icon

Svrbenie celého tela

natash14
13. feb 2023

Pekny deň , prosím o nejakú radu chodím na vysetrenia nakoľko má niekoľko rokov svrbí celé telo, pečeňové testy robili, aj na štítnu žľazu aj na alergo som bola zeraz naposledy u kožnej a akosi stále neviem z čoho to môže byt 🙈nemá niekto podobnú skúsenosť ? Ďakujem

Strana
z2
miskakyska
13. feb 2023

Aj cukor máš v poriadku?

natash14
autor
13. feb 2023

@miskakyska áno v poriadku 🙈pečeňové som mala mierne zvysene vraj to tmy sle nie je lebo pred tým som ich zas mala v poriadku, sj na sono brušnej dutiny som bola na obličky pečeň pankreas

loliki
13. feb 2023

@natash14 Alergia po jedle, ekzém, svrab. Nepíšeš nič o výsledkoch vyšetrení.

natash14
autor
13. feb 2023

@loliki svrab to nie je zaidnu alergiu mi nezistili ani celiakiu, ekzém som nemala žiadny

loliki
13. feb 2023

@natash14 psychika?

emss
13. feb 2023

@natash14 čím periete? Alebo čím sa natierate? Mňa veľmi dlho svrbela pokožka a zistila som,že neznesiem parfumované krémy, len prírodné oleje a maslá môžem, poprípade kozie mlieko. Moja sestra mala zasa problém s pracím prostriedkom, mamina jej vyrábala doma.

natash14
autor
13. feb 2023

@emss ďakujem snažila som sa zmeniť aj to ale nevidela som nejaké výrazne zmeny

s_o_n_i_k_e
13. feb 2023

ja som chodila po vyšetreniach, ORL, zubár, .... kade tade a tiež nevedeli prísť na to, kde je problém a potom mi len tak zubarka medzi reču hovorí, či jedávam jahody, ja že jasne. Tak že si mám dať pauzu a mne to fakt pomohlo tak som to mala ja z jahôd, treba skúšať 🙂 a tiež svrbelo má celé telo

natash14
autor
13. feb 2023

@loliki No to neviem ja posúdiť objektívne ale nenapdlo má to veru dakujem

kachita
13. feb 2023

@natash14 skusali ste si davat robit testy na intolerancie? Mozno sa nieco nove dozviete. Ja riesim presne tento problem ale mam aj ekzem, ale ostatne vysetrenia vsetky ok

natash14
autor
13. feb 2023

@s_o_n_i_k_e áno len je zo ťažké zistit že z čoho konkrétne ak je to len jedlo sj som vysadila jeden deň napríklad mliečne výrobky , ale z krvi mi na alergiu neprisli a naozaj to trvá tak možno 6 rokov ak nie viac

natash14
autor
13. feb 2023

@kachita asi skúsim na laktozu som si ešte nedávala ale aj keď som ju vysadila na dlhšie zmena nebola

ingrid16
13. feb 2023

@natash14 Ja to mam tiez, zatial tiez netusim z coho

loliki
13. feb 2023

@natash14 A svrbí celý deň, alebo len niekedy? Máš začervenané, podráždené, doškrabané? Môj syn mi občas zahlási: svrbí ma chrbát. Nemá tam nič. Ale stáva sa to po jedle. Tak sa sledujeme, že po akom.

natash14
autor
13. feb 2023

@ingrid16 a ako dlho ak sa môžem spýtať ?

66simonka66
13. feb 2023

Aj ja som to mala, dala som si urobiť test na potravinové intolerancie a keď vysadím potraviny ktoré nemôžem je mi fajn a keď ich jem, znova ma všetko svrbí, trvá to už 3 roky.

natash14
autor
13. feb 2023

@loliki nesvrbi cely deň vecer viac, nebudi má to, s niekey cez deň , snažím sa neškrabať sa ale keď už tka len trosku nemám tam nič až kým si to silnejšie neposlrabem

natash14
autor
13. feb 2023

@66simonka66 potravinové vám robili iba z krvi u alergologicky?

66simonka66
13. feb 2023

@natash14 nie, zaplatila som si komplexný rozšírený balíček, poisťovňa to neprepláca.

66simonka66
13. feb 2023

@natash14 ja som mala ale také svrbenie, že som nedokázala v noci ani spať.

natash14
autor
13. feb 2023

@66simonka66 a to ste si dali u obvodnej ? Ďakujem za info

66simonka66
13. feb 2023

@natash14 https://www.medirex.sk/vysetrenie/potravinove-i... , sú ale rôzne firmy ktoré to robia a miesto kde robia odbery majú uvedené na stránkach (vždy je to vo viacerych miestach), dokonca sú aj domáce testy, viete si test objednať domov a potom ho zašlete, krv si viete odobrať sama doma z prsta. Treba pohľadať na internete, čo by vám najviac vyhovovalo a kde. Ja som si dala komplexný test, pretože svrbenie bolo hrozne, ale podľa mňa kľudne stačí aj menší balíček, alebo ako to nazvať.

66simonka66
13. feb 2023

@natash14 ja som 2 roky behala po vyšetreniach, skúsila rôzne krémy a maste za ktoré som vyhodila toľko peňazí že až, nakoniec som sa rozhodla pre test, je to veľa peňazí ale keď si predstavím koľko krémov a mastí mi doktori dávali a koľko peňazí som za to vyhodila tak som si radšej mohla dať tento test urobiť skôr a ešte by som aj ušetrila za benzín, za lieky, krémy a maste,... a ako vravím, dajte si menej potravín, vyjde to omnoho lacnejšie.

majamat
13. feb 2023

@natash14 toto ma mnoho ludi a nevedia cim to je. mozno amts jednoducho takytyp pokozky.,

mozes si skusit pozriet na nete potraviny an ktore byvaju casto alergie. vysadis na nejaky cas a potom nasadis a udes si sledovat stav. musis ratat s tym, ze reakcia nebude rychla a moze nastata z po par dnoch.
no tieto potravinove alergie a intoelrancie, to ej aj problem zistit.

bluka2
13. feb 2023

@66simonka66 to vyzerá zaujímavo. Je to dosť drahe, koľko alergénov testovali a zo zvedavosti, koľko ti z toho vyšlo pozitív?

66simonka66
13. feb 2023

@bluka2 vyše 200 toho bolo ale boli tam aj také potraviny o ktorých som ani nevedela že existujú, preto podľa mňa stačí test na základné potraviny. Mne vyšlo hrozne veľa intolerancií : vajcia, kazeín (takže nemôžem žiadne mlieko len rastlinné), sója, hrach, špenát, tekvicu, čierne korenie, kari korenie,... dosť veľa a to nie je všetko, prvých pár mesiacov som sa snažila ale nebola som zvyknutá na takú stravu, keď si dám len niečoho trochu tak je to fajn, maximálne mam bolesti brucha a hnačku ale ak si dám veľa tak mám na druhý alebo tretí deň strašne svrbenie tela a ak si dám mliečne a hlave jogurty tak je to na nevydržanie, takže sa hlavne snažím obmedzovať vajcia a mliečne výrobky, lebo ak má telo začne svrbieť, znova musím úplne všetko vylúčiť na niekoľko dní a potom zasa začnem keď nevydržím a znova musím prestať a je to taky kolobeh, ale keď bez mliečnych výrobkov je to pre mňa utrpenie, vždy si poviem už si nedám ale aj tak nevydržím. Výhoda je ale ta, ze viem čo mi vadí, takže si to viem ukorigovať a keď aj svrbí tak nie tak strašne ako keď som nevedela čo mi vadí.

66simonka66
13. feb 2023

@bluka2 a fakt človek nemá šancu z toľkých potravín, korenín (alergénov) prísť bez testov na to, čo všetko mu vadí a hlavne kvôli tomu, že prejavy intolerancie nie sú hneď ako pri alergii ale môžu sa objaviť na druhý alebo tretí deň, to znamená ze človek by musel skúsiť každú potravinu samostatne minimálne 3 dní, čo je nereálne. Fakt je to doma len o skúške, skúsim vysadiť mlieko, skúsim vajcia, ale aj tak by som na to neprišla keď som varila napríklad s čiernym korením, ktoré mi robilo zle. Dokonca som tam mala vo výsledkoch aj rozpísané aká silná tá intolerancia je na ktorú potravinu a teda snažím sa vyhýbať tým najhorším. Rozpísané bolo ktoré nesmiem, ktorým sa mám vyhýbať a konzumovať ich menej a ktoré môžem.

bluka2
13. feb 2023

@66simonka66 vďaka, to pomohlo, tak idem s veľkou zvedavosťou do toho

torrente
14. feb 2023

Ja tiež svrbím ale tak striedavo že raz tu raz tam. Ale po celom tele. Stále sa škriabem ako blchatý pes. Ale ja mám všetky diagnózy čo tam vedú ako cukrovka, problémy s pečeňou. A to sú neliečitelné choroby na celý život. Tak sa už ani toho svrbenia nezbavím.

livuska124
14. feb 2023

Histamínovú intoleranciu si mala otestovanú? Tam je strašne veľa potravín, ktoré obsahujú histamín a sama by si asi nemala šancu na to prísť.

Strana
z2