Tehotenstvo a laparoskopia zžlčníka
Ahojte. Je tu nejaka mamicka, ktora podstupila laparoskopiu zlcnika v tehotenstve? Ja som mala termin 11.8 ako urgentny pripad, lebo uz som nedokazala tolerovat absolútne ziadnu stravu, dokonca ani suchar, ale tyzden pred operaciou som si spravila test a vysiel pozitivny aj napriek tomu, ze sme si davali pozor a o bábätko sa nesnazili. Samozrejme mi operaciu zrusili, ale moje koliky pokracovali, tak ma nakoniec 21.8 operovali v 8tt lebo mi bolo povedane, ze neprijimam ziadne ziviny do tela a kedze som mala aj tri koliky do tyzdna, ze by som skor ci neskor potratila. A teraz otazka, v utorok ma zase hospitalizovali, to bolo tyzden po prepusteni z nemocnice, so silnou kolikou. Najskor sa mi lekari vysmievali, ze urcite iba nedodrzujem dietu, ale sono ukazalo, ze mi v zlcovode zabudli kamienok a ja som dostala koliku a sama ho vylucila. A dnes ma prepustali domov a od obeda som zase v krcoch a zvraciam a ja uz fakt neviem co mam robit? Mala niektora z vas podobny problem? Naozaj sa to casom upravi? Alebo je mozne, ze mi babatko uz tak strasne tlaci a sposobuje taketo problemy?
@veronika47 mavam dlhorocne problemy so zlcnikom, nemam kamene, len nefunguje spravne a sposobuje to rozne traviace tazkosti a bolesti. Som aktualne v 6tt. Tento tyzden mi zacali tehotenske nevolnosti, celodenne. Obcas naozaj neviem ci su to len nevolnosti alebo aj zlcnik. Zo vsetkeho ma napina, zatial sa mi podarilo zamedzit zvracaniu ale parx to uz bolo len tak tak. Citim aj tlak v oblasti zclnika. V podstate jem len hrianky, piskoty, bebe keksy a banany. Plod je este maly aby tlacik na zlcove cesty vo Vasom pripade. Mozete mat problem v dosledku toho zaseknuteho kamena, ze su podrazdene zlcove cesty aj led sa uz kamienok vyplavil a plus sa k tomu mohli pridat nevolnosti spojene s tehotenstvom. Pre pokoj v dusi by som sa ale obratila na osetrujuceho lekara.
@siegi to sa riesilo ked ma v utorok prijimali, ze mozem mat podrazdeny pankreas, ale z krvi na nic neprisli. Doktor ma chcel poslat na magneticku, ze tam by najlepsie videli celu brusnu dutinu, ze ci, nahodou, nezostalo v tom zlcovode este aj blato, lebo sono nic take neukaze. No ale na magnetickej ma odmietli vysetrit, lebo ze som stale v prvom trimestri a oni tieto vysetrenia robia az od druheho trimestra. Tak ma lekari poslali iba na sono, kde sa teda zistilo, ze urcite cez ten zlcovod nieco preslo a lekari skonstatovali, ze to bol teda ten kamienok. A ja som bola aj na gastre, zaludok mam čistý, ziadny zapal, ani vred ani nic podobne, takze to musi ist jedine z toho žlčníka 🤷♀️
@veronika47 ono to aj vseobecne trva istu dobu kym si telo zvykne na to fungovat bez zlcnika a moze to sposobovat problemy ako pri zlcnikovych kolikach. Dala Vam aspon nejake lieky, ci musite len pretrpiet? Drzim palce nech sa to da cim skor do poriadku
@siegi len pretrpiet kedze som tehotna 🤦♀️ ale mam v rodine zdravotakov, a mi bolo povedane, ze nospu mozem. A nospa je vlastne priamo na tieto problemy. Iba ju tiez nemôžem do seba pchat stale a kazdy den🙂 ono je to take zvláštne, ze ako každý reaguje inak, lebo v nemocnici sa pri mne prestriedalo vela zien a drviva vacsina z nich povedala, ze nedrzala absolutne ziadne diety, jedna si dokonca po prepusteni z nemocnice dala rezen a majonezovy salat🤦♀️ a ani jedna sa nevratila naspat do nemocnice, ze by im bolo zle. A ja sa snazim, dietujem, jem iba suche rozky a mrkvu so zemiakmi, alebo mrkvu z ryzou, alebo mrkvu s cestovinou, proste mrkvy mam uz potialto🙆♀️ a aj tak mi bude byvat zle a doktori ma budu obvinovat z nedodrziavania diety 😀
@veronika47 nedrazdi Vam to nahodou ta mrkva? Mne napr nie stale sadne ked dietujem. Tak kazdy organizmus je iny, a Vy ste navyse tehotna. Nech to naozaj cim skor prejde lebo to naozaj nie je nic prijemne
@veronika47 ja som bola cez vianoce taka chorá, že som nevládala vstať z postele a to všetko od žalúdka.. Všetko čo som si dala som vyvracala, alebo to druhe.. Jedla som suchy rohlik a ryžu, čierny čaj a diétne veci.... Stále mi bolo zle a všetko som vyvrátila.. Deň pred Vianocami som skončila na infuzke a lekár mi kázal brat také lieky hentake lieky a držať diétu.. Ja som mu povedala ze mu ďakujem ale z diéty som a dostala sem.. Ze prídem domov a dám si rezeň so šalátom.. A tak aj bolo.. V noci o 23.00 po infuzke som si dala rezeň a šalát a odvtedy mi nič nebolo, lieky som nebrala a začala som normálne jest 😂
@veronika47 dobrý deň môžem sa prosím opýtať či po laparoskopii žlčníka bábätko bolo v poriadku čaká ma operacia som 14 týždni a počúvam rôzne názory ďakujem
@dopekla
@veronika47
Ahojte, ako vám nakoniec dopadlo tehotenstvo? Mňa teraz čaká operácia žlčníka v 15. týždni tehotenstva.

@veronika47 nie som odborník, ale myslím si, že tieto problémy už môžu súvisieť s tehotenstvom.. Od nejakého 8tt týždňa mam podobne problémy, ale teda nezvraciam, ale ide to iným otvorom..