Svrbenie tela po liečbe žihľavky
Dobry deň, mala som zihlavku na celom tele (zapalena koza, svrvenie, palenie) po navsteve imunologa nakoniec podane aj kortikoidy (prednison 20, 4dni 2 tabletky, potom 4 dni postupnne znižovanie, dnes som 1 den bez. Zapal koze ustúpil, koza zostala sucha, drsna(pouzivam exomega a derma ) uz sa zlepsujeaj zjemnuje. Ale od vcera vecera ma priserne svrbi cele telo. Zatiaľ zihlavka sa na pohlad nevracia, ale to svrvenie je na nevydržanie.. Mam aj omarit, ale nezabera mi ze voobec. Viete mi poradit z coho to svrbenie a co na to? K imuno idem v utorok ale toto sa naozaj neda vydržať... Ďakujem
Atihistaminikum ked mate omarit si dajte rano aj vecer mam to od alergologicky . Alebo ja napr. Fixit 180
Rano vecer a na obed zodac som mala výnimočne kedze som tiez odstupne vyradila prednison tak sme museli nasadit silnejšiu davku atihistsmink .
Môže to byť alergickeho pôvodu ano ako pišu ženičky
A čo tak diagnóza G54.8- iné poruchy nervových koreňov a spletí?
Žiaľ nevzdelaný neurológovia v SR túto diagnózu nepoznajú, nevedia čo všetko spôsobuje a preto ju pacientom radšej nepíšu.
Inak je to Tarlovova cysta, ktorá dokáže spôsobiť - (zapalena koza, svrvenie, palenie) -svrbenie komplet celého tela.
Mne osobne pomáhala napustená vaňa s teplou vodou nad 41 °C, pri dĺžke kúpeľa od 20 do 30 minút podľa intenzity svrbenia tela.
https://www.tarlovovacysta.org/post/zkusenosti-...
Ja som mala takuto alergiu zaciatkom roka a kazala mi omarit rano a vecer aspon tyzden, v pripade potreby aj dva tyzdne. A potom prejat na 1 a postupne vysadit. Ale uplne mi to svrbenie preslo snad az po mesiaci.A zo zaciatku kortizolove maste. Potom som si kupila zinkovu a natierala som tou ked svrbelo.

Mala si to niekedy aj pred tym? Keďže ta svrbí čele telo nemôže to byt alergia na nový práci prášok alebo si nemenila,nejedla nieco?