icon

Tetánia

emiliam
4. mar 2017

Ahojte. Mate niekto, prosim vas skusenosti s tetaniou? Mam ju diagnostikovanu polroka a velmi mi obmedzuje a nici zivot...mam denne neprijemne priznaky ako tocenie hlavy, zavrate, strata rovnovahy, porucha koncentracie, bolesti hlavy, pocit na odpadnutie, nevolnosti, zvyseny tlak, velmi stazene a plytke dychanie, pichanie do ruk, poruchy spanku, navaly tepla, sucho v ustach, strach, panika, nervozita, hnacky....uz nevladzem dalej takto.priznaky sa mi striedaju denne, bojim sa ist dakde, lebo mi je zle...brala som aj mg do zily aj mesiac magnosolv...teraz uzivam denne sumive mg s obsahom 365 mg a aj s vit.b6 a este vecer mg patstovky ... pomaha len kratkodobo..ked je velmi zle tak diazepam.za kazdu jednu skusenost a radu dakujem, ako sa s tym da zit, co robit...

kjanka86
26. nov 2017

@sosovica a prave preto ze si k tym AD nebrala neurol alebo xanax tak si mala tieto priznaky a samovrazedne sklony.. tie lieky sa spolu predpisuju nie preto aby ta lekari predavkovali ale preto ze to ma svoje opodstatnenie..

nikaeli
26. nov 2017

@kjanka86 Pracujem s detmi s psychiatrickymi dg, tak o tych liekoch nieco viem.. Chcela som ti dat na to iny pohlad, poradit z mojej skusenosti, no z tvojej reakcie mam pocit, ze som sa ta skor dotkla, prepac, to som nechcela.

sosovica
26. nov 2017

@kjanka86 to nieje pravda!moja neurologicka mi povedala ze ked budem mat zachvat a citit ze sa to neda vudrzat vtedy si mam dat ale ak to zvladnem tak nemam zbytocne.....moja kamoska vdaka xanaxu sa dostala na psychiatriu na tyzden..

eliska13
26. nov 2017

@sosovica máš svoj názor pre niečo Ti tie lieky asi dali.Zacala som brat AD 3x a nikdy som nemala žiadne seba.sklony každý je iný, má inú intenzitu.A čo vyhras, keď nebudeš brat železo?mozog telo funguje dobre, ak má železo.Zo železa Ti môže byť ťažko na žalúdok nič iné, ak Ti nepasuje toto kúp si druhé.Xanax utlmí nervový systém ukľudní uspi, zníži uzkost..kamoška išla do nemocnice asi z niečoho iného
Tak ber aspoň magneb6 ty odmietas všetko:(železo potrebuješ veľmi na správne fungovanie psychiku únavy tela

eliska13
26. nov 2017

@sosovica veď to je klasický príznak strach búšenie srdca z toho panicky záchvat, úzkosti z toho, že sa to vráti, odpadnem čo bude s deťmi, až potom, keď je telo už úplne unavené príde depresia.Poznam z toho všetko tetaniu mi nevysetrovali po panickom záchvate som dostala AD 10 r som ho nemala.Lieky Xanax, Lexaurin som brala iba chvíľu pri nasadení AD, keď sa stav zhoršil.Niektore ženy sú hystericke neuroticke unavené a ten mozog a telo zareaguje strachom úzkosťou....
Treba cvičiť, oddychovať, vymaľovavat čokoľvek len trocha vypnúť.Ale povaha a črty sa nezmenia je to často celoživotné pri každej zmene, probléme tiež zareagujem, ale nie do úplného zrútenia.Psycholog je super vec, lebo ľudia sa často podceňujú, pozorujú, a sami si tieto stavy sposobuju

sosovica
26. nov 2017

@eliska13 nehovorim ze mam take sklony aj teraz vravim ze to bolo prve 2tyzdne pri zacati AD psycholicka sama povedala ze je to normalne ze telo si zvykalo na AD.....potom bolo v pohode....kebh bolo zle jasne zeby som si ostatne lieky predpisane dala ale sama neurologicka mi napisala aj do spravy ze podla potreby len AD 1rano....kamoska mala stavy hrozne po zobrati xanaxu nehovorim ze by to bol moj pripad no naco ked som to zvladla aj bez nich teraz uzivam lenAD a je mi dobre jasne ze su dni kedy svaly bolia ale dam magnezium a dobre......zelezo sa snazim brat vo forme cvikle potravinach.....doktorke som spominala o tomto ataku že mi je zle no nic ine mi nedala žiaľ.Ano som si vedoma ze zelezo je potrebné.

sosovica
26. nov 2017

@eliska13 samozrejme viem ze niesom jedina s týmto moj prolem neviem odychovat som taka ze musi byt vsetko na svojom mieste :D....musim sa naucit relaxovat mas pravdu ;)

kjanka86
26. nov 2017

@nikaeli nie nedotkla vobec len moja skusenost je taka ze inak to neslo.. ja som mala velku oporu v priatelovi aj rodine a pomohli mi jedine lieky.. a ja som bola otapena a ospala iba s lexaurinu alebo neurolu a nie z AD.. pisem len vlastnu skusenost.. @sosovica ked si precitas aj na googli sa to pise ze spolu s AD sa podavaju aj benzodiazepimy aby eliminovali neziaduce ucinky AD kym nastupi ich ucinok..

kjanka86
26. nov 2017

@sosovica nech sa paci tu sa to pise.. to je vynatok z netu.. takze zle ti povedala neurologicka.Antidepresíva nie sú návykové, nevzniká na ne závislosť, môžu sa užívať dlhodobo, aj roky – na rozdiel od anxiolytík – benzodiazepínov. Tieto sa obvykle používajú na dobu niekoľko dní až týždňov, hlavne pri začatí liečby, kým antidepresívum začne účinkovať. Benzodiazepíny účinkujú v priebehu pol až hodiny a pol po podaní – zmierňujú úzkosť, vnútorné napätie a ich telesné príznaky.

sosovica
26. nov 2017

@kjanka86 uzivam ich uz pol roka takze zvladla som to aj bez xanaxu

emiliam
autor
26. nov 2017

@sosovica a ja som prave na tych benzakoch😰😰, lebo som k psychiatrovi objednana az 15.12. Jedine tie mi pomozu celkom rychlo. Ale bojim sa ze som na nich zavisla😰

emiliam
autor
26. nov 2017

@sosovica presneee taka som aj ja

sosovica
26. nov 2017

@emiliam vznika na nich zavislost len ked sa neda tak sa neda no ja som to dala len s AD...pol roka uzivam AD bez týchto benzakov takze drzim palce drzte sa

kjanka86
26. nov 2017

@sosovica ano vznika zavislost ale iba ak sa uzivaju dlhodobo.. ved ja nehovorim ze to je zle ze si ich neuzivala len som ti pisala ze preto si mala vedlajsie ucinky z AD take vyrazne lebo si nebrala tieto benzace.. ja som napriklad zo zaciatku brala lexaurin pol roka a nebola som zavisla, vysadila som zo dna na den a nic.. to som este netusila o tych liekoch nic.. po 7rokoch sa clovek toho aj nieco nauci uz..

kjanka86
26. nov 2017

@emiliam este ma napadlo ked sa tak bojis ze budes z AD ospala a otapena tak to skus riesit tak ze ich zacni brat ked nebudes sama.. napriklad nech si manzel vezme dovolenku a vtedy.. ono vsetko ma svoje plusy aj minusy a sama vidis ze to bez liekov asi nedas tak nejak to musis uz vymysliet aby si to zvladla.. aj ked ja si myslim ze to das aj sama.. neboj nezaspis niekde na ceste s detmi..

kjanka86
26. nov 2017

@emiliam neboj ja som brala lexaurin aj pol roka a nebola som zavisla.. a z tychto liekov niesi ospala? lebo sa tak bojis AD tak tieto su horsie podla mna co sa tyka vedlajsich ucinkov..

sosovica
26. nov 2017

@kjanka86 ano vsak ja to ani v zlom nemyslim🙂.....ano boli 2tyzdne tazke prve ale je uz dobre 🙂

emiliam
autor
26. nov 2017

@kjanka86 dakujem ti moja za rady. Ani sa tak nebojim ospalosti , skor ze by sa mi zhorsilo to co mam a to je tocenie hlavy, stazene dychanie a pocit na odpadnutie...tohto sa bojim ze sa mi zhorsi este viac...ospalost mi nevadi. Aj ja beriem helex cca polroka ale len 1x za den niekedy 1x za 2 dni. Nie z helexu nie som ospala, len mi ostane dobre, daco mi to urobi, neviem co, a citim sa lepsie. Veru bez liekov to nedam....Muz si zial nemoze vziat dovolenku😰 je zivnostnik nema dovolenku tak max 1-2 dni do mesiaca. 😰ale tak musim to nejako zvladnut. Ak som aj zavisla na helexe dufam mi nejako poradi ten psychiater

emiliam
autor
27. nov 2017

@kjanka86 a mozu byt priznaky panickej poruchy, ze presne dnes, v kuchyni daco som viacej robila a zrazu mi ostali take slabe nohy a hrozne na odpadnutie, ledva som dokracala ku gaucu, bolo mi nevolno merala som si tlak, tak som mala zvyseny tep aj tlak, take vnutorne zvieranie, musim lezat a dala som si helex, tazsie sa mi dycha a hned ma prehnalo 😰 Vcera v noci som velmi malo spala, lebo som chora... Neviem ci to moze byt zo psychiky...

emiliam
autor
27. nov 2017

@emiliam a tieto predosle dni som mala velmi narocne a stresujuce, este aj kramy, choroba a vcera som nespala poriadne .no ale hrozne mi je radsej lezim som sama s detmi.

emiliam
autor
27. nov 2017

@kjanka86 a tieto predosle dni som mala velmi narocne a stresujuce, este aj kramy, choroba a vcera som nespala poriadne .no ale hrozne mi je radsej lezim, som sama s detmi. Neviem ci to moze byt z tetanie alebo paniky ale len odpadnut...

emiliam
autor
27. nov 2017

@kjanka86 este mam aj studene ruky a trochu ma trasie. Cakam ked ten helex zaberie 😯

kjanka86
27. nov 2017

@emiliam no tie priznaky su podla mna z paniky.. to aj mne tak bolo na odpadnutie, zvyseny tep a tazke dychanie a do toho presne hnacka moze prist.. a ked zacnes brat AD tak budes pritom brat aj ten helex ked ti pomaha a nebudes mat ziadne neziaduce ucinky neboj.. mne inak na uzkost velmi pomohol liek arketis.. tiez som brala viacero no tento ma doslova postavil opat na nohy.. neboj zvladnes to a bude ti lepsie 🙂 drzim palce

emiliam
autor
27. nov 2017

@kjanka86 dakujem za povzbudenie. Z helexu mi potom ostalo lepsie a dala som si aj magnezium ale prislo to tak z nicoho nic na mna trochu viacej som daco robila ale strasne som aj mala narocny vikend 6 ludi na navsteve spali tu a vsetko okolo varit starat sa...ale toto dnes mi prislo tak nahle. Potom ma roztrasie a prezenie a potom idem aj 3x cikat neviem ci to z magnezia. Dakujem ti pekne. A tie lieky sa predpisuju? To su tiez benzaky? Uz len keby som sa dockala toho 15.teho k tomu psychiatrovi. Potom chvalabohu prisiel aj muz domov tak aj helex zabral aj som bola kludnejsia ked prisiel. Tak lepsie mi je len ked chodim este sa mi mierne toci ale to mam skoro stale. Nechce sa mi stale verit ze toto moze robit psychika 😰

kjanka86
28. nov 2017

@emiliam Myslis ten arketis? to su antidepresiva a no su na predpis iba.. ten helex co mas je benzak.. ty potrebujes podla mna tie AD aby ti bolo dlhodobe dobre lebo ten helex ti pomoze ale len na par hodin a je navykovy.. A nemozes ist k inemu psychiatrovi ked tento nema volne ? a ten helex ti kto predpisuje? a to cikanie moze byt tiez z paniky.. ono to presne vtedy prichadza ked napriklad ako pises si mala narocny vikend tak vtedy je fajn a akonahle mas klud tak pride ti zle .. ja som tak bola v dlhodobom strese cca 6rokov a potom ked prislo konecne obdobie pokoja tak ja som sa zrutila..

eliska13
28. nov 2017

@emiliam áno to je psychika veď sama píšeš, že si sa prepinala cez vikend si chorá, menzes si unavená podráždený nervový systém.AD Tá postavia na nohy neboj sa závislá na benzakoch nebudeš sú ľudia čo ho berú roky, aj keď to nebude tvoj prípad.Skoda, že k lekárovi ides tak neskoro, ale skús viac oddychovať.hnacky nervozita vnútorný tras to je všetko psychika, závrate, studené ruky nohy

emiliam
autor
28. nov 2017

@eliska13 dakujem za odpoved, ano, aj ja sa s tym uz zmierujem, ze bude to naozaj psychicka porucha....aj ked som tomu nechcela verit. Ale v tom momente su to strasne pocity az hrozne. Ten pocit na omdletie a ten pocit a strach ze cl dalej sa bude so mnou robit, co sa stane ci to prejde ci skolabujem. Ten helex mi vzdy pomoze aj zato viem ze to bude z uzkosti. A z nicoho nic som daco robila v kuchyni. A slabota do noh a presne Ko ked odpadnut ides. Srdce buchalo, zvieralo mi na hrudi a musela som utekat na wc ma prehnalo a uplne mi zostali ladove.ruky a nohy a triaslo ma. Objednanaa som az 14. 12. Ale este predtym 5.12 som aj ku psychologovi. Najviac sa bojim toho ze pred vianocami zacnem brat nejake ad a bude mi este horsie kazdy den ked nahldou netrafi mi lieky...a aj tak ze prve 2 tyzdne az mesiac su vraj horsie a to zeovna budu vianoce. Helex beriem polroka pomaha len akutne a kratkodobo velmi dufam ze nie som este zavisla...

emiliam
autor
28. nov 2017

@kjanka86 ano presne preto sa chcem poradit s psychiatrom ze potrebujem ad lebo helex benzak posobi akutne, ale kratkodobo. Beriem ho polroka ale nie pravidelne ale podla toho ako sa citim. Predpisuje mi ho neurologicka, inemu velmi nie ledva ledva tohto mi vybavila moja psychologicka ze je velmi dobry odbornik u nas v meste nemame ziadneho a tam v ziari nechcu brat bancanov teda ja som z novej bane. Tak som stastna ze ma aspon tento vezme a psychologicka mi ho odporucala ze je velmi dobry a popri budem mat aj psychoterapiu u psychologa noveho lebo tato co so.u nej bola uz skoncila. Presne aj ja to tak mam ked mam daco narocnejsie zvladam to a potom ked sa dostanem do kludu pride mi zle. Jeden pan mi hovoril v cakarni u psychologa ze berie ad od psychiatra a ze to je hroza ze prve mu strasne dvihali tlak, od druhych nonstop spal a tretie.daco so zlcnikom mu robili...tak preto sa tych liekov trochu bojim...sice benzaky z nich nemam ziadne.vedlajsie ucinky ale pomozu len kratko a navykove😰

kjanka86
28. nov 2017

@emiliam no niektory ludia zle reaguju celkovo na lieky.. mne napriklad nebolo nic take zo ziadnych AD.. ja som popri nich ale brala lexaurin aj 3xdenne slabu davku a to podla mna tlmilo tie neziaduce ucinky AD.. ale myslim ze maximalne ked budes ospala alebo mierne otapena ale isto to nebude take ze nebudes o sebe vediet koli AD.. vela ludi ma predsudky z tych liekov ale to uz niesu lieky ako kedysi ze ludia z nich boli uplne mimo.. teraz su nove druhy liekov a myslim ze zijeme v dobe kedy ma straaasne vela ludi a hlavne mladych ludi tieto problemy a musia chodit do prace skoly a fungovat.. cize keby tie lieky fakt boli take ako sa ich kazdy boji tak by ich nikto nebral lebo by nedokazali fungovat.

eliska13
28. nov 2017

@emiliam neboj sa toho každý človek je iný.Praveze dobre, že budú sviatky aspoň nebudeš sama doma lepšie to zvládneš.Mozu sa Ti dočasné zhoršiť úzkosti, ale žiadne katastrofálne scenáre nečakaj.