icon

Tatranské kúpele Horný Smokovec

maja099
18. júl 2014

Ahojte maminky. V októbri mám s dcérou nástup na mesačný pobyt v kúpeľoch. Mali by sme byť ubytované buď v Sosne, alebo v Smreku. Boli ste tam niektorá z vás v blízkej dobe, alebo sa chystáte? Bola by som vďačná za každý postreh, či recenziu. Aby som vedela na čo sa pripraviť a čo nás čaká. Lebo ich stránka je písaná stručne, žiadne novinky, nič konkrétne. ĎAKUJEM.

janka987
2. jan 2020

@bambulka81 ja som pred rokom bola v tom,ze OČR mozes mat aj cely cas, ale len 10dni ti preplatia, ale to bolo po starom.Uz je to zmenene?

bambulka81
2. jan 2020

@janka987 no ja som zamestnana a dovolit si nemat 11dni zaplatenych a plus este zaplatit do socpoist a zdravpoist nema pre mna efektivitu :( Min rok som mala dov, ocr kedze som mala vela dovolenky. Tento rok vsak nemam a podla noveho zakona ak lekar uzna za nevyhnutne OCR moze predlzit na potrebny cas, ale je tam nejaka hranica. Avsak je spomenute aj operacia, starostlivost o bezmocne, bezvladne pribuzne, infekcne choroby a pod. tak neviem. Preto sa pytam tu vo fore, ze ako mali baby od sept vybavene ci davaju dg. na papier s kt mozem byt cely cas na ocr.

janka987
3. jan 2020

@bambulka81 Mne vzdy vypisali pnku (boli sme 2xv Lucivnej, 3xHornom Smokovci) Ale rok 2018 som sa striedala s mamou a svokrou, tak mi stacila ocr a v rok 2019 som.cerpala matersku, mame babatko, tak som nepotrebovala nic.

montemotherone
22. jan 2020

Ahojte, onedlho nastúpim do HS so synom ako sprievod. Ako to tam prosím chodí ? Ešte sme neboli. Procedúry, stravovanie a tak... Mali by sme mať samostatnú izbu a toalety spoločné. Je tam niekde k dispozícii kuchynka, rychlovarna konvica, chladnička?... A vôbec ako to celé prebieha 😊

janka987
22. jan 2020

@montemotherone Ahoj ked pridete do kupelov po prijati idete hned na obed. Potom sa ubytujete a cely den uz je pokoj az vecera o 17:30 tusim. Na druhy den ( ak je pracovny su procedury, predtym este ranajky 7:30). Ak je dieta skolopovinne tak po ranajkach ide do skoly a na procedury si pre nich pridu. Po skole je obed o 12:00 ( v lavoriku pri dverach je na olovrant ovocie pre dieta, prip jogurt, ci ine daju na stol. Ja som tam bola v celku hladna, tak som si chodila nakupit do stareho smokovca. Oplati sa kupit si mesacny listok na vlak, treba si vypytat v prijimacej kancelarii kupelov tlacivko s potvrdenim, ze si sprievod v kupeloch a mesacnik bude lacnejsi..z 16€na 10€. Cez vikendy procedury nie su. Daju sa pred vikendom ( stvrtok) nahlasit balicky ( miesto obedu alebo vecere alebo aj aj) a mozete sa tulat po Tatrach.

janka987
22. jan 2020

@montemotherone neviem, kde budete ubytovani, ale urcite je tam kuchynsky kutik s umyvadlom, s pribormi, taniermi, salkami, mikrovlnkou a varnou kanvicou. Aj uteraky su k dispozicii.

janka987
22. jan 2020

@montemotherone aj chladnicka je tam.

janka987
22. jan 2020

@montemotherone v stredy tusim peru v pracovni pre deti ( zadarmo) a pre dospelych za poplatok a vlastny prineseny prasok. Staci to tam rano priniest v taske a okolo obeda prevziat a zavesit ( na chodbe maju nastenny susiak).

montemotherone
22. jan 2020

@janka987 ďakujem krásne 😊 nevieš ako je to s parkovaním v areáli? Budem tam mať auto

janka987
22. jan 2020

@montemotherone uplne v pohode, bezplatne. Vzdy niekto pride alebo odide...nikdy sa nestalo, ze by sa miesto nenaslo.

bambulka81
2. feb 2020

@montemotherone ahoj, my zajtra koncime a ideme domou. No nakolko posledne dni skor prsalo ako snezilo, mi aj stacilo 🙂 Tri tyzdne jarne pocasie... Na zaklade skusenosti za min roky, je lepsie dojst skor na prijem a absolvovat doobeda prve procedury. Izba ktoru budes mat je so spolocnou chodbou a kuchynkou a samostatnymi kupelnami a izbami. Je tam samozrejme aj chladnicka, rychlovarna konvica, mikrovlnka, pribor, pohare, salky, taniere- ja som si pribor a musky do iesla svoje. Nezabudni doma dozicky na jedlo. Velakrat sa stalo, ze sme si veceru zobrali na izbu alebo cez vikend som zbehla pre ranajky a dieta nechala dlhsie spat alebo len idete poobede prec a nestihate veceru tak sazibere doza a kucharky nalozia do dozy a vylozia do spolocenskej miestnosti, ktora je pred jedalnou.
Co sa prania tyka, pere sa kazdy den, ale treba sa dohodnut, dokonca aj vysusia, maju susicku. Detom peru zadarmo dospelym za tusim 5€ poplatok.
Listok na TEZ- potvrdenku si treba pytat, ale ak mate preukaz na vlaky tak deti napr. cestuju zadarmo. Sprievod neviem ako by bol rieseny.

kashmala
12. jún 2020

Ahojte, prosím Vás, tie čo ste boli v kúpeľoch, tak každý dom má svoju jedáleň, či treba chodiť do inej budovy? A procedúry sa chodia do ktorej budovy, či ich je viac? My budeme ubytovní v sosne. Ďakujem za odpoveď 🙂

alenf
12. jún 2020

@kashmala ahoj,všetko sa koná v hlavnej budove,treba sa presúvať na stravu,na procedúry,do školy,škôlky .v sosne si len ubytovaná😉

montemotherone
12. jún 2020

@kashmala všetko je v hlavnej budove, tam je aj prijímacia kancelária, školské triedy, škôlka, jedáleň, inhalácia, sauna, telocvičňa 😉 My za chvilu končíme, tiež sme v Sosne 😊

kashmala
13. jún 2020

@montemotherone
@alenf Ďakujem Vám za odpovede, aj som si to myslela, len som sa chcela uistiť, aby som vedela, na čo sa mám pripraviť. A ubytovní ste boli v samostatných izbách? My máme mať bunku, čiže niekoho ešte k nám asi dajú.

montemotherone
13. jún 2020

@kashmala nám už ostal len apartmán v tom termíne, takže trochu drahšie, ale zas boli sme sami a k dispozícii kuchynka, mikrovlnka, chladnička...

alenf
14. jún 2020

@kashmala v ktorej izbe v sosne budete?my sme boli 1x v sosne A5 tuším,ale samostatne rodina len spoločná kúpeľňa a kuchyňa a 2x a 3 x sme boli v sosne B úplne hore obe izby s balkónmi výhľad na vláčik,tam bolo super v oboch izbách.na Tom poschodí je este 1 izba ale bez balkóna a výhľad na hory.

kashmala
14. jún 2020

@alenf neviem na ktorej izbe budeme, iba viem že bunka, pretože samostatná izba bola už až pred koncom novembra voľná a chcela som skôr, tak ideme asi o turnus skôr, koncom októbra. Ale číslo izby mi nevravela pani, ani ma nenapadlo sa spýtať. A kúpeľne sú nejako hneď pri izbách, či niekde ďalej? A sprchy a WC sú spolu v miestnosti, či je to samostatne? Budem s 5 ročnou dcérkou, tak trošku sa takto aj obávam, ako to bude, ale chcem to vyskúšať...

alenf
15. jún 2020

@kashmala ťa kúpeľňa a wc sú 1 miestnosť,na úplnom vrchu v sosne a je kúpeľňa na chodbe kúsok od izby,kuchyňa za rohom na konci chodby.na 1 poschodí neviem ako to je,nepoznám.

kashmala
15. jún 2020

@alenf Ďakujem, tak sa nechám prekvapiť 🙂

dolce85
20. aug 2020

Ahojte, prosím vás čo ste mávali hlavne na raňajky, poprípade večeru? Klasika rožteky, chlebík? Ďakujem

janka987
20. aug 2020

@dolce85 vianocka, rohliky, chlebiky, natierky ( napr. medovomaslovobananova) a deti si mozu sat aj cerealne gulicky s mliekom..na pitie caj, biela kava alebo mlieko.

dolce85
21. aug 2020

@janka987 ďakujem krásne za odpoveď 😊 ak ešte môžem, jogurty, ovocie, zelenina niečo okrem mucneho počas dňa? Večera býva tiež pečivo? Ešte raz vďaka

janka987
21. aug 2020

@dolce85 jogurt dostane len dieta alebo banan, jablko ako desiatu...vecera byva tepla..tusim len cez vikendy boli obcas bagety...ja sa priznam, ze som este chodila do obchodu do stareho smokovca alebo do tatr.lomnice na nakup ..mne to nestacilo..chladnicky su na chodbe prip.aj na izbe.

dolce85
22. aug 2020

@janka987 ďakujem vám krásne za info 😊

janka987
22. aug 2020

@dolce85 nie je zaco 😉😊 a prajem pekny pobyt 😊😊😊

janka987
22. aug 2020

zoberte si zo sebou potravinove dozicky..urcite ich vyuzijete. 😉
@dolce85

joasha
15. jún 2021

Ahojte, nám zdr. poisťovňa schválila sprievod. Budeme sa s manželom striedať po týždni.
Takže detský lekár by mi mal vystaviť OČR? V kúpeľoch som sa informovala, vystavujú iba PN.

kashmala
15. jún 2021

@joasha Ahoj, mne síce vystavil PN, ale nemal by byť problém ani s OČR, pretože tuším pri prvom pobyte sa ma pýtal, že či chcem naozaj PN, alebo OČR . A pani, čo sedela s nami za stolom vystavoval OČR, lebo vravela, že pobyt rieši OČR a zvyšok dovolenkou.

joasha
15. jún 2021

@kashmala Prečo mne dnes pani z prijímacej kancelárie povedala, že OČR nevystavujú?
Tomu nerozumiem.
Teraz neviem, či mám OČR pýtať u nášho detského lekára alebo od lekára v kúpeľoch.