Testovanie, aby ma doktor vyšetril

nikuska37
11. okt 2021

Ahojte chcem sa len opýtať , ochorela som od dcérky a išla som k doktorke nech ma vyšetrí Čakala som tam dve hodiny a nakoniec ma vykopla , že musím ísť na antigenovy test. Aj vaši doktori to vyžadujú ? Som testovaná , dokonca prekonala som aj covid. A teraz sa musím dávať ešte aj testovať a platiť to ? Tak načo sa očkuje ?

nika82
11. okt 2021

je to bezne a ked si chora radsej dr vopred vzdy zavolat

luccija
11. okt 2021

@nikuska37 u nás sa k doktorke ani nedostaneš🙂môže Ta sama poslať na test zadarmo, ale niektorí robia AG testy u seba...aj ja som potrebovala test k očnému🙂)

bikarbona
11. okt 2021

Manzelovi akurat povedala, ze povinne pcr test musi mat. Chapete? Viete co? Menej mi vadilo to povinne ag testovanie, jak toto doktorske vydieranie.

nikuska37
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikuska37
autor
11. okt 2021

@bikarbona tak mali nechať každý týždeň testovanie ...a nie tu ľudí núti očkovať a na nič to dobre nie je .

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
11. okt 2021

Aj ako očkovaná môžeš mať covid, takže preto. Sama vidíš, že sa situácia zhoršuje, takže testovanie je ten najmenší problém. Ja si vždy predtým ako idem ku doktorovi najskôr zavolám a zistím ci mi netreba test. Nerozculuj sa, ale sa prisposob situácii.

0silvia0
11. okt 2021

@nikuska37 samozrejme, je to tak takmer vsade. Bez testu vacsinou neosetria. Ved si mala ziadat telefonicky PN, nahlasila by ti ju aj bez vysetrenia, ak si chora.

nikuska37
autor
11. okt 2021

@777januska777 áno to je pekné len keď telefóny nedvihaju. Dieťa je permanentne choré celý mesiac . Čiže som riešila dneska doktorku malej , rýchlo som malú zaniesla otcovi a potom zasa k doktorke ... Nenapadlo ma ,že budú toto vyžadovať .

777januska777
11. okt 2021

@nikuska37 tak už vieš a nabudúce si na to dáš pozor.

luccija
11. okt 2021

@nikuska37 naša Ta ani nepustí so soplom, kašľom do čakárne...najprv telefonicky a potom Ti povie kedy máš prísť.Dcera k zubárovi PCR test

nikuska37
autor
11. okt 2021

@777januska777 áno viem 🙂 možno sa veľa ľudí poučí z tohto príspevku... Len som od rána od 7 snažila dcérku objednať doktorke, ktorá mi po hodine dvihla , že mám zavolať po dvoch hodinách po dvoch hodinách som mala zavolať za pol hodinu ... Tam som chcela rýchlo vybaviť aspon seba ... Len v mojom okolí som sa ešte nestretla , že toto doktor vyžaduje ... Preto som ostala prekvapená a som sa opýtala , či aj u vás to tak funguje.

nika82
11. okt 2021

@nikuska37 čo si písala ?

nikuska37
autor
11. okt 2021

@nika82 telefóny nedvíhaju u nás , že je to ťažko . Že som 6 hodín telefonovala skrz dcérku aby ju vzala doktorka . Ale jasné bola to moja chýba mám si vopred zistit informácie.

tanyan
11. okt 2021

Aj ja mám tú skúsenosť, že pri ochorení horných dýchacích ciest ma bol lekár ochotný vyšetriť iba s aktuálnym testom. Na výber som mala dve možnosti:
1. buď si vystojím rad a zaplatím Ag test, aby som (ak stihnem) mohla ísť ešte v ten deň k lekárovi,
2. alebo sa objednám ako príznaková na PCR test a budem čakať na termín a dovtedy budem bez vyšetrenia a bez liekov.
A samozrejme, že mi neurobila ani výter, ani odber, iba nasadila širokospektrálne ATB a odporučila voľnopredajné doplnky.
Zrazu už žiadne iné choroby nie sú, len Covid sa musí otestovať.

dadis
11. okt 2021

@nikuska37 Ochorela si od dcerky. Ak to je infekcia dychacich ciest, sama zo svojej zodpovednosti si sa mala objednat na pcr test a nie ist k dr. Vysledok by si mala do 2, 3 dni, telefonicky by si si vypytala pnku. Ty si uvedomujes, ze ak by si mala covid tak takto ohrozujes vela ludi? To je pekne, ze zi zaockovana, ale to ta chrani len na 70-80%.

dadis
11. okt 2021

@tanyan tak ale ma to logiku, ci?

tanyan
11. okt 2021

@dadis Čo konkrétne má logiku? Že som musela 2 hodiny stáť v rade v zime a vetre, aby som dostala potvrdenie o tom čo som vedela aj predtým. Alebo to, že ju absolútne nezaujíma aká príčina (baktéria alebo vírus) spôsobila moje ochorenie.
Irituje ma, že na všetko sa používajú len širokospektrálne ATB alebo kortikosteroidy.
Žiaľ, je to vzácna výnimka, ak človek nájde lekára, ktorý sa zaujíma o príčinu a nielen predpisuje lieky na potlačenie príznakov.

nikuska37
autor
11. okt 2021

@dadis týždeň predtým bola testovaná moja 3 ročná dcérka nebola pozitívna ... Nemala som potrebu sa ísť dať opätovne ešte aj ja testovať . Ale v poriadku nič iné len Corona tu vládne svetom ... Akceptujem beriem . Už som vyššie písala do budúcnosti budem sa informovať u svojho lekára čo je potrebné ...

dadis
11. okt 2021

@tanyan Mala si ist na pcr test. Ano davaju niektori lekari zbytocne atb, pretoze je aj tlak zo strany pacientov, ze ked neodide od lekara s liekmi, tal ako keby tam ani nebol. Kazda minca ma 2 strany, uznavam aj tvoje vyhrady.

michaela789
11. okt 2021

@nikuska37 očkovanie z teba nerobí imúnnu, stále môžeš byť prenášač. Na odhalenie toho či ním si alebo nie si slúži test. Preto lekári vyžadujú testy, aby sa zabránilo zbytočnému podávaniu si choroby v čakárňach. Aj môj všeobecný aj môj gynekológ testy pýtajú.

nikuska37
autor
11. okt 2021

@michaela789 v poriadku ďakujem za info 👍

namornicka
11. okt 2021

Dobre ale ked ma dieta covid s priznaimi tak ho akoze pediater nevysetri? A kde ma ist?

dadis
11. okt 2021

@namornicka Treba volat do ambulancie a spytat sa. Povedia ti. Vacsinou deti covid zvladnu bez komplikacii. Ak je stav dietata komplikovany, niektori lekari vysetria po ordinacnych hodinach, ini kazu volat rzp

kkovacovak
11. okt 2021

@nikuska37 ja by som sa asi sťažovala na poisťovni že ťa lekár odmietol vyšetriť. Osobne by som ho v momente menila lebo je choré aby lekár odmietal ošetriť pacienta s tým že bol pokus sa mu predtým dovolať a až to ho dohnalo prísť osobne. U nás to nevyžadujú

nikuska37
autor
11. okt 2021

@kkovacovak Viere príspevky typu som nezodpovedná lebo ohrozujem iných ľudí v čakárni a môžem byť prenašačom . Nechce sa mi každej pani alebo slečne vysvetľovať , že dcérku mi testovala jej doktorka pred týždňom, manžel sa bol dať testovať , lebo ochorel od malrj pred pár dňami je onkologický pacient bol negatívny . Ja som v prvom rade zodpovedná za svoju rodinu . Momentálne nepracujem čiže som doma . Chodím jedine do obchodu minimálne a pre dcérku do škôlky. Čize preto som nepovažovala za dôležité chodiť na testy , ale to iným ľuďom je nevysvetliteľné. V druhom rade cítim sa zle potrebujem lekára, ktorý ma vyšetrí a nasadí liečbu . A nie čakať na nejaké pcr testy 3 dní . A máte pravdu dneska som to riešila dlhodobo som nebola spokojná s pani sestričkou, ktorá brala ľudí len podľa známosti a my obyčajní ľudia sme pre ňu boli neviditeľní . Tak dnes som sa konečne odhodlala a začnem to riešiť .

oblecenie99
11. okt 2021

Píšem to ako očkovaná.. ale minule sa mi stalo, že som bola na termín v piatok u vlastnej zubárky, a do večera sa mi tak zhoršil stav, že som urgentne potrebovala pohotovosť. Poobede ma už moja lekárka nebrala, ja sama doma s malým na očr, manžel do pol desiatej večer v práci.. to, že cez deň mi lekár odmietol predpísať na zápal ATB neriešim, ani že v KE neexistuje žiadna zubná pohotovosť, okrem dvoch predražených súkromníkov (jedna do desiatej večer, druhý do jedenástej) s takou milou sestričkou, ktorá sa s človekom baví ako s handrou, alebo pohotovostná lekáreň je iba do pol jedenástej večer, to sú už fakt "maličkosti", ale že by ma ani do vnútra nepustili, kebyže nemám test, resp. nie som očkovaná ma zaskočilo.. jednak ako pozháňať čerstvý test v piatok večer a čo ak by človek bol pozitívny, bez príznakov povedzme, ale pozitívny? To akože máš tam umrieť bolesťami, nevytiahnu ti zub, alebo ako? Pustil by ma pozitívneho zubár do ordinácie? Mňa pustili lebo som plne očkovaná, pričom covid som kľudne mohla mať...

kkovacovak
11. okt 2021

@nikuska37 je to strašne smutné kam to dospelo. Ja chápem že sa chcú aj oni chrániť ale na druhú stranu normálne uvažujúci človek v našom veku nechodí k lekárovi keď mu nič nie je. Ideme tam keď si už nevieme pomôcť sami a potrebujeme vyšetriť. Keby aspoň zdvíhali telefóny ale to začala byť olympijská disciplína dovolať sa lekárovi. Zo zúfalstva prídeš osobne a zase problém. Fascinuje ma že toto ešte nebolo nejakým spôsobom vyriešené. Tak nech testujú pri vstupe do objektu automaticky a vybavené. Nahnali všetkých na očkovanie, potom zistili že je to v niektorých prípadoch prd platné a teraz čo....

martina1201
11. okt 2021

@nikuska37 môj muž je chorý. V piatok som ráno volala jeho dr. povedala som mu čo mu je a spýtali sa či bol na testoch na vylúčenie covidu. Keď som povedala že nie povedali že mu ho za poplatok urobia aj u nich že má prísť a podľa výsledku nasadia liečbu.... Takže ak tvoja dr. nemá možnosť testovať na covid a ty máš symptómy, ktorymi sa prejavuje aj covid, tak je jasné že najskôr treba ísť na testy a až potom k nej......

nikuska37
autor
11. okt 2021

@martina1201 ďakujem zistila som dneska už . 👍👍👍