icon

Syndaktýlia a jej liečba

mahmulienka
14. jún 2012

ahojte maminy, hladam z vas tie, ktorych dietky maju tuto diagnozu a budu, pripadne boli uz liecene. nasa nataska (5 mesiacov) sa narodila so spojenymi prstekmi na oboch rukach aj nohach. rada by som pokecala s niekym, kto ma tuto dg. v rodine. jedna diskusia tu uz takato bola, viem, ale obe jej prispievatelky su uz neaktivne, tak skusam, ci sa niekto najde aj teraz. dakujem

Strana
z9
veronikasuroviakova
5. dec 2020

@reni1512 asi neskoro...ale my

veronikasuroviakova
5. dec 2020

@mahmulienka kľudne mi napíš

serioznost70
30. dec 2020

@maribell Ahoj, ja mám 23 rokov a presne tak na tych istych prstoch to mam od narodenia a nikdy som s tym ziaden problem nemala, ziaden problem s chôdzou ani nič , je to len kozmetická chybička 🙂

jkroc
Autor odpoveď zmazal
noni99
1. mar 2022

@mahmulienka ahojte. Baby moja dcéra to ma tiež. 2 a 3 prstek na nozicke zrastené, SR to zatiaľ neriešia, ma 6 mesiacov,. Ale chcem sa spýtať, dávate deti normálne očkovať? Bojím sa ci sa niečo nevykluje z toho... Ďakujem

reni1512
2. mar 2022

@noni99 ocko.s tym nic nema to je vrodena vada

noni99
2. mar 2022

@reni1512 ďakujem

noni99
2. mar 2022

@reni1512 ja som sa bála ze keď to dcéra má a dám ju zaočkovať, aby sa nepreukazalo niečo viac... Dr mi povedala ze môže a nemusí... Tak sa bojím. Nemá to u nás z rodiny nikto. Jedine som prekonala covid mesiac pred tehu, že by to malo s tým súvis

maribell
3. mar 2022

@noni99 aj môj syn to má, a tiež nikto z rodiny to nemá okrem neho.. no ortopedička mi povedala, že to nie je nič výnimočné, že sa s tým stretáva veľmi často.... Malý má doteraz všetky povinné očkovania (1,5r) a je to zdravý, šikovný chlapec ❤️

reni1512
3. mar 2022

@noni99 nie nic sa neudeje.. nemusis sa bat

noni99
3. mar 2022

@maribell
@reni1512 ďakujem baby ste ma ukludnili. A už ste to s drobcami riešili aj operatívne?

maribell
3. mar 2022

@noni99 my nie, boli sme u ortopedičky na kontrole, aby zistila či to je iba mäkké tkanivo, alebo aj kosti zrastene.... Náš má iba mäkké tkanivo zrastene a to mi povedala, že sa nijak nerieši. Je to iba estetická záležitosť
Boli sme tam, keď ešte nechodil, tak ona jedine povedala, že máme prísť keby má nejaké problémy s chôdzou.

noni99
4. mar 2022

@maribell ďakujem, pôjdem aj ja na ortopédiu a dúfam ze to bude tiež nás prípad 🙏

kiki341
18. feb 2025

@bubu25 ahoj ja som sa narodila so spojenými prstami na pravej ruke mala som spojené všetky palce okrem veľkého palca ako mala som podstúpila operáciu a operačné mi oddelili len ukazovák a maliček čiže prstenik a prostredník mám stále spojený. Ako dieťa som sa za to nehanbila nuž teraz v dospelosti si dávam pozor a ruku väčšinou skryvam (nie do vrecka ale tak dávam pozor aby si to nik nevšimol ) malo kto si to všimne že to mám nuž mám ten pocit ako keby to videl cely svet.
S rukou nemam problém kývať ani robit čokoľvek všetko viem ňou robiť áno palce mám kúsok vyhnute tie dva spojené ale neni to až tak veľa. Na tu ruku som si už aj zvykla nikdy som sa nepýtala rodičov prečo to mám kde nastal problém pretoze s našej rodiny to nemá nik. Neviem ani prečo som nepodstúpila ďalšiu operáciu na rozdelenie tých ostatných prstov keď som bola menšia
Doteraz má ani nenapadlo si dať rozdeliť tie ostatne palce ani neviem či sa to dá ale ako čítam tuto skupina tak som sa dozvedela že áno. Neviem si to ani predstavit že teraz v dospelosti si to dám operovať. Ako som citala tieto všetky články a odpovede som si povedala že možno začať riešiť to by bolo dobre nuž na druhej strane mám už aj strach.
Teraz rozmýšľame nad bábätkom že by sme chceli doteraz som si myslela že to dedicne neni nikdy má to ani nenapadlo ale teraz sa bojím že keď otehotniem bábätko sa tiež tak narodi
Doteraz som ani nevedela že syndaktylia je vlastne to čo mám az vlastne dva dni dozadu mi nabehli tieto články a som sa dozvedela že vlastne takto sa to vola

patriskaaaa
22. aug 2025

Ahojte žienky.
@mahmulienka
@bubu25
@vierka0
@moika
@silvia3879
@saska2012
@ewka0012

Mám synčeka čo sa narodil so zrastenými prstami na pravej ruke a plus má tie prsty aj ruku menšiu v porovnaní s tou druhou. Koncom roka bude mat uz dva roky. Navstivili sme uz niekolko lekarov v Bratislave, Brne aj Viedni a ich nazory na jeho stav sa lisia. Nevieme komu verit, kedze je to ojedinely problem a nikto s tym nema poriadne skusenosti na Slovensku…

Od vtedy co sa nam narodil syncek stale pozeram na ruky inych ludi a deti a nikoho som este s podobnym problemom nenasla, preto som vdacna za toto forum.

Velmi by mi padlo vhod sa o tom porozpravat s niekym kto si podobnymi konzultaciami a operaciami presiel.

Budem velmi vdacna ak by ste sa mi ozvali a vymenili by sme si kontakty pripadne sa aj stretli. My sme z Bratislavy ale nemame problem aj niekam prist.

Dakujem krasne,
Drzte sa zienky ste velmi silne a statocne!

Strana
z9