icon

Prečo ma svrbí celé telo posledné dva mesiace?

agesko
5. dec 2023

Ahojte mám posledné 2 mesiace svrbenie celého tela v noci sa budím na svrbenie bodky na tele nikde nemám ani nic viditeľné iba na rukách malé červené bodky ale na tele nikde nic. Neviem čo mám už robit svrbí má celé telo. Krvný obraz dobrý výsledky dobré jediné čo je vyššie je ASLO a Ad-Náza B. Stretol sa s tým niekto poraďte mi prosím.

ivkav5
5. dec 2023

@agesko pečeňové testy si mala urobené?

agesko
autor
5. dec 2023

@ivkav5 áno všetko Ok aj na laktozu výsledky Ok aj výsledky na alergiu Ok zmenila som šampón za neutrálny nemydlovy kremujem si celé telo krémom čo mi doktorka predpísala a stále nic nezaberá ☹️

ariannazara
5. dec 2023

@agesko nechcem ta strašiť ani nič podobne-moju mamu a ešte jednu co poznám veľmi svrbelo telo a signalizovalo to u nich rakovinu prsníka. Odkedy je moja mama vyliečena ju nikdy nesvrbi už. Pred tým sa mala zodrat z koze.

ivkav5
5. dec 2023

@agesko vieš čo, ja som akurát tehu v 18tt a mám to tiež, ale jemné, nič extrémne, na pečeňové testy idem až budúci týždeň, ale myslím, že to skôr bude suchá koža zo zimy…akonáhle sa ochladí, každoročne ma všetko svrbí 🙈 pery mám presušené do krvi🙈 alebo kľudne to môže byť spôsobené aj hormonálnymi zmenami…skús viac hydratovať pokožku a uvidíš..a najmä pi veľa tekutín🙏

monkabohdalova
5. dec 2023

@agesko mne spôsobovalo svrbenie tela histaminova intolerancia, odkedy som na diete, tak svrbenie vymizlo 🙂

ivkav5
5. dec 2023

@monkabohdalova jeeezis inak vdaka za pripomenutie, mam tiež hit ale v tehu nejako vymizla a ja som jedla 3 dni kyslú kapustu a neviem či to náhodou nemám odvtedy 🙈🤣

vakatko
Autor odpoveď zmazal
danyelia
5. dec 2023

Ahoj, u mňa svrbenie kože signalizovalo rakovinu - lymfóm, no boli tam aj iné príznaky neskôr. Krvný obraz, podľa toho, na čo bol zameraný by mal ukázať viac - u mňa bola ,,krv,, - také tie bežné tehotenské (bola som tehotná v tom čase) odbery ukážkové, všetko super a to som bola v II. štádiu rakoviny. Až špeciálny odber na onkomarkery to potvrdil...

ivkav5
5. dec 2023

@danyelia Ahoj, môžem sa prosím ťa aj ja opýtať na niečo? Ja som tiež tehotná, tiež ma pár dní dozadu svrbela pokožka, neviem či to pripisovať chladu alebo čomu...tiež mám výsledky krvi vždy ukážkové, a keď teraz pri svrbení som ešte nebola na krv, idem až v stredu budúci týždeň...dosť som sa vystrašila keď si čítam tvoj komentár :( aké si prosím mala iné príznaky? Vďaka. Verím, že si už v poriadku.

danyelia
5. dec 2023

@ivkav5 Ďakujem, už som vyliečená asi 2 roky...mala som strašné svrbenie celého tela, hlavne po rukách a nohách akoby ekzém, červené bodky, nočné potenie, zimnicu, nakoniec som si našla hrčku na krku, nad kľúčnou kosťou. Okrem toho to môže byť aj únava, strata hmotnosti, nechutenstvo...

ivkav5
5. dec 2023

@danyelia Ďakujem veľmi pekne za tvoj komentár...veľmi sa teším, že si z toho už von a že si v poriadku 🙏 Och no nič z toho nemám, verím, že to bude len hormonálneho charakteru, alebo len fakt suchá koža, prípadne už aj psychika, keďže pracuje na 100%...

danyelia
5. dec 2023

@ivkav5 Ďakujem pekne 😊 Určite to u Teba nebude nič vážne, držím palce...

ivkav5
5. dec 2023

@danyelia Ďakujem krásne, verím, že nie. Som prvýkrát tehotná a keď sa niečo deje, tak hneď spozorniem a nastúpi stres...stratili sme niekoľko členov rodiny na rakovinu a ja som navyše užívala celý čas hormóny, aj duphaston, aj progestanelle a kadečo, kde je uvedené, že hrozí vyššie riziko rakoviny v prípade dedičnosti, tak mám dosť strach...

rock7
6. dec 2023

@agesko ja som mavala svrbenie tiež kym mi alergologička nezistila histamimovu intoletanciu. Beriem zodac a žiadne svrbenie nemám.

ada7777777777
20. jún 2024

@agesko ako to u vás poprosím vás dopadlo?mam tiež podobné problémy

nikolap1999
11. nov 2024

@danyelia zdravím prosím Vás aké priznaky ste ešte mali okrem svrbenie?

danyelia
12. nov 2024

@nikolap1999 Ahoj, bolo to hlavne svrbenie tela, kožný výsyp, nočné potenie, zimnica-hlavne večer, hrčka na krku, občasný pocit tlaku na hrudi, príznak môže byť aj chudnutie, únava, kašeľ...

nikolap1999
12. nov 2024

@danyelia ďakujem za odpoveď

modrael
Autor odpoveď zmazal
casavina
12. mar 2025

@modrael Dobrý deň.. treba KO... Môže to byť pečeň, cukrovka, no aj všeličo iné... Veľa zdravia želám..

modrael
Autor odpoveď zmazal
ivanka666666
22. mar 2025

U mňa svrbenie celého telo začalo,pred diagnostikou sklerozy multiplex...a mám ho doteraz,pri tejto chorobe je to tiež normálny prejav,ale niekedy je to neznesiteľne