Terapeut - psychologička
ahojte, riešili ste niekto svoje stavy s terapeutom? cítim sa veĺmi zle po psychickej stránke, valí sa to na mňa z každej strany a pochopenia nemám od nikoho. natrafila som ale na jednu terapeutku a teda chcem sa spýtať či aj vám pomohol niekto taký. cítili ste sa potom lepšie? ja už neviem sama čo so sebou toto som nikdy neriešila bolo mi vždy lúto dať za to peniaze ale teraz som v takom stave že dám hocikolko len nech ma z tých mojich depiek dostane
Smiem sa spýtať autorky tejto diskusie, v čom by hodnotila nápomocnosť ?
@katkamatka7 nerozumiem
Cítite sa lepšie?
@katkamatka7 nie? 🤨
Čo by pomohlo ku cíteniu sa lepšie?
Veď napíš odkiaľ si?zbytočne Ti budem písať meno, keď je v Ba.Dori je z fachu tak Ti vie niekoho odporúčit.Ja som bola u psychoterapeuta s výcvikom ako ona píše.
Na začiatku sa práveže stav často zhorší, lebo sa rypes, rozprávaš o veciach, ktoré sú Ti nepríjemné mňa na to upozornila, že sa mi môže zhorsit spánok či môžem veľa premýšľať, analyzovať...ono aj záleží ako sa vieš otvoriť, byť úprimná povedať všetko čo Ťa trápi...
@katkamatka7 to tu naozaj nebudem riešiť
@luccija veď ale haló žijeme v modernej dobe kde sa dá byť v spojení aj online formou 😀 aj tuto čo som našla tak je 180 km odomna a sama ponúka aj online “stretnutia”
No a to otvorenie sa bude zrejme u mna problém čiže potrebujem aby mi vedela s tým pomôcť
@dori2 Rada by som sa poďakovala za uvedenie informácií a dovolím si doplniť, že ide o združenie členov s podmienkami prijatia spojené s členskými poplatkami a dané združenie pripúšťa svoj zánik. Oprav ma prosím, v čom uznáš za vhodné, ide o verejnú diskusiu na fóre s vlastnými pravidlami.
Smiem sa opýtať na názor napríklad na nasledujúce združenie členov? Ďakujem za odpoveď.
http://sspap.sk/
@katkamatka7 zdravim, slovensky institut pre psychoterapiu zastresuje vsetky akreditovane instituty pre vzdelanie v psychoterapii na slovensku. kto ten vycvik riadne ukonci je v zozname uvedeny. pokial viem, poplatky sa tam neolatia (som clenkou a neplatim nic)
o nasledovnom zdruzeni ktore uvadzate mam nedostatok informacii a ziadnu osobnu skusenost preto sa vyjadrit neviem.
o tom SIVP som pisala len preto lebo psychoterapeuticky vycvik je narocne dlhodobe vzdelavanie s mnozstvom podmienom a tento certifikat nenahradi nic. videla som u mnozstva kolegov na stenach zaramovane potvrdenia o ucasti na vikendovych vudelavackach, co teda absolutne nie je to iste. rozumiem, ze ludi to matie, lebo nemaju odkial vediet ako presne funguje ta struktura a oblasti vramci psychologie… potom sa stava ze navstevuju ´”iny typ” psychologa ako by podla svojich tazkosti a poziadaviek mali, a samozrejme ze nemozno potom ocakavat vysledky.
dodavam- pozrela som este raz to ci ste pripojili- to je oficialna stranka kedneho z institutov, aj ten je zastreseny pod SIVP
Ano,pomohla.
Čo poskytuje výcvik a čo poskytuje tréning?
Dobrý deň píšem vám sem ohľadom toho že už nevládzem nevládzem už žiť tento život 😭 mám problém zamilovala som sa do ženy ktorá má 4 deti byváli dlhodobý vzťah za sebou boli sme spolu 2 roky 😭 Včera sa somnou rozišla som úplne na dne nechcem žiť život bez nej prosím vás pomôžte mi alebo mám ísť rovno na psychiatriu? Ja to nedám bože môj tak veľmi ma boli srdce som úplne stratená nevládzem sa nadýchnuť 😭😭😭😭😭 Prosím vás pomôžte mi dostante ma s tohto prosím vás na kolenách milujem ju veľmi bože môj veľmi 😭😭😭😭😭 Prosím ja nevládzem

ja pracujem na psychiatrii, terapiu teraz robim len pacientom u nas takze nie- nemam ziadnu ponuku na nete