Tlak po pôrode
Ahojte. Som 7 dní po pôrode. Sekcia. Tlak mávam 160 na 100,.. 150 na 100, občas na 95.
Nechcú ma pustiť z pôrodnice. Máte skúsenosti? Ako dosiahnuť aby ma pustili? Necítim sa inak ako obvykle. Komplikácie žiadne. Budem to riešiť, ale chcem ísť už proste domov, od 1.5 rána som tu.
Ďakujem
@fazulka21 ahoj, mne pri pôrode vystúpil tlak na 160/120. Nevedeli mi ho znížiť. Ja si myslím, že u mňa to bola psychika (nečakaný pôrod v 37tt, nemocničné prostredie, same infúzie, prvé bábo ) dokonca som mala nieaky zápal v tele a ani neprišli nato že z čoho. Porodila som v pondelok o 00.50 a vo štvrtok som našťastie primarku vyprosikala aby nás pustili domov. Bábätko bolo samozrejme v poriadku a mohlo ísť ... Prepustili ma s tlakom 140-150/100, dopegyt 4x denne, antibiotiká, a na druhý deň som mala ísť za obvodnym to riešiť...
Nepomohla som ti, ale snaž sa čo najviac upokojiť aj keď viem, že sa to nedá... Držím palce, nech ste čo najskôr doma...
Baby ďakujem, ja som pokojná. Zariadila som si nadštandardnú izbu, mám tu telku a manželskú posteľ, po Tom všetkom sa cítim ako vo wellness. Taký prvý výlet s dcérkou 😀 veľa sa smejem, sledujem ju, fotím.... atď. Nie som v strese.
Len chcem vedieť, či ma môžu pustiť.
Áno pichaju mi magnézium a mám dobegyt.
Myslím že doma by som sa rýchlejšie dala dokopy.
@fazulka21 tak to je dobré, veľmi držím palce, ono to klesne, ale je to veľmi veľké riziko, to žiadny lekár nebude riskovať. Musí ten tlak trošku klesnúť, ten spodný tlak by nemal byť nad 95. Veľa síl ti prajem, daj potom vedieť, keď ťa pustia 👍👍👍
Ahojte, tak som nás uprosíkala domov. 9.5. nás pustili okolo 17:00. Stále mám tabletky, meriam tlak a cítim sa fajn aj keď ten tlak nie je ideál- ale pomaly klesá.
@fazulka21 super, užívajte si jeden druhého doma ❤️
Ahojte žienky ako ste znižovali tlak po pôrode alebo ako dlho ste sa ho zbavili.ja som po pôrode 16 dní a sa mi marí že tlak mi stále kolíše.ale v nemocnici mi znížilo dávku dopegit na tri krát denne lebo som mala nízky tlak a ak som prišla domov zas vyskočil a dali mi dávku dopegit na 6 krát denné...ostane mi tlak či odíde ..aké máte vy skúsenosti ďakujem

Je to naozaj vysoký tlak, máš aj nejaké lieky? Dopegyt som ja užívala kým som.kojila, niekedy aj 5 tbl. denne. Čo hovorí lekár? Je to taká naprd rada, ale zbytočne sa stresujes, tým len svoj stav zhoršujes a prenášať to, hoci nevedomky, na bábo. Veľa pi, veľa spi, pokiaľ sa dá a konzultuj všetko s lekármi