icon

Totálna výmena bedrového kĺbu

gretula1975
17. feb 2015

Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.

anicka26
22. jan 2020

@sawa
budem musieť asi skôr k dr. ako mám kontrolu.To je každý deň horšie ma to bolí pri chôdzi odzadu ako pod zadkom a aj keď ohybam nohu.Netusim čo to môže byť.

anicka26
22. jan 2020

@yvkay to môže byť lebo sa namahaju viac iné kĺby.Mna tiež bolieva druhý kĺb,ale to ma aj pred operáciou.Nakolko som veľa rokov chodila iba o tej zdravej nohe,na chorú som dostupovala len veľmi jemne

schinagl
Autor odpoveď zmazal
sawa
10. aug 2020

@schinagl vymena bedroveho klbu nie je dovod na invalidny dochodok 🙂

yvkay
10. aug 2020

@sawa záleží od posudkoveho lekára, niekde schvália, ja som si podala a schválili mi, ale mam aj koleno v stave na výmenu, takže schválili mi polovičný, a viem, že niekde schvália aj na vymenený bedrový kĺb, záleží len a len na posudkovom.

yvkay
10. aug 2020

@schinagl treba skúsiť požiadať a uvidíte. Mne dali 35% na BK a 10 % na koleno, ale viem, že niektorí posudkoví lekári dajú aj 45% na BK. Ja si určite podám na prehodnotenie skôr ako o 2 roky ako mam kontrolu.

schinagl
Autor odpoveď zmazal
yvkay
10. aug 2020

@schinagl No 2 mesiace je krátka doba, liečba trvá dlho, ale vy si môžte podať žiadosť aj skôr, mate aj iné dg, kým Vám predvolaju ubehnu ďalšie 3 mesiace a doložite si správy k posúdeníu...

schinagl
Autor odpoveď zmazal
schinagl
Autor odpoveď zmazal
vesielka
3. jan 2021

Zdravim, neviete mi odporučit nejaku dobru nemocnicu na SK na vymenu bedroveho klbu, kde nie je dlha čakacia doba? Popripade lekára odbornika

poleva
13. jan 2021

@schinagl by som tomu posudkovemu dala vyskúšať aké máme bolesti klbov, som zvedava či by potom nedal nárok na dôchodok.

anicka26
4. feb 2021

@vesielka jednoznacne do Martina 🙂

vesielka
22. feb 2021

@anicka26 Vdaka a mate aj nejakeho dobreho operatera?

lulu2014
22. feb 2021

@schinagl veru ze nie😔 ak je vsetko ok.

sawa
23. feb 2021

Ja by som isla kludne aj do ZIliny, mne napriklad v Martine jednu operaciu "posrali" a o par mesiacov som bola na druhej v Ziline a uplna spokojnost.

beuska666
1. mar 2021

Dobrý deň, chcela by som požiadať ľudí, ktorí sú po totálnej endoprotéze bedrového kĺbu o vyplnenie online dotazníka, ktorý sa zameriava na vnímanie bolesti, stuhnutosti a funkčnej schopnosti pred a po operácii a rehabilitácii. Zaberie Vám to asi 10 minút. Dotazník je anonymný a slúži ako podklad pre vypracovanie diplomovej práce. Za ochotu vopred veľmi pekne ďakujem.
https://www.survio.com/survey/d/P9H3J3B6D4B7A0F1H

tuzobnik
8. jún 2021

@majusik26 To by zaujímalo aj mňa. Idem na operáciu bedrového kĺbu.

akumm
21. okt 2021

Dobry den, mam 38 rokov (som z BA) a budu mi musiet operat bedrovy klb (vymena). Prosim vas, neviete niekto odporucit chirurga na Antolskej v BA? Vsimla som si, ze Martin odpurucaju viaceri, MUDr. Necas. Premyslala som aj nad Prahou - Nemocnice na Bulovce - MUDr. Pavel Dungl. Nemate niekto skusenost?
V Brne je sukromna klinika Surgal Clinic, kde pouzivaju material oxinium, ktore vydrzi 30 rokov. Ale na Antolskej mi neodporucili sukromne kliniky, keby nieco, pacienta zachranuju na Antolskej. A tiez nie kazdy material musi byt vhodny konkretne pre vas. Mne povedali na Antolskej, ze vzhladom na moj vek by mi dali keramicky. Zatial sa stav monitoruje, ale operacii sa nevyhnem.
Tiez som rozmyslala nad Viednou, ale vobec neviem kde ani kto, ani za kolko. To sa pokusim este pozistovat. Ak by ste niekto vedeli, budem vdacna za kazdu informaciu.

akumm
21. okt 2021

@latvia Ahoj, analgetika do svalu teda nie je dobra moznost?

yvkay
21. okt 2021

@akumm mna operoval dr. Tomco Marek v Kosiciach, a ide robit do Nitry, urcite ho odporucam, mne operoval BK a mozem zaklopat, ani neviem, ze som bola na operacii. uz je to 5 rokov.

akumm
21. okt 2021

@yvkay Wow, tak to je super. Vdaka za tip.

yvkay
21. okt 2021

@akumm operáciu prepláca poisťovňa, platila som niečo,.asi 250 eur.,ale to nebolo za operáciu....že vraj príspevok na nemocnicu... Neviem...také niečo.

akumm
21. okt 2021

@yvkay Dakujem pekne za informaciu.

imfka
8. jan 2022

@yvkay môžem ti ohľadom tvojej operácie napísať do IP, prosím. Môj ocko včera spadol, zlomil si krčok stehenneho kĺbu tak nešťastne, že budú meniť celý kĺb a chcela by som dobrého lekára. Ty spomínaš Mareka Tomcu. Je v Košiciach na Železničnej?

yvkay
8. jan 2022

@imfka Marek Tomco už je v Nitre od novembra min.roka...

imfka
8. jan 2022

@yvkay ďakujem za odpoveď. Na stránke nemocnice to ešte nezmenili, tak ma to doplietlo.

tuzobnik
8. feb 2022

Dobrý deň. Chcem sa vás opýtať. Som po operácii TEP bedrového kĺbu. 6 týždňov som chodil na nemeckých barlách. Teraz mi dali francúzke. Akú dlhú dobu budem musieť chodiť o tých barlách? Ďakujem za odpoveď.

yvkay
8. feb 2022

@tuzobnik čo si tak pamätám cca 4-5 mesiacov som mala barle....záleží od ortopéda čo Vám povie na kontrole.

yvkay
8. feb 2022

@tuzobnik myslím od operácie....