Točenie hlavy a spomalené vnímanie

naty666
8. apr 2022

Ahojte dievčatá , stretla ste sa už niektorá s niečím podobným?Uz od septembra sa trápim s mojou hlavou . Furt som na ňu ak keby som “pripita” a mám ak keby vypnutý mozog, spomalene vnímanie ,sem-tam točenie hlavy. Mám zistenú aj tetaniu . Pobehala som neurologičku ktorá mi robila MR (v poriadku všetko) EEG hlavy v poriadku . Nasadený len magnosolv. Krvné testy v poriadku , štítna žľaza v poriadku . Už som z toho hotová 🙏 v poslednej dobe sledujem že furt mávam aj nižší tlak ako som mala obvykle buď 105/60 alebo 100/65 tekutin pijem dosť aj pohybu mám dosť .Už som bola aj u psychológa či to nemôže byt tohoto pôvodu , ale nezažívan stresové obdobie , a psychicky som na tom v poriadku . Obmedzuje ma to dosť lebo som ak vypnutá a nič ma nebaví tak naplno robiť . 🙈 Dakujem za každú odpoved .

tkmama
8. apr 2022

Môže to súvisieť s vnútorným uchom alebo krčnou chrbticou. To spomalené vnímanie sa označuje aj ako mozgová hmla, zvyčajne ju spôsobujú ťažké kovy v organizme.

naty666
autor
8. apr 2022

@tkmama
Mám miernu skoliozu myslite že to s tým môže mat súvis ? Pár krát sa mi to stalo ale vždy to samé prešlo . Ale teraz to trvá už dlho a najhoršie je že všetko mám v poriadku 🥶

nikdenikto
8. apr 2022

Magnézium by som pri nízkom tlaku nebrala, ešte viac zníži...

didi35
8. apr 2022

Toto býva aj po konzumácii cukru - zahmlená myseľ. Aj tie ťažké kovy v organizme by to mohli byť. Skús detoxikovať.

weronca22
8. apr 2022

@naty666 ja mam do bodky to iste co pises ty. Zacalo to pred par rokmi, najskor to trvalo den, preslo. Potom tyzden, preslo, pauza.. a teraz uz niekolko mesiacov🤷‍♀️ Kadejake vysetrenia ciste.. frustrovana som z toho neskutocne, kto nezazije nevie😣

nwnw
8. apr 2022

@naty666 skus este hormonalny profil. Ten tlak mas fakt nizky.

naty666
autor
8. apr 2022

@nikdenikto áno viem , nedavam ho.

naty666
autor
8. apr 2022

@weronca22 presne , mne tiež najprv deň prešlo potom minuly rok cez zimu skoro tri týždne to som bola hotová už prešlo . A teraz ma to drží až do teraz 🙈ja som hotová už ak keby žijem v sne .

dryada_dryada
8. apr 2022

Ja mám presne tieto stavy opitosti, zatiaľ nemám všetky vyšetrenia, ešte má čaká EEG a EMG a taktiež cievne, čakám aj výsledky MR. Zatiaľ beriem dorsiflex a Betahistin, trosku pomáha, ale keď má to chytí počas šoférovania som donútená odstaviť auto 🤷‍♀️ Tiež mám skoliozu a široké medzistavcove medzery, problémy s krčnou chrbticou, takze skúšajú čo zaberie … taký pokus-omyl

rena28
8. apr 2022

@naty666 ahoj prechádzam niečím podobným cca od septembra minulého roka. Ja mam k tomu ešte pocit nestability. Čakajú ma ešte nejaké vyšetrenia. Zatiaľ všetko v poriadku. Sú to veľmi nepríjemné stavy.

rena28
8. apr 2022

@dryada_dryada tiež mam nasadený urutal s účinnou látkou betahistin. Už mám problém aj šoférovať, keď ma chytia tie stavy. Krčnú chrbticu mam odpalena, cvičím už dlho ale, fyzioterapeuta mi len povedala, že by som už za tie mesiace mala pocítiť zľavu. Preto musím ešte absolvovať MR mozgu a miechy😔

rena28
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rena28
8. apr 2022

@dryada_dryada "úľavu" sorry za preklepy😄

naty666
autor
8. apr 2022

@dryada_dryada najhoršie je že moja doktorka ma vôbec nechápe čo jej vravím , furt len posielajú k psychológovi.

tkmama
8. apr 2022

@naty666 môže aj nemusí. Moja mamka sa s tým trápi už roky, berie betahistin. Spôsobuje jej to nejaká tekutina vo vnútornom uchu. Ja to mávam raz za čas, keď zle spím, z krčnej chrbtice. Môže to byť aj neliečený zápal v tele. Skúsila by som totálny detox. Ja sa dlho odhodlávam na očistu podľa Anthonyho Williama, skúste pogoogliť. Má úžasné výsledky (je aj na IG).

naty666
autor
8. apr 2022

@rena28 ja mám stabilitu myslím že dobru skôr ta hlava ak keby bol mozog nedokrveny mi to príde . Napríklad aj keď sa snažím na niečo myslieť čo mi pred tým nerobilo problém teraz sa neviem nato sústrediť až ma začne hlava boliet . A furt ak keby mám hmlu pred ocami . Napríklad včera som išla na bicykel a proste nevnímam ani ako idem . Niekedy sa mi stane na pár sekúnd ak keby ma “zaplo” skvelý pocit a potom to znovu prejde .

hrasocek12
8. apr 2022

@naty666 ja mam to iste len horsie priznaky a vsetci lekari sa vyhovaraju na tetaniu ,lebo uz ine diagnozy ako koronu a tetaniu ani nepoznaju ..podla mna je to z krcnej chrbtice,nech neurologicka to pozrie pripadne aj ortoped ja mam tiez skoliozu medzi lopatkami a dlhsie ma to bolelo ale dostat sa k lekarovi je umenie dneska..potom sa k tomu pridala hrudna kost..bolest na pravej strane hlavy hrozna asi 4 dni (myslela som ze mam migrenu ) no po ustupe bolesti prisiel tlak v hlave ,mravencenie,trpnutie to trvalo asi dve tyzdne a sem tam bolest hlavy hlavne zahlavie ,potom ked sa mi tocila hlava vecer a brnela mi tak som si lahla a o pol hodinu som sa zobudila a sestricka mi zmerala tlak lebo mala som busenie srdca a bolo mi na odpadnutie,tlak 143/91 a poslali ma na pohotovost v blave kde mi samozrejme bez vysetreni napisali rovno tetaniu 🤮 obvodna mi odobrala krv a nenasla mi nic v krvi a odosielaju ma k neurologovi pretoze ten tlak v hlave a mravencenie neprechadza,minulu sobotu som skoncila na pohotovosti s obrovskou bolestou hlavy ,s tlakom v nej a mravencenim ,mala som spomalene vnimanie a tocila sa mi hlava a bolo mi zle od zaludka a bolel ma krk aj medzi lopatkami a na hrudnej kosti pri dychani hlavne..podali mi infuzie a trocha to preslo ale pre tlak v hlave som velmi nespala lebo aj srdce mi divne busilo
..potom mi manzel nasiel pod krkom na pravej strane taku hrcku bolestivu a skusal mi to masirovat ale myslela som ze vydriapem stenu od bolesti 😟 trocha preslo asi na 4 dni a uz sa mravencenie a bolest hlasi v hlave zase 😟 to presne poznam takyto stav a nie je to prijemne ,lekari vobec neriesia ze uz skoro mesiac mam bolest hlavy ,mravencenie tlak v hlave a je mi zle z toho ..

rawmamka
8. apr 2022

Ja to mám podobne cca 6 týždňov, spustil mi to covid, lekári to klasifikovali ako postcovid syndróm, beriem lieky na lepšie prekrvenie mozgu a o pár dní idem k neurologičke, tá by mala odhaliť viac a potom ma čaká ďalšia séria vyšetrení.

dryada_dryada
8. apr 2022

@naty666
@rena28 najhoršie je, že v tom stave som ako vygumovana, hovorím tomu že mi odchádza mozog, neviem súvislú vetu povedať. A keď šoférujem tak má vypína, zrazu sa len akoby preberiem a som o nejaký kus cesty ďalej. Preto keď nemusím nikam nejazdím, nechcem počas tohto stavu niekomu ublížiť. Tiež predbežná diagnoza, že neurogenna terania, ale pátra sa ďalej. Ja som si zaplatila radšej procare lebo v tejto dobe dostať normálny termín u lekára je zázrak 🤷‍♀️

dryada_dryada
8. apr 2022

*neurogenna tetania - preklep 🙈

rena28
8. apr 2022

@dryada_dryada presne ako si písala, normálne ma vypne ten pocit je desivý. Také spomalené myslenie mam. Uff držte sa všetky, ktoré týmito nepríjemnostami prechadzate. Ja som navštívila po x rokoch psychiatricku (predtým som sa liečila antidepresiva i, ktoré mi veľmi pomohli na daný problém,) ona si myslí, že to je súvis s koronou.Dala mi aj AD ale bolo mi z nich príšerne tak mi ich aj vysadila a čakám na vyšetrenia.

luccija
8. apr 2022

@naty666 ja mám tlak ešte kúsok nižši a citim sa podobne.Este som aj anemicka.Ja som si už zvykla tiež mám tetaniu a beriem magnosolv teraz som ho pár týždňov vysadila, lebo som bola príliš unavená.To, čo píšeš, že akoby som nevedela rozmyslat, závraty hlavne doobeda potom ozijem.Mne robí zle aj ranné skoré vstávanie.
Veľa vody, pravidelne jesť, zelený čaj, kávu a hlavne cvičiť nech sa prekrvis.
Môže to byť aj mozgová hmla, ale mne viacerí lekári povedali, že to je z nízkeho tlaku

luccija
8. apr 2022

@rawmamka čo Ti dali aký liek?ja som mala Tebokan to sú len bylinné výťažky.
@hrasocek12 môžeš mat spazmy a od chrbtice také problémy.Oni každé mravcenie a závrat pripisuju tetanii:(treba aspoň MRi spraviť mozog a chrbticu.Kamaratka mala zúženu cievu a z toho také pocity.

rawmamka
8. apr 2022

@luccija Ja mám práveže vysoký krvný tlak, ten mi ešte zvýšil covid a jemne ho rozkolísal, preto mi kompletne menili lieky, namiesto jedného mám teraz tri, pretože každý má trochu iný účinok a užíva sa v inú dobu + štvrtý mám len na stav núdze, ten som zatiaľ nepoužila. Je to dočasná liečba, kým nebudem z najhoršieho vonku. Ale ja som si všimla, že točenie hlavy/závraty/mravčenie tela/mozgová hmla u mňa nemajú súvis s krvným tlakom, podrobne si zapisujem, meriam často (až pričasto) a analyzujem a príčina bude zrejme niekde inde ako primárne v krvnom tlaku, ten je iba jeden z dôsledkov.

vandica
8. apr 2022

@naty666 ja by som ešte skúsila fyzioterapeuta, či to nemáš z krčnej chrbtice. Ja som mala podobne, motanie hlavy ako keby som opitá, trasenie rúk, hučanie v ušiach, tlak v hlave. Išla som fyzio, dali mi cviky, masáže, elektroliečbu, a je to oveľa oveľa lepšie. Keď cítim že zas to na mňa ide, začnem zas cvičiť, a objednám sa na masáž.
Tiež som bola aj u neurológa aj u ušnej, a tam mi nič nezistili, tak som sa na vlastnú päsť objednala do súkromného rehab centra. Tiež mi to poradili tu na konikovi. Za vyskúšanie nič nedáš 👍

majulikmajka
8. apr 2022

@rena28 ja to už nám dva roky ,tiež bola najprv tetania úzkosti ale to všetko úpravou stravy pominulo už len ta nestabilita dva roky vkuse ,nepríjemne točenie hlavy únava a vkuse bloky krčna hrudná

rena28
8. apr 2022

@rawmamka prosím ta a aké lieky ti dali na prekrvenie? Ja mam urutal a ešte tebokan.

rena28
8. apr 2022

@majulikmajka ta nestabilita je des, vkuse som ako opitá a ťahá ma na jednu stranu ☹️žeby krčná chrbtica spôsobovala takéto stavy?

luccija
8. apr 2022

@rena28 áno, je to možné, že od chrbtice

majulikmajka
8. apr 2022

@rena28 buď chcrbtica alebo stredne ucho ..mne nič nezistili…