Tinitus v hlave
Ahojte, mate niekto taky tinnitus, ze to hucanie ide skor z hlavy a nie z usi ? Na ORL vsetko ok, mozu to byt cievy ? CT - cysta a MRI konflikt nervovaskul. nervov. Nevedia mi povedat ci je to z toho. Hucanie pocitujem 24/7 uz dva mesiace. Pochodila som vsetko, co sa dalo. Kam okrem ORL, neurologa, chiropraktika este ist ? Krcne cievy ? Ak je niekto kto ma rovnaky problem, dakujem za podnety 🙂
Mna toto chytilo minuly rok cez leto ze som ani spat nemohla lebo sustavne som pocula fazove opakovanie zvuku podobneho lisu, som myslela ze taky zvuk maju nejake hydraulicke lisy v okoli vo fabrikach alebo proste ako hudba iduca zo subwofera vo forme vibracii z auta niekde dalej zaparkovaneho....zial dodnes to mam, hlavne ked zatrasem hlavou
Ahoj, pošli mi správu, mne tiež ide z hlavy
@panelacikova ahoj prosim, mne huci v hlave uz 7 mes a citam ze si mala boreliozu…ake si mala aj ine priznaky ? Robili ti elisu ?
@zoja1804 predovšetkým príznaky neurologického charakteru. silné bolesti hlavy, zahmlievanie zraku, tinitus, zášklby svalstva po celom tele - sústavné, tras rúk, tŕpnutie ľavej časti tela apod. ja som si riešila WB test ako samoplatca, elisa je o ničom.
@panelacikova dakujem mam skoro to iste, velmi sa bojim ze uz bujem v stadiu Neuroboreliozy:( mam 30r prosim ta kde si viem vyziadat ten test ?
@zoja1804 v laboratóriu. krv ti vezme obvodný lekár alebo hociktorý lekár, sestra, známy.... proste kto vie. niektoré laboratóriá aj berú krv, treba si zistiť. ja som mala ťažké stavy v r.2014. 30 dní som denne chodila na ATB priamo do žily a potom ešte 7 mesiacov 3-4 kombinácie ATB perorálne. ale, chvalabohu, teraz sa už dlhodobo držím. prídu občas také, že mám deň zášklbov, potom pár hodín denne tinitus, ale pomaly, pomaličky to odchádza. ale poviem ti, že tá liečba, to bola sila... normálne som popri tom chodila do práce... hlava bolela ako sviňa, pretože kapali tie hnusné baktérie. pred liečbou som mala v mozgu kopu tých bielych škvŕn (neviem si spomenúť na oficiálny názov) a 6 mesiacov po liečbe ani jednu.... čiže borelióza bola fakt zodpovedná za zmeny v mojom mozgu (zabudla som napísať, že mi vadil hluk, svetlo, že som zabúdala, čo som povedala pred 5 minútami atď....).
napravilo sa to. ešte mám aj teraz také stavy, že ma niečo silno pichne v hlave, až tak, že fakt neviem nájsť prvú minútu slová, ale to sa stáva tak raz za 1-2 mesiace. aj hlava podstatne menej často bolieva, ale vážne to ustupovalo veľmi pomaly a roky :( držím ti palce, ak by bol problém, skús kontaktovať Ďurovskú z bratislavy, vtedy sa tomu venovala. dokonca neskôr začala robiť aj s bylinkami, čo je lepšia alternatíva, než dlhodobé ATB....
@zoja1804 pozerám, že si z KE. aj tam bol nejaký lekár, ktorý sa tomu venoval, neviem si spomenúť na meno, lebo som tam nechodila, pozri prípadne stránku www.borelioza.cz
@panelacikova dakujem krasne za info, mne nasli na mr mozgu demyel. lezie, zopar…mala si toto ? Mne zacali problemy vo februari tohto roku ale bolesti svalov az teraz, pred mes ma ustipol ovad. Dnes mi robili opat elisu ale skusim sa opytat na ten druhy test..este som odpozorovala na sebe mravcenie v hlave a krcnej
@zoja1804 áno, áno, tie lézie.... to bola na snímku normálne až biela tma. kopu bielych bodiek, neuveriteľné. to bolo v čase, keď som bola citlivá na to svetlo, hluk, zabúdala som a mala som veľmi prudké bolesti hlavy a hlavne takmer sústavné. plus sústavný tinitus. to všetko začalo odznievať už po 2 týždňoch intravenóznej liečby.
no veď počkaj na elisu, ak máš vysoké hodnoty, elisa to zachytí. ja som si dávala ten WB test až neskôr, aby som zistila, či po ATB ešte pokračovať bylinkami alebo je to OK. ja som po tej dlhodobej liečbe ATB brala ešte rok bylinnú liečbu drahú ako sviňa 😀 ale stálo to za to, chvalabohu, dnes mám len ojedinelé "príhody". dúfam, že to tak aj ostane. ale ver mi, do trávy nechodím už 8 rokov 😀
@panelacikova mne napisali do sprvy ze ojedinele drobne lezie, ale nevedeli ich priradit…presne to isze ja som 2 tyzdne nevysla z izby kvoli migrenam take bolesti ze som myslela ze umieram a bala som sa v noci zaspat…aj tinitus ti prestal ?
@zoja1804 áno, postupne. tiež to začalo miznúť po cca 2 týždňoch a po 4 už úplne. potom ale som mala mesiac pauzu a niektoré veci vrátane tohto sa vrátili. tak som šla za Ďurovskou a potom som mala 7 mesiacov tie šialené kombinácie ATB. ale zabrali... a potom ešte rok bylinky.
@panelacikova uff preslq si si toho:( drzim ti palce .. mne inqk povedali ze tie lezie mozu byt aj zrazeniny v mozgu
@zoja1804 mne tiež povedala neurologička, že môže ísť aj o rôzne iné prekonané vírusy, ale faktom ostáva, že po tej dlhodobej ATB liečbe mi úplne vymizli a sama som to cítila, že je všetko omnoho lepšie. neviem, či práve zrazeniny, to netuším, lebo v danom čase som nebrala nič na riedenie krvi.... ale fakt nie som odborník, píšem len z vlastnej skúsenosti.
@panelacikova ano tiez som pocula o virusoch, nevies berie ta lekarka aj novych pacientov ? Som z KE ale prisla by som za nou
@zoja1804 pochybujem, popravde, vybavila mi ju jedna známa ešte pred tými 8 rokmi, lebo som fakt myslela, že umieram. prakticky je to lekárka nemocničného oddelenia, mňa vybavuje viac-menej pomimo... ona inak neprijíma pacientov, pokiaľ nejdú priamo ležať tam. ja som tam však bola v minulosti 2 dni hospitalizovaná, tak sa "tvári" tak, že som prakticky naďalej pacient v sledovaní. tiež chodím do iného okresu, u nás neurológia "zakopaná".... bohužiaľ :(
@zoja1804 prebehla som internet, ten doktor v KE, ktorý sa tomu vtedy venoval, sa volá Kozma, či sa venuje ešte aj teraz, netuším, skús sa opýtať niekde v skupine Košice.... aby bolo jasné, moja neurologička sa nevenuje mojej borelioze, len z času na čas ma pošle na preventívne vyšetrenia mozgu, či sa niečo nezhoršuje. teraz pôjdem pravdepodobne až po 3 rokoch...
@aandrea9 ahoj máš úplnú pravdu už nejakých 7 rokov mám pískanie v ušiach naučila som sa s tým žiť to bola odpoveď lekára či to niekedy prejde zo začiatku to bolo hlavne v noci na slučku ale človek si zvykne naozaj na všetko a áno radi sa to pod čiastočnú hluchotu keď je väčšia vrava alebo viac zvukov mám problém
Bohužiaľ musim povedat ze zbytočne budeš po vysetreniach ďalších chodiť. Tu sa musíš nastavit ako s tym fungovať, mne pomahaju masáže a mam tiez neurovask konflikt na mri alebo ctcku, neviem uz presne, takze zo zaciatku aj masáže boli hardcore, cvičenie a najviac naozaj nevsimat si. Nebyt v tichu, neriešit. Hučanie býva nonstop u mna ked mam zle dni, keby som to mala počúvať a plakať cele dni tak neviem. Zacalo mi to zaoalom stredneho ucha pred 13r, casom prešlo ako tak ale pri nejakom probléme okamžite huci zase, teraz od júna nonstop.
Inak myslím, ze tu na mk je diskusia a starsia o tomto, skus si vyhladat. Mozno nejake nápady/nazory ine sa docitas.
@panelacikova
@panelacikova Dobry deň, môjmu priateľovi tiez zistili minulý rok boreliózu, lieči sa 2 mesiace ATB a začal teraz infuznu liečbu, ma tinnitus, je to naozaj hrozne 😐 niekedy to už nezvláda.. mohli by ste aj jemu prosím poradit co ste užívali a aký bol priebeh liečby? Tiež chodí k dok. Durovskej, ďakujem.
@andrejka67 mne to prešlo po cca 3 týždňoch infúznej liečby ATB... potom sa vrátil, potom som brala ATB klasicky a zmierňoval sa asi po mesiaci. čiže asi len trpezlivosť. nič iné som na to nebrala. ale pozor, tinnitus môže byť spôsobený aj liekmi! je dosť bežné, že užívanie niektorých liekov ho môže spôsobiť, udržiavať alebo zhoršiť. mne to našťastie klesalo. ale ešte aj v súčasnosti, po rokoch, akonáhle ide na mňa choroba, tak moja hlava je ako signál. tinnitus. jednoznačne 2-3 dni pred ochorením. a potom ešte cca prvé 2-3 dni po prepuknutí choroby. neuveriteľné. ako predpoveď počasia 😀 no a občas mi popíska, sem-tam, ale to je úplne ojedinelé. možno tak 1-2x do týždňa po 5-10 minút... viac nie. kedysi to bolo nonstop a bolo to na zbláznenie. pomáha počúvanie hudby napríklad. večer cez slúchadlá si dať hudbu (tak, aby prišla únava a spánok). alebo ak to iným nevadí, tak si pustiť rádio a nastaviť ho na samovypnutie. mnohí pri hudbe či inom zvuku majú pocit, že pískanie v ušiach je slabšie. viac neviem poradiť, pretože fakt som brala len tie ATB :(
Dobrý ja to mám tiež idem sa zblazniť na mr mi našli cystu v dutinách 2cm krat 3cm ze vraj z toho to neni ale co čitam môže to byť
Cievy som mala v priadku to nebudú cievy

A magnezium je tiež dobré, užívam pravidelne s inými vitamínmi a tinnitus som už 2 r nemala