icon

Skleróza alebo iná diagnóza? Príznaky a rady

27. apr 2024

Dobrý deň prosím Vás už 2mesiace mi duni a točí sa mi hlava ale v kuse či sedím, ležím, stojím, neviem normálne fungovať, aj napriek tomu že som kôli tomu na PN som unavená ale tak že bežné veci sú pre mňa neskutočný problém.trpnu mi ruky, nohy, mám bolesti že sa niekedy neviem ani hýbať a brnenie v prstoch, zabúdam, ale nie že len bežné veci ale napríklad aj trasu z bodu A do bodu B aj keď som ju už absolvovala niekoľk veľa.krat. mám navalove sťavy depresie a úzkosti, doktorka ma poslala na MRI mozgu a krčnej chrbtice a do užšej otázky zadala SM. Prosím vás j môže ísť aj o niečo iné? Mal niekto takú skúsenosť ? Ďakujem

isis234
27. apr 2024

Môže to byť z chrbtice - trpnutie aj vnútorné ucho- točenie hlavy.
Spýtaj sa, či by ťa objednala na vestibulárne vyšetenie. Zistia, či máš vysypané kryštáliky v uchu. Trpnutie rúk- neurologia (infúzie, kúpele)

mamina7070
27. apr 2024

najskor to bude tetania to ma dnes velmi vela ludi

ak by tam nedala lekarka tu uzsiu otazku tak by ti MRI ani nerobili
z toho co pises je za tym psychika a teda tetania

najma ak ti trpnu aj ruky a nohy naraz toto nebyva ani pri chrbtici

autor
27. apr 2024

@mamina7070 ďakujem

autor
27. apr 2024

@isis234 ďakujem

alenkaorava
27. apr 2024

Skúste si kúpiť v lekárni magnézium (najlepší je magnerot - ten sa vstrebáva najlepšie, prípadne nech vám lekárka predpíše magnézium - magnoslov v prášku, ktorý sa dáva do vody). Úzkosti, napätie sa tým odstránia a uvidíte, čo bude prevládať ďalej. Možno všetko zmizne.

alenkaorava
27. apr 2024

Magnézium zmierňuje aj depresie, odstráni stres, kŕče aj to brnenie by malo.

autor
27. apr 2024

@alenkaorava ďakujem

zobaka
27. apr 2024

z chrbta, z vnutorneho ucha, ak si das xanax a prejde ta to, znamena, ze to je z psychiky, ak to neprejde, treba patrat po pricine dalej

lienka2407
27. apr 2024

Mam podobny problem,ale ja to tipujemze nedostatok B12 skus si pozriet priznaky

autor
27. apr 2024

@lienka2407 ďakujem

autor
27. apr 2024

@zobaka dakujem

leonakr
27. apr 2024

IP

barbora854
27. apr 2024

Sm píšu skoro vždy do Dg
A jie iste nemáš sm máš len psychickú poruchu a vyčerpania a to sa odráža aj na chrbtici

aurinia
27. apr 2024

Ja som mala podobne ..Brala som magnezium a vapnik s vit. k. Vela tekutin. Presla som na surovu stravu. Vyradila sacharidy. Polepsilo sa mi. Vysetrenia by som vsak podstupila na vašom mieste.

isis234
27. apr 2024

@mamina7070 mne trpli a bolo to z chrbtice

autor
28. apr 2024

@aurinia ďakujem

autor
28. apr 2024

@isis234 ďakujem

autor
28. apr 2024

@barbora854 ďakujem

vakatko
28. apr 2024

Pomôže Protizápalová strava. Očista pečene a črevnej mikroflóry + Probiotiká.
Magnézium, B vitamíny a Veľa pohybu na čerstvom vzduchu prechádzky, túry v prírode.

aurinia
28. apr 2024

@vakatko súhlas s tou protizápalovou stravou. So všetkým vlastne. To ze máme nedostatok minerálov spočíva v nedostatočnom príjme alebo v zlom vstrebávani. Vela je o strave

maytee
28. apr 2024

Ahoj. Veľmi podobné som zažila minulý rok. Bolo to od krčnej chrbtice, vnútorného ucha a porucha štítnej žľazy. Navštevovala som neurológa, fyzioterapeuta, endokrin. A MR mozgu. Neurológ mi dal betahistin zavraty ustúpili, štítnu sledujú a rehabilitačná mi dala tejpovacie pásky vzhľadom na silné závraty nič iné nebolo možné. Chce to veľa pokory, trpezlivosť a vieru že už len chvíľka a bude dobre. Magnosolv veľmi pomáha na takú pohodu keďže je to pocit bezradnosti + pomáha pri tomto stave. Tiež mysleli že tetania lebo mávam parezu pol tváre ale zrejme všetok z tej krčnej chrbtice. Vďaka Bohu že len to. Bol to stres. Silno držím palce nech si fit ❤️

vakatko
28. apr 2024

@aurinia protizápalová strava prakticky odkysľuje organizmus.
Pri prekyslení sa telo automaticky Alkalizuje tak, že si berie horčík, vápnik, B vitamíny ... z orgánov, kostí, svalov ... vitamíny a minerály regulujú správnu funkciu svalov, nervov, psychiku ...

autor
28. apr 2024

@maytee ďakujem veľmi pekne

autor
28. apr 2024

@vakatko ďakujem

kuklemu
15. máj 2025

Dobry den, co to napokon bolo? Lebo mam podobne stavy.