icon

Tehotenská cukrovka - výsledky.

sipika
16. dec 2019

Dievčatá, prosím o radu, možno aj zdravotníka, alebo aj z pohľadu pacienta.
Toto sú zle výsledky?
Nalačno a pred a po hlavnom jedle...

Tehotenská cukrovka - výsledky.
bajka3
16. dec 2019

Su OK

paulinkaa2
16. dec 2019

@sipika sú v poriadku. Mne diabetologicka tolerovala hranicu do 7.

sipika
autor
16. dec 2019

@paulinkaa2 vravia mi, že prísnejšiu diétu treba vôbec nechápem

suzitok
16. dec 2019

Kamaratka si takto znacila tiež a mala podobne hodnoty ako ty..tiez ju tlacili na diety a nakoniec jej tak zostalo zle, az odpadla a skončila na infuziach....vtedy jej primar povedal, ze ked ma hodnoty dobre, ma pocuvat svoje telo a nesilit dietovanie

bagre
16. dec 2019

mne sa zdajú byť ok... na začiatku som sa veľmi snažila, až tak, že ma motalo... tak mi nakázali dokonca chodiť s balíkom piškót,keby dačo. fakt neviem čo je zlé na hodnotách okolo 6 PO jedle...

kataka10
16. dec 2019

@sipika ja mam od mojej diabetologicky naordinovane takto: pol hod. pre jedlom max 4,0-5,4 a 2hod. po jedle max 5,4-7,1.

oslo1
16. dec 2019

Ja som mala takto naordinovane

oslo1
16. dec 2019

A toto boli moje hodnoty. Mne az inzulin pomohol.

sipika
autor
16. dec 2019

@kataka10
@oslo1 ďakujem! Tak musím asi sa troška strážiť.. nevadí, ja len že mama je cukrovkár a kukala na mňa že prečo to je zle.. ale možno vek a teho by mali byť prísnejšie strážené

z1984
16. dec 2019

Nalačno by malo byt tak do 5.1 ale ostatne ok

kataka10
16. dec 2019

@sipika ano, tehotne maju prisnejsie naordinovane hodnoty.

oslo1
16. dec 2019

@sipika tehotne to maju prisnejsie

paulinkaa2
16. dec 2019

@sipika aj ti dala jedálniček?

evuska135
16. dec 2019

Urcite netreba prisnejsiu dietu, do 6,2 je v pohodicke

sipika
autor
16. dec 2019

@paulinkaa2 iba že na raňajky nie mliečne, celkovo mlieko nie je moc ok, men j zemiakov a ryže.. viac mäsa, vajec .. ale ja mám aj bezlepkovú diétu, tak sa mi to ťažšie, hlavne ak stále nechcem salámu a klobásu jesť.. milujem ovocie, aj to veľmi obmedzené

z1984
16. dec 2019
evuska135
17. dec 2019

@sipika oni tvrdia vseobecne ze pozor s ovocim, ale pokial to nedviha cukor tak sa moze neobmedzene, ja som v kuse jedla jablka aj banan,nektarinky kyslejsie aj zemiaky som mohla celkom dost, aj klasicku ryzu netrebalo ziadnu naturalnu ani nic, treba sledovat co dviha cukor, k tomu vela zeleniny ked sa da a v pohode 🙂 mne sem tam vyskocil cukor aj na 7 a nic sa nestalo 🙂