icon

Svrbenie a pálenie v okolí očí. Poradíte mi niečo?

l.lara
4. jan 2010

ahojte. uz vyse mesiaca ma strasne svrbi v okoli oci. vyzera to na ekzem. na doporucenie ocnej som vysadila vsetku kozmetiku a vyuzivala som tubu opthalmo hydrokortizon, ktory mi vsak vobec nezabral. beriem lieky na alergiu, dodrziavam vsetko, co dodrziavat mam, ale nic nezabera. posledny tyzden je to priam neznesitelne. lekar mi vymenil tabletky na alergiu za ine, nepomohlo. a dnes som bola u koznej, ktora mi predpisala dermalny krem elidel 1%, po ktorom ma to svrbi a pali este viac. nemozu mi robit ani podrobne testy, kym sa to neskudni. lenze je to len horsie. kedze je to v okoli oci, tak sa na to udajne uz nemoze nic ine predpisat, len to, co som uz vyssie spomenula. nema tu prosim niekto skusenost s tymto problemom? dakujem.

andromeda_ja
21. jan 2015

Na oci pozor! Tam nemozete davat akukolvek mast a uz vobec nie kortikoidnu! Vhodna je od Adermy Dermalibur. Skin Cap nie je velmi vhodna. Je silne parfemovana a casto sposobuje zhorsenie exemu.

slavik1979
23. nov 2015

Ahojte, chcem sa s Vami podeliť o vlastnú skúsenosť. Mňa tento problém trápi asi 6 rokov. Vždy sa mi to vyhodí skoro na jar a na jeseň. V jeseni je to horšie ako na jar. Klimatizácia v práci to samozrejme ešte zhorší. Skúšala som si to natierať očným framykoinom, ale lekár ( očný ) mi povedal, že to nie je dobré a môžem si to ešte zhoršiť. Nič mi na to nedal, lebo keď som tam bola, viečka som mala v poriadku. Nikdy som s tým nebola u kožného - nebolo času. V6dy sa to časom upravilo samo. Teraz sa mi to vrátilo a čítala som všetky vaše príspevky, opísala názvy všetkých mastičiek, ktoré tu sú spomenuté, že si niečo kúpim. Ale kým som sa dostala do lekárne, tak som to sverbenie nemohla vydržať. Nič som doma nemala, tak som to riskla a natrela som si očné viečka OLIVOVÝM OLEJOM ( 100 % EXTRA VIRGIN ). Čuduj sa svete - už na druhý deň to bolo o 50 % lepšie, svrbenie takmer celkom prestalo. Na 3 - tí deň, som už mala len taký tieň po fliačikoch kde sa mi pokožka šúpala a na 4 - tý deň sú už moje viečka celkom FIT. Ani som netušila, že sa toho tak rýchlo zbavím. Ale pozor, toho oleja naozaj veeeľmi máááálinko. Ja som si pri prvom natretí dopriala, potom mi stekal do očí pár hodín ma v očiach rezalo. Takže olej ( kto to chce skúsiť ) veľmi s mierou !!!!!! Mne to zabralo a nemusela som navštíviť ani lekáreň. Dúfam, že mi to vydrží a všetkým prajem skoré uzdravenie 🙂

samanthaemy
3. dec 2015

Tiež som mala problém s ekzémom oka (svrbelo, pálilo, červené, opuchnuté, reagovalo na paru, prach, parfúmy a chemikálie v okolí niekoľkých metrov), kožná ani po 3/4 roku nepomohla (testy na alergiu boli negatívne a 3x ma poslala z kortokoidnou mastou a vazelínou bez dlhodobejsieho zlepsenia), tak som dala na rady internetu a skúsila prírodné prípravky. Ak bude niekto v podobnej situácii poskytujem zoznam opatrení a prípravkov, ktoré mi pomohli:

- obmedzit teplú vodu na oko (vysusuje),
- vynechat naparovanie (celkovo nevhodne na ekzemy),
- nesuchat, neskrabat oci,
- kvapky do oci bez konzevantov.

Osetrenie očí ráno aj večer:

- TERMALNA VODA (avene)
- RUZOVA VODA (vhodná aj cez den ako obklad pri podrázdení)

- BIODERMA SENSIBIO OCNI KREM (zázrak ktorý skutočne
pomáha) vhodné pouzívat vzdy ked cez den oko zacne
steklit/svrbiet

- AVENE OCMY KREM - pridala som 1-2 x denne cez zimné mesiace
(napr. ráno miesto biodermy, ked vplyvom zimnych mrazov
zacinala byt sama, ale cez den som dalej biodermu pouzivala)

- RAKYTNIKOVY TELOVY OLEJ - jemne vklepat kvapku oleja na podrázdené vysuse miesto oka (ked som si poskrabala pod okom a zacal z toho ekzem, olej to behom 24 zastavil a obden uz nebolo po nom ani naznak) ja som ho pouzivam po osetreni termalnou vodou, pred ocnym kremom, obcas aj preventivne na vecer aj ked nemam ekzem

V prípade cestovania a pobytu vonku (napr. v baroch) pozívam na ocistenie pri podrázdení:

- aloe vera LR obrúsky, alebo
- micerálna voda avene.
(následne bioderma sensibio ocny.)

Uz som sa skúsala aj dva krát malovat (korektor a riasenka) a ekzém sa nevrátil.

Drzím palce vsetkým co sa trápia s týmto otravným problémom.

bobova
27. dec 2015

Mne na tie najhoršie opuchy okolo očí zabrala mastička oftalmoazulén z lekárne, na svrbivé boľavé škvrny trošku tyčinka na pery s aloe vera, ale úplne mi ich vyliečil lanolín. Je to preč. Pozor na pleťovú vodu Biopha nature z DM, bio a netestovaná na zvieratách a práve z nej som mala tieto problémy.

anjelikadam
29. dec 2015

@samanthaemy Samanthaemy prosim o radu,ja mam na ocnom viecku uz dlhsiu dobu supinky ktore ma drazdia a nemam ani karpiny.Z oka ako keby ide nejaky maz...uz som bol aj u alergologicky a testy ukazali ze som neni na nic alergicky..a pobehal som viac ocnych lekarov,ale len maste do oka ktore nezabrali a aj antibioticke kvapky a supinky su na oku stale...myslis ze ta mast od biodermy by mi na to pomohla?ja uz neviem co skusit...dakujem za pomoc

tucniacka11
24. nov 2016

@anjelikadam ako pokračuješ , máš tento problém stále, či niečo zabralo? máme v rodine takýto problém, ale stále nič nepomáha

tucniacka11
24. nov 2016

@samanthaemy nevrátilo sa to?

tucniacka11
24. nov 2016

@haveda ako pokračuješ, je to lepšie?

marusia12
24. nov 2016

@l.lara nepoužívaš náhodou staru špirálu na oči alebo tiene? Možno to bude z toho...

l.lara
autor
24. nov 2016

@marusia12 nie, samozrejme ze nie. ale ja to uz nemam, preslo to 🙂

tucniacka11
24. nov 2016

@l.lara aj si zistila čo to bolo? a ako to prešlo, čím?

l.lara
autor
24. nov 2016

@tucniacka11 umyvat tvar len prevarenou vodou! a jefiny krem
ktory pouzivam je lipobase. je dostat v lekarni bez predpisu a stoji okolo 4 eur. kym to neprejde, nemalovat sa, nepouzivat ziadnu kozmetiku. a ja som si este nez som zaspala vsugerovavala ze mam nadhernu pokozku. ;) psychila robi vela ;)

l.lara
autor
24. nov 2016

*psychika.....pisem z mobilu...

l.lara
autor
24. nov 2016

a verim, ze to pomohlo, bo ja som uz vyzerala ako zombie. ani von som nechodila.

ivetaszilvasyova
3. jan 2017

Mne pomohlo umyvat oči prevarenou vodou a detskym samponom rano aj vecer a potom vazelina.A to som malo dve tuby opthalmo Hydrocortisonu a vzdy sa to vratilo .Detsky sampon prevarena voda a vazelina az takato obycajna liecba pomohla.

motylka
18. jan 2017

ahojte, čítam to tu, čítam... a som zúfalá z toho, že je to beh na dlhé trate zjavne a máločo pomáha... trápim sa s ekzémom okolo očí už od februára. Na chvíľu ustal, ale teraz sa prejavil asi v plnej sile, bola som už aj na alergo, u kožnej, dvoch očných.., naposledy som dostala pred 3 týždňami ophtalmo-hydrokortizon, ten pomohol, kým som si ho dávala cca 8 dní, potom som sa tešila, že už to vyzerá super a bum, je to nazad, možno mi to spustil citrón alebo med, som totiž PN a robila som si dva dni zázvorový čaj s citrónom a medom. Keď sa to vyhodilo, hneď som prestala. Za ten takmer rok som poskúšala bravčovú masť, konopnú masť nejakú špeci za 15€ z lekárne, bepanthen, lekársku vazelínu, ophtalmoseptonex, teraz mám kúpenú Biodermu červenú radu... očná mi naposledy povedala, že ak sa to nezlepší, mám prísť a dá mi niečo silnejšie, ale mám pocit, že to len potlačí príznaky, asi to bude niečo vnútorné, čo sa mi prejavuje na očiach. Možno fakt tá alergia na citrusy alebo na stres alebo na všetko :(

sestrae
28. máj 2017

krásny deň prajem🙂
červené oči sú už minulosťou zázračne to všetko prešlo a už mám dva roky pokoj, vdaka Bohu🙂

ruzova_nastenka
18. nov 2017

@sestrae ahoj nemas nahodou perioralnu dermatitidu? ked to mas aj okolo oci a na brade uplne mi to pride ze je to ono.. vygoogli si obrazky ci sa ti ti nepride povedome.

gabona1
21. nov 2017

Ja som zmenila krém, lebo sa mi minul môj pôvodný Nuance z lekárne. Mala som od kamarátky vzorky La roche, a pár dní ma neskutočne štípali a slzili mi oči. Najskôr som si tiež myslela, že je to zimou, alebo že mám zápal a zistila som, že je to z krému. Vrátim sa ja veru k pôvodnému.

sestrae
30. nov 2017

ako som už napísala okolo očí už nemám nič všetko je preč a je to zázrak vdaka Bohu, prajem to všetkým a k lekárom nechodím už dva roky

simonitka
5. nov 2018

@l.lara ahoj áno ja mam presne tento istý problém aj som bola u očnej a dala mi niake kvapky do očí proti alergii a kožná mi dala zasa masticku protopic ale tiež strašne páli len čo mi to rozdrazdilo pokožku okolo očí a tak si robievam zabali s kamilkami a poviem ti ze mi to celkom pomohlo ci už proti opuchu alebo svrbenim

l.lara
autor
6. nov 2018

@simonitka skus si umyvat tvar aj tou prevarenou vodou, to som poradila viacerym a pomohlo. plus ten krem Lipobase a ja mam aj antihistaminika.

edita2103
7. jan 2019

Ahojte, vidím, že je nás veľa, čo máme takéto problémy. Ja asi 4-5 x do roka mám okolie očí, hlavne spodné viečka veľmi alergické na akýkoľvek krém, donedávna som používala nivea celular a zrazu už ani ten nemôžem, tak isto eucerin, ale len v okolí očí. Oči sú začervenalé, svrbia a koža je zhrubnutá. Ja som išla rovno dermatologičke a tá mi dala cca 4 cm krému belogent, za 2 dni som mala úplne v poriadku oči. Tento krém je ale na predpis. Keďže mám zase tento problém, chystám sa opäť k dermatologičke. ´´Udajne je to alergia na kozmetiku.

messue
5. apr 2019

@edita2103 mne pomohol kremik alebo gel je to a je to bioderma sensibio eye gel. Mala som strasne suche a rapave okolie oci, svrbelo a palilo to. Tiež som myslela ze je to alergia na kozmetiku..... ale nie je...mama to mala tiez tesne predo mnou a lekarka jej povedala ze je to virusove ochorenie a tiez alergia na mraz.... mame dala antibioticku mast a kvapky a ja som nasla na nete spomínaný krem od biodermy... dcera to ma tiez a nepoužíva ziadnu kozmetiku ako ja...takze na kozmetiku alergia to nie je.... tento kremik je taky zazrak, za jeden den mam okolie oci uplne omladene....doslova na pockanie... som bola zufala ze mi nic nepomahalo ani babske rady ani antibioticky krem. Len ma oci stipali z toho a mala som ich opuchnute...treba skúsiť, je sice drahsi ale ucinny. A moze sa používať kazdy den na omladenie ocneho okolia a prevencia pred ekzemom. Je vhodný pre veľmi citlive oci😉

messue
7. apr 2019

@tucniacka11 ano to je ten... zaroven si treba kupit čaj na podporu sleziny..... suchost okolo oci a ekzemy sposobuju problemy so zaludkom a slezinou.... pijem domace bylinky lubovnik a repik....a zároveň hocijaky bylinny caj z lekarne s nazvom na podporu sleziny..... nasa tvar je mapa chorob, tak preto treba telo liečit z vnutra...

orinoko
24. nov 2019

Ahojte, tak ja som to mala asi pred 4 rokmi, celé opuchnuté viečka, šupiny, ako exzém, pálilo to a celé oko NENORMALNE svrbelo , zdeformované oči a už som cez ne ani nevidela. Trvalo to až trištvrte roka. Lekári nevedeli fakt čo so mnou. Robili mi výter z hrdla, z nosa, z konečníka. Žiadny bacil, nič, robili mi krvné testy, vôbec nič. Alergologička mi robila testy na koži na úplne hádam všetky možné alergény, jednoducho nič. Sama mi povedala, že tomu nerozumie , že ona vidí, že mám veľkú, silnú alergiu,ale vôbec netuší z čoho!!!!
Každý už mňa kašľal,bylinky, výplachy očí, nič nezabralo.
No a potom mi urobili testy na histamin, mala som obrovské hodnoty, tak mi povedali, že je to histaminova intolerancia,začala som brať prísnu diétu, do týždňa sa to zlepšovalo, nasadili mi hydrikortizon na oči a kvapky a ZADITEN na alergiu a za 2 týždne úplne zdravá.
Ale viem, že sa mi to spustilo vtedy keď v byte sa nám na stene začala robiť pleseň, zoškrabali sme to a zrejme sa to dostalo do ovzdušia, musí sa to sťahovať keď je to vlhké. Odvtedy som mala tieto problémy. Po 4 rokoch sme sa presťahovali a v byte pleseň, k tomu plynové kúrenie a znova oči také isté , ten istý problém, takže je ti jasné, pleseň je problém a celkovo som alergická na plynové kúrenie. Už druhý mesiac sa liečim. Chvíľkami je to lepšie, ale ale už nemôžem brať ani hydrikortizon , takže dom zúfalá

messue
24. nov 2019

@orinoko no mas to tazke veru. Steny sa daju dat doporiadku, vybielit ale som prekvapena, ze plynove kurenie robi niekomu zle. Ako to?? Drzim palce, a skore vyliečenie. Je to na nervy. Ja som mala ninimalny problem a bola som z toho na prasky, takze mi je luto, ze takýto problém máš 😫

latina14
18. jan 2020

Ahojte baby čitam tu strašne veĺa o tom ako sa trapite so svrbenim okolia oči hoci na prvy pohlad nieje stale viečko začervenane svrbi a pali alebo ked si ho uz viac šuchate lebo je to neznesitelne opuchne alebo sa urobi hrčka kedy sa uz modlite aby to nebol nejaky jačneň na oku....kedze som mala taky isty problem a bola som akurat v rakusku samozrejme ze vas musi takato neprijemnost chytit v zahraniči kde si neviete len tak skočit k vašmu lekarovi išla som do lekarne, lebo uz som myslela ze dalšiu noc už neprezijem od bolesti a opuchu a lekarnik sa pozrel a viete čo mi dal???, kamilkovi čaj!!!!! (Harmančekovy) mala som si davat obklad sacok do takej teplej vody aku len zvladnete vyžmikat a capnut na oko....15min. 2xdenne a uz na druhy den uvidite zmeny....menej svrbenia ustupi aj opuch...nedavajte si ziadne maste povedal zbytočne si upchate mihalnicove potne žlazi ktore ked sa upchaju maz nema kde vytekat a hromadi sa pod viečkom to vas tak svrbi...tym teplym vreckom čaju si masirujte aj mihalnice aby ste ten usadeny maz roztopili a aby očko zacalo zase v pohode vypuštat očny maz..ked budete potrebovat viac info kludne napište.

lucettel
15. feb 2021

mne zazracne pomohlo mlieko, kde sa vyvari nakrajana cibula. prikladat letne obklady 😉 drzim paste!