Ťažkosti pri vyberaní kontaktných šošoviek – čo robiť?
Ahojte, mala by som otázku ohľadom kontaktných šošoviek. Doteraz som nosila mesačné šošovky Biofinity, pri nosení je všetko v poriadku, šošovky sú mi pohodlné, ale pri vyberaní nastáva vždy problém. Šošovka v ľavom oku sa mi vždy akoby nalepí na oko alebo skôr prischne mi na rohovky a ťažko mi ju ide vybrať, aj 20 minút sa trápim, kým ju vytiahnem, bez kvapiek by to ani nešlo. Doteraz som takéto ťažkosti nemávala, šošovky som do polminúty z oka vytiahla. Vždy sa takto trápim len s ľavým okom. Neviete, čo by mohlo byť, nemali ste to niekto podobné? Zásady správneho zaobchádzania so šošovkami dodržiavam, s okuliarmi ich pravidelne striedam. Nerada by som sa ich však úplne vzdala 😅
@qrstxyz no mne toto robili tiez, proste suche oko mas... kvapnut umele slzy, zavriet oko, a cez viecko posuchat, vtedy mi to zvykne pekne posunut a potom vyberiem stylom, stiahnem na bok alebo dole...
Ďakujem, tak to aj robím. Myslíte, že to môže byť nosením nesprávneho typu šošoviek?
@qrstxyz podla mna nie.. proste oni tak dobre sedia ze sa nedaju ani vybrat.. treba viac kvapkat oko a castejsie, nie len ked vyberas...alebo sa poradit teda s odbornikom cim to moze byt. ale mne to presne tieto biofinity robili tiez, len zase najpohodnejsie boli, najmenej ma rezali oci s nimi atd.
no a práve pri suchých očiach by sa šošovky nemali používať ... robili ti testy pred prvou skúškou?
@biba_18 áno, pred tým než som šošovky začala nosiť, tak som dostala skúšobné, optička mi všetko zmerala, či to má správne parametre. Ale to bolo pár rokov dozadu 🫤 a práveže ich kvôli tomuto problému používam minimálne, ešte aj športujem naslepo. Včera som si ich asi po piatich dňoch nasadila, myslela som si, že ak budem pár dní prestávku, že sa to zlepší, ale práveže vôbec
@simca06022011 na aké šošovky si napokon prešla?
@qrstxyz no ja na ziadne, ako pise , @biba_18 tak suche oci su probelm, a ja mam este iny ocny problem, cize minimalne nosim sosovky posledne dva roky, fakt len ked musim. Ja som ked zacali mi problemy presla na denne sosovky. To mi vyhovovlao viac. Ale znacku tuto biofinity velmi dlho som pouzivala a este acuve oasys?? neviem ci sa tak pisu..
@biba_18 a to kde na poziadanie robia? lebo moja ocna a ani teraz co som u ocnej kazdu chvilu to nerobia len tak...
@biba_18 určite plánujem ísť k očnej, len aký má zmysel výter z oka pokiaľ nemám žiadnu infekciu?
@simca06022011 hej, tiež uvažujem, že prejdem na denné, len to zas finančne vychádza horšie 😅 ale zas lepšie ako si zničiť oči
@simca06022011 mne to robila očná keď som chcela šošovky... že jedna vec sú dioptrie a cylindre a neviem čo, a druhé prostredie oka ... takže ja šošovky nemôžem a navrhla mi transplantáciu šošovky ...
@biba_18 no nikdy mi nic take za 20rokov co nosim sosokvy nerobila :DD
@qrstxyz tak oči sa menie a aj reakcie šošoviek naň, nosila som šošovky 10 rokov a už nemôžem získala som na ten materiál alergiu, oko mi hneď uschne a začne pichať, tak že pozor na vznik suchého oka , to potom už su problémy

Skus pred tým kvapnut umelu slzu, ja napríklad vyberám tak ze potiahnem celu šošovku do kútika, mne to robí keď mam suche oko