icon

Tipy na liečbu pretrvávajúcej bolesti ramena

matej202
7. jún 2025

Ahojte, mám 37. Cca rok som cvičil na hrazdách, potom som si ale na jeseň spôsobil zranenie v pravom ramene. Nič nebolí až do momentu, kým napríklad nedržím ruku vzpriamenú alebo aspoň pozdvihnutú (som učiteľ a teda píšem na tabuľu) no a tu sa mi neraz stane, že tá bolesť proste príde. Pri dlhšom písaní dokonca bolesť prechádza až do bicepsu. Keď si na miesto zatlačím (ide konkrétne o bod, ktorý si nahmatáte v mieste, kde sa vám spája nadlaktie a rameno, a ucítite tam kosť).
Bol som už u chirurga, troch fyzio a každý mi povedal niečo iné. Dvaja odporučili rázové vlny, chirurg mi dokonca odporučil kortikoidné injekcie, ďalší len naťahovanie a strečing.
Vzhľadom na to, že to trvá už od jesene, som zúfalý. Chcem ďalej cvičiť, ale v takomto stave nemôžem.
Mal už s týmto niekto skúsenosti? Čo robiť? Nechcem minúť stovky eur na rehabky a zákroky a skončiť s tým, že to nezaberie.
ĎAKUJEM VŠETKÝM veľmi pekne za rady

goodidea
7. jún 2025

@matej202 magnetickú rezonanciu

minenkaa
7. jún 2025

Presne treba pozriet či niečo nie je roztrhnute ,ja som tiež mala bolesti po páde a len som čakala až ma poslali na magnetickú a odtrhnutá šľacha

simsalabim
7. jún 2025

@matej202 ja som mala uraz ramena a to rameno ma v lkbe potom bolelo vyse roka. Ortopedicka hovorila, ze sa to hoji velmi dlho a vek to este zhorsuje (mala som cez 50). Pocas liecby som dostala kortikoidne injekcie (asi 3?), magnet, cvicenie s fyzio. Na kratko vzdy pomohla iba ta injekcia, cvicila som cez miernu bolest (ak by bola vyrazna, povedali, ze ten cvik necvicit). Chodila som plavat - to mam pocit, ze zabralo najviac. ALe ako pisem, trvalo to velmi, velmi dlho, mozno aj rok a pol, kym bolest uplne zmizla, uz si to presne nemapamatam.

matej202
autor
7. jún 2025
@goodidea

@matej202 magnetickú rezonanciu

@goodidea bol som zatial len na rtg...chirurg a jeden fyzio tam nic nenasli, asi fakt budem musiet na tu magneticku rezonanciu

matej202
autor
7. jún 2025
@simsalabim

@matej202 ja som mala uraz ramena a to rameno ma v lkbe potom bolelo vyse roka. Ortopedicka hovorila, ze sa to hoji velmi dlho a vek to este zhorsuje (mala som cez 50). Pocas liecby som dostala kortikoidne injekcie (asi 3?), magnet, cvicenie s fyzio. Na kratko vzdy pomohla iba ta injekcia, cvicila som cez miernu bolest (ak by bola vyrazna, povedali, ze ten cvik necvicit). Chodila som plavat - to mam pocit, ze zabralo najviac. ALe ako pisem, trvalo to velmi, velmi dlho, mozno aj rok a pol, kym bolest uplne zmizla, uz si to presne nemapamatam.

@simsalabim to ste ma velmi nepotesili 😅 ale kazdopadne dakujem za zdielanie

goodidea
7. jún 2025
@matej202

@goodidea bol som zatial len na rtg...chirurg a jeden fyzio tam nic nenasli, asi fakt budem musiet na tu magneticku rezonanciu

@matej202 ja som mal bolesti,ani po čase nie moc veľké mohol som cvičiť všetko okrem pŕs a cvikov na ramena, bol som na RTG ten samozrejme nič neukazal, magnetická mi ukázala natrhnutu šľachu v ramene ako je kĺb ruka-rameno...rotatorova manžeta ...

matej202
autor
7. jún 2025
@goodidea

@matej202 ja som mal bolesti,ani po čase nie moc veľké mohol som cvičiť všetko okrem pŕs a cvikov na ramena, bol som na RTG ten samozrejme nič neukazal, magnetická mi ukázala natrhnutu šľachu v ramene ako je kĺb ruka-rameno...rotatorova manžeta ...

@goodidea ako si to potom riešil?

goodidea
7. jún 2025
@matej202

@matej202 operácia samozrejme... Možno sú na to nejake fyzioterapeuticke techniky aby sa to dalo dokopy bez operácie..ale to len nahlas uvazujem

gemerka17
7. jún 2025
@matej202

@matej202 bez magnetickej rezonancie určite neplat žiadne razove vlny, hilterapiu alebo cvičenie navyše. Nevieš čo liecis. Ideálne ísť za ortopedom a smer rezonancia. Tam sa potrebuješ dostať. Bez rezonancie ani nepichaj do toho kortikoidy.