokonca aj v noci, nemá to efekt. Dopadol niekto z vás nejako? ďakujem

elaa192
3. apr 2025

@eeves Ahoj,

treba ísť na testy na tetániu, aby si zistil, či ti chýba aj niečo iné ako draslík. U mňa to spôsoboval len draslík. Brala som Kaldyum dlhodobo, asi 10 mesiacov, väčšinou 3 tabletky denne.

Musela som úplne zmeniť stravu – jesť viac zemiakov, varenej cvikly, feniklu, tekvice, batatov a avokáda.

Dôležité je nepiť alkohol, kávu a nepiť príliš veľa vody. Nefrológ by ti mal skontrolovať, prečo dochádza k úniku draslíka a či to spôsobujú obličky. U mňa bol len malý únik, ale pila som veľmi veľa vody a mala som nízky príjem draslíka v strave.

Drž sa!

eeves
3. apr 2025

@elaa192 ďakujem ti za odpoveď, vody veľa nepijem, asi by som aj mala viac dokonca, alkohol tiež nie, kávu minimálne. A na tie testy posiela všeobecný dr alebo neurológ?

elaa192
3. apr 2025

@eeves Ešte jedna vec – pri nízkom draslíku môže vzniknúť senzitivita na cukor, čo môže zhoršovať príznaky. Preto som nejedla sladkosti a aj ovocie mi stav zhoršovalo. Ako nízky draslík ovplyvňuje cukor v krvi?
1. Zhoršená funkcia inzulínu – Draslík je potrebný na správne uvoľňovanie inzulínu z pankreasu. Ak je jeho hladina nízka, môže dôjsť k inzulínovej rezistencii, čo znamená, že telo horšie spracováva cukor.
2. Kolísanie hladiny cukru v krvi – Nízky draslík môže spôsobovať nestabilnú hladinu glukózy, čo môže viesť k hypoglykémii alebo hyperglykémii.

elaa192
3. apr 2025

@eeves neurolog

elaa192
3. apr 2025

@eeves Pri hypokalémii (nedostatku draslíka) je dôležité prijímať 4 700 mg draslíka denne zo stravy.

Ja som si jedlo vážila a zadávala do ChatGPT, kde si môžeš spočítať, koľko draslíka si prijala. Pomôže ti to lepšie sledovať príjem a upraviť stravu podľa potreby.

Drž sa!