Svrbivé fľaky na pokožke. Môže ísť o psoriázu?
Dnes som bola na odberoch a som dosť nepokojná pár dni mám 2 takéto fliacky na bruchu a chrbte.povedali mi že skor nejaká mykoza plesnova ale neni vylúčené nič.

ano, mala som to aj ja, podobné, mykóza
@salamistka takže mykoza nie psoriaza?
@salamistka som dosť nepokojná psoriazu by som nechcela v živote mám masticky 2 na túto mykozu co dúfam že to je ono uvidime z tých supinkek co mi dnes robili odbery že co z toho bzde ale pevne verím že tými masťami sa to vylieči a nebude to nič vážne
@salamistka mám to teraz takto lebo mi tam skriabali u toho tie supinky na odbery vyzerá to zak všelijako skrz to teraz ale verim že to bude v pohode
No mne to pripadá ako psoriáza. Mám takéto fľaky aj ja. No z odobratých šupiniek budú múdrejší. Je 200 druhov psoriázy, tak kazdá vyzerá inak. Sú na ňu aj lieky. Nekortikoidné maste, peny... Ja s ňou žijem už 40 rokov. Aj kúpele sú. Po nich som mala aj dva roky pokoj.
môže to byť kľudne aj psoriáza, minimálne vyzerá veľmi podobne. Mne sa prvá urobila na chrbáte - po štípanci od komára. Mám ju od 16-tich, takže takmer 30 rokov. Nie je to nič príjemné, ale tu si nenavyberáš či chceš či nechceš
No mne to pripadá ako psoriáza. Mám takéto fľaky aj ja. No z odobratých šupiniek budú múdrejší. Je 200 druhov psoriázy, tak kazdá vyzerá inak. Sú na ňu aj lieky. Nekortikoidné maste, peny... Ja s ňou žijem už 40 rokov. Aj kúpele sú. Po nich som mala aj dva roky pokoj.
@anonym_8e0e98 po kúpeľoch teda vravíte že ste mali pokoj aj 2r.?to je super keby sa to potvrdi tak by som vybrala urcite taku metódu kde budem mať pokoj viac r alebo mesiacov.A na kúpele môžem chodiť aj keď mi to potvrdia hneď?aby som toho nemala potom viac zbytočne či?
@spangebob66 tam majú dobré zarábané mastičky. Ja som si zobrala aj domov. Natrela, dala igelit a cez noc to mala na tele. A pekne sa to stratilo. Len treba trpezlivosť. Potom bol jeden olej, ten bol tiež veľmi dobrý. No už ho niet. Teraz som brala pár rokov injekcie, pár rokov iné lieky a včera mi povedala, že si mám dať porobiť kopu vyšetrení a pôjdem na biologickú liečbu. Ale už 20 rokov mám psoriázu aj na nechtoch. A ide aj na kĺby. A po tele mám pár ložísk ale to sa mi zhoršilo po operácii. Niekto má ložiská omnoho väčšie, po celom tele... Jedine čo som nikdy nespravila, je darovanie krvi. Inak to nákazlivé nie je. A každému pomáha niečo iné. Nie je to koniec sveta. V puberte som toho mala omnoho viac ( celé lakte, na nohách väčšie...) Treba sa vyvarovať stresom. Je toho strašne moc. Od mala mi dávali kortikoidy, ktoré som v dospelosti odmietla.

Psoriáza sa neobjavuje zo začiatku najčastejšie na lakťoch a kolenách?