Tipy proti nafukovaniu a úzkosti po jedle
Dobrý deň priatelia obrátil som sa na tuto komunitu a chcel by som nájsť ľudí z rovnakým problémom mám problém po jedle alebo aj dakedy dlhšie napríklad týždeň má nafukuje a mám pri tom úzkosti občas ako dnes napríklad má po jedle v práci začalo strašne nafukovat plus keď som grgal sa mi obsah vracial čo vám na toto pomáha ? Nemám po mimo úzkosti ani panické ataky len pri tom nafukovani má chytajú dosť silne som taký citlivý na každú reakciu a cely v ramenách taký napnutý nervózny. Ak by sa našiel človek z rovnakým problémom budem vďačný za každú radu. Ďakujem a pekný deň prajem
Mal som robené aj gastro testy na celiakiu a nič sa nezistili týždeň do zadu som bol po výsledky na gastre plus aj helikobaktera mi robili a nič
A máš jedlá z ktorých ťa nafukuje? Ešte jedna otázka. Nemáš stresy?
Mám tetaniu neurogennu to je moj jediný problém a jedine stresy sú pre mna čreva keď má nafukuje v tedy mám úzkosti ataky a keď mám neuro prejavy v tedy mám stavy
Tak zmen stravu. Vies co ta nafukuje, tak sa tomu vyhybaj. Alebo zacni eliminacnou dietou, aby si vylucil potraviny, ktore ti nerobia dobre
Mam to iste uz 7 rokov. Po kazdom jedle hlavne mimo domu sa u mna spusti uzkosti, akoby telo nezvladalo poriadne travit. Robili mi aj vsetky mozne testy a nikdy na nic neprisli. Trapim sa s tym doteraz a hlavne na dovolenkach a pri stravovani v restauraciach velmi trpim.
@hankab úplne sa s vami stotožňujem dakedy aj slabo mi je strašne z jedla a únava na mna ospalosť príde ale najviac má hnevajú tie úzkosti čím viac má nafukuje tým sú tie stavy horšie
@hankab úplne sa s vami stotožňujem dakedy aj slabo mi je strašne z jedla a únava na mna ospalosť príde ale najviac má hnevajú tie úzkosti čím viac má nafukuje tým sú tie stavy horšie
@hankab
@anonym_autor
tak pridavam sa k vam moji mili a presne viem co zazivate.
Tiez mam urcitu uzkost spojenu s jedlom. Bojujem s tym uz dlho a vobec neviem ako z toho von. Najest sa kdekolvek mimo domu je pre mna problem. Ak mi je nahodou po jedle zle tak ma chyta velka uzkost az atak, podla toho kde to je. Celkovo mam urcite citlivejsie travenie a je to zacarovany kruh. Je mi zle lebo mam uzkost a mam uzkost z toho ze co ak mi bude zle.
Nemam riesenie, zatial.

Treba ísť ku dr. Zmeň zatiaľ stravu a vylúč to, čo ti nerobí dobre. Mňa ináč keď nafukovalo, tak som mala HP a zápal žalúdka. Upravila som stravu a istý čas užívala nolpazu.