icon

Svrbenie po vysadení Cezery

tannia82
5. jún 2025

Rada by som sa opýtala, ak ste niekto bral Cezeru dlhoročne ako prebiehalo vysadenie aspoň mimo času peľovej/zimnej roztočovej a plesňovej sezóny? Pred 6 rokmi som ju vysadila kvôli tehotenstvu a nebol s tým žiadny problém, teraz, keď ju chcem vysadiť, tak mám po dvoch dňoch neužívania (skúšala som viackrát) neskutočné svrbenie hlavne na dlaniach, po celom tele sa objavujú ako keby škrabance a velmi to svrbí, neškrabem si to, len potieram upokojujúcimi krémami čo na čas pomáha. Ale vždy musím nakoniec tú Cezeru zobrať. Alergické príznaky teraz nemám. Zistili mi kvasinky v tráviacom trakte, tak už mesiac držím prísnu diétu, keď som si omylom dala niečo mimo tento jedálniček, tiež boli problémy so červenými fľakmi a škrábancami.
Môže to súvisieť s kvasinkami aj s vysaďovaním Cezery? Viem, že kvasinky spôsobujú svrbenie aj iné komplikácie a v príbalovom letáku Cezery sa píše, že po vysadení môže prísť k intenzívnemu svrbeniu. A keď neprestane, treba Cezeru užívať stále.
Nechcem sa stále kŕmiť liekmi. Verím, že protikvasinková diéta by to mohla upraviť.
Koľko trvalo kým vám to svrbenie po vysadení prešlo?