icon

Tenisový lakeť - skúsenosti s jeho liečbou

takyna
21. jan 2014

Ahojte 🙂, som účtovníčka a začal sa mi robiť "teniskový lakeť" ☹ , tŕpne mi celá lavá ruka, prsty, boli ma lakeť ako divý, je to nepríjemne, neviem čo robiť ako to liečiť...
nemáte skusenosti?, dakujem za kazdu dobru radu 🙂

dancul2104
19. jún 2018

@240572 tie obstreky sú akási asi ich povinnosť dávať alebo zaužívaný postup tu na slovensku. Pokiaľ chodíš k normálnemu ortopédovi moc toho neporiešíš...Dá obstrek a šup preč pomôže Ti na 2-3 mesiace v lepšom prípade a potom naspäť. Ja keď som začal mať znova problém chceli ma objednať o tri mesiace. Súkromná klinika to dokázala do troch dní a keď dojdeš tak vôbec nečakáš...(v považskej v nemocnici cca 4-5hodín čakania). ale zas 20 ečiek vstupné vyšetrenie a každá kontróla 5. Ale keď prídeš nečakáš. Po dvoch(tretí som odmietol)obstrekoch som šiel na mag. rezonanciu(výsledok negatívny🙂. Až mi dorevu bolo lebo do liečby som dal cca1000€ a potom vyzeráš ako hypochonder. A samozrejme ruka bolí. Takže ani tá Magnetická rezonancia nie je až tak svetová.
Rázová vlna-mne tiež moc nepomohla viac sa mi pozdávala lokálna kryoterapia. Inak tá cena za tú rázovku dosť brutálna...ja som ju mal za 10€ sedenie(procedúru).
Že vraj niaky laser pomáha(neskúšal som).
Čo by som ti odporučil ponaprávať krčnu chrbticu a nech ti ukáže pán akupresné body na prstoch ruky(malíček a prstenník). Trošku to potláča bolesť (klin klinom vytlčeš). Čo mne ako som hore spomenul je RTG ožarovanie. Na počudovanie mi povedali aj doktori a aj ľudia s alternatívnej liečby že by radšej skúsil ožiar ako operáciu.
Podotýkam neodhováram Ťa od žiadneho typu liečby...
Inak pozor na tie obstreky tiež to má obmedzenia(počet za niaky čas)

lenusiatko
19. jún 2018

@dancul2104
Mne ortoped este tiez navrhol oziare, je to klasicke rtg? Nevedel mi ale vysvetlit mechanizmus liecby. Lebo ja sa len domnievam, ze ked mam nejake mikrozranenia, ktore sa casom zhorsuju, tak rtg tam nepomoze. MR Ti nic neukazalo? No ked mne neukaze, tak vyskusam oziare, ale ked ukaze, tak operacia je asi jasna. Na krcnej mi nasli vyradenu platnicku medzi C5 a C6, hoci ma to nikdy nebolelo. Napravit som sa dala tiez, ale myslim, ze laket to uz spat nevrati.
A tym laserom myslia asi hillterapiu. Jedno sedenie v BA 30 eur a potrebujes 10 sedeni, ale tak je to tu aj s razovkou, uz sa mi tiez nechce sponzovat tieto akoze zdravotnicke zariadenia.

chulieta
19. jún 2018

@dancul2104 v prvom rade epikondilitidy su problem krcnej chrbtice...
Obstrek je obycajny oblbovak v tomto pripade.... oslabuje silu svalov...
Odporúčam doriešiť krčnu chrbticu plus naucit sa natahovat upony na epikondyloch o stenu

nika82
19. jún 2018

@lenusiatko ortoped sa vyjadril len taj ze si mam setrit ruky, v pohode umyvam okna aj som stahovala nabytok, operovali ma v piestanskej nemocke cize statny. Spolu som marodila 3 mesiace , praca s pc v pohode vsetko bez problemov

celasapremenim
19. jún 2018

baby, na toto zabera perfektne akupunktura, maju skusenosti ludia okolo mna a vidim to, ze to funguje

celasapremenim
19. jún 2018

...a este povinne absolvovat dornovu masaz par krat za sebou, este uplne pred vsetkym

lenusiatko
19. jún 2018

@celasapremenim
Dajte tip v Bratislave, tu sa mi zda, ze kazdy len zarobit na vsetkom, najmä na bolesti.

lenusiatko
19. jún 2018

@nika82
Dakujem za odpoved, je to povzbudive, lebo nepoznam nikoho, kto si to dal naozaj operovat.

nika82
19. jún 2018

@lenusiatko len mne nikdy neponukol to co vam za liecbu vlny inekcie rehabku.
Mne dal obstrek stym zeby som mala mat chvilu pokoj a po tyzdni som tam prisla v este vacsich bolestiach tak mi dal odporucanie do nemocky a tam mi dali hned termin operacie

celasapremenim
19. jún 2018

dornovu masaz mam babu, co uz neberie lebo je tehotna....tak to pozriet na nete, ona chodi kamosovi do nitry, takze tiey nemam nikoho ineho teraz a aku v ba mytna

lenusiatko
19. jún 2018

@nika82
Keby som vedela, ako mi nic nezabere, okamzite by som isla na operaciu aj ja.
Ruka ma boli 16 mesiacov a ked som spomenula operaciu, tak lekari na mna zirali,
ze ako co riesim. Dokonca si najnovsie na mna vymysleli reumu a psychofarmaka,
ze uz ma to predsa nemoze po tolkych procedúrach boliet, predsa nikoho nebavi chodit
po doktoroch. Uz som odisla aj z prace a prestala cvicit, lebo v rukach neudrzim mys
a po cviceni hotove peklo. Sa hovori, ze topiaci sa aj slamky chyta, ja som presne ten pripad.

lenusiatko
19. jún 2018

@celasapremenim
Ale na Dornovu masaz treba aj SM system, alebo nejake specialne cviky cvicit, nie?

celasapremenim
19. jún 2018

@lenusiatko na dornovu masaz ides, ci to podporis doma cvikmi je tvoja vec, ja cvicim hlbkovy stabilizacny, sm cviky cvicia ludia, co su rozumni a maju problemy s chrbticou a tak

lenusiatko
19. jún 2018

@celasapremenim
Dakujem, cvicila som pilates, ale kvôli bolestiam som prestala. Idem si to pozriet.

nika82
19. jún 2018

@lenusiatko kliniku ortopedica si neskusala, s kludom ti mozem odporucit mojho ortopeda len je v Piešťanoch

lenusiatko
19. jún 2018

@nika82
Z Orthopedicy sa mi neozvali, som ich viackrát kontaktovala.
Som teraz objednana k prof. Poulovi do Brna a az v auguste ma vezmu na Sportclinic.
Ale budem velmi povdacna za Tvoj kontakt v Piestanoch.

celasapremenim
19. jún 2018

@lenusiatko akupunktura fakt pomaha

lenusiatko
19. jún 2018

@celasapremenim
Tak rada by som tomu verila, poznas akupunkturistu, ktory mi to da do poriadku?
Uz sa mi nechce triafat a hladat.

nika82
19. jún 2018

@lenusiatko Vlkolínsky 033 / 79 55 274 robi len utorok 12 - 15,30 h
no moze sa stat ze nastupi az o jednej zalezi ako operuje

celasapremenim
19. jún 2018

@lenusiatko dvom ľuďom, čo poznám dobre, pomohol ten starý na akupunkture na mytnej, netuším ako sa vola....Google....ja nemám takéto problémy, aj na dorneho som šla zo zvedavosti, napravila mi dva stavce v krčnej chrbtici, ťa mi občas robila galibu, ale takú jemnú...

240572
22. jún 2018

@lenusiatko no presne to aj ja! To uz zachrani iba operacia ako s mi vidi ved s takymi bolestami zit a stale skusat co mi pomoze a nic no kaslem na to uz ani neviem kedy som sa dobre naposledy vyspala!

lenusiatko
22. jún 2018

@240572
No som v koncoch, vcera som bola v Brne, vraj dalsi obstrek a ruka na mesiac do sadry, aby sa to vyhojilo. Tak toto nedam fakt uz nie, psychicky, ani fyzicky, mozno pred rokom, ale toto je moc aj na kona.

nika82
22. jún 2018

@lenusiatko no ja by som uz sla na operáciu

240572
23. jún 2018

@nika82 aj ja nech mam konečne pokij

lenusiatko
23. jún 2018

No tak uz som si zajednala sukromnu fyziatricku, tym nikdy nic nepokazim.
Nasla som aj akupunkturistu, neda mi nevyskusat to.
Ale idem tlacit do operacie isto.

nika82
23. jún 2018

@lenusiatko drzim palce

lenusiatko
23. jún 2018

@nika82
Dakujem, kolko mas prosim Ta rokov, resp. kolko si mala, ked Ta operovali?

nika82
23. jún 2018

@lenusiatko prava ruka v 26r .... lava ruka v 32r

nika82
23. jún 2018

a budem mat 36r

lenusiatko
25. jún 2018

@nika82
Tak to si bola pekne mlada, ked Ta zoperovali, ja mam 40, takze asi je to normalne.
A z coho si si to uhnala?