Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
@tuzobnik a nedovolil Vám lekár aspoň po byte bez barliel? Ja som mala problémy, ale to nebola ani bolesť kĺbu, ale akoby som mala niečo so sedavym svalstvom, trvalo to asi 1,5 mesiaca, strašné som krivala, nátierala som si veralom, Ibalginom, fastum gélom, a asi pomohlo...a začala som mať problémy s kolenom na ,,zdravej nohe,,....
Lekár mi nepovedal nič že môžem chodiť bez barliel po byte. Keď chodím po vonku s barlami tak ma nebolí nič. Len doma pri cvičení keď tu nohu viac zatažujem aj jazva.
@tuzobnik áno ja viem, že TEP BK, ale či to bola vrodena príčina a pod.
Možno niekto ešte sa Vam ozve na Vašu otázku a napíše ich skúsenosť po výmene BK....nechcem tu písať akú som mala ja príčinu a čo presne mi robili pri TEP ke...ja som už písala vyššie, mňa strašné bolel sedací sval pri chôdzi....ale to prešlo....
Ja som len chcel vedieť ako dlho budem chodiť o barlách.
Som po operácii bedrového kĺbu 5 mesiacov a ešte stále mi opucha koleno môžem ho aj zohnuť cvičím na rotopede
Prosím, vie niekto poradiť dobrého operatéra na totálnu výmenu bedrového kĺbu? Západné Slovensko. ďakujem
Dobrý deň, chcela by som sa popýtať, aké info Vám boli poskytnuté pred operáciou, lebo ja som celkom sklamaná... Čakala som, že prídem na konzultáciu, kde mi povedia, aký materiál, ako sa bude robiť, aký je postup a tak. Ze to zhodnotia podľa snímku... Ale nič, lekár má ani nevidel, sestrička, sak zlata bola, ale dala termín a sama som si mala povedať, že ktorú pôjdu operovať. Dohodli sme a šla som. Ja som si predstavovala, že si pozisťujem a rozhodnem sa podľa informácií, že kam vlastne pôjdem.
Ahoj @gretula1975, prosím ťa bola si v TO s operáciou spokojna? Kľudne aj do správy.
Ešte otázka na všetkých, s odstupom čau, akú nemocnicu na tep odporúčate? Mám 35 r a je potrebné meniť oba. Dosť by mi to pomohlo, ďakujem.
@janin26 ahoj. Neviem odkiaľ si, ja som bola na opke v KE, s operáciou som spokojná.
Čo sa týka materiálu kĺbu, mladým dávajú titánové kĺby, aby dlhšie vydržali a nebol problém ak sa opotrebuje ho vybrat.Treba sa pýtať lekára ak máš nejaké otázky, ja viem aj o takých prípadoch kde vymieňali oba kĺby naraz. Pred termínom ti budú volať z nemocnice a dajú ti presne inštrukcie.
Neviem si predstaviť, že by ma lekár nevidel...🙄
Môžem vedieť kde si objednaná na opku?
@janin26 neboj sa, v nemocnici ti lekár všetko vysvetlí, nieje to taká hrozna operácia ako sa zdá.Tiez som sa dosť bála, ale po operácii ti budú dávať lieky od bolesti, okrem toho, že som nemohla zohnúť tu nohu mi nič iné nevadilo a prespis aj dva dni s malými prestávkami.
Na druhý deň ťa postavia na nohy a na ďalší už budeš cvičiť a pomaly začneš chodiť o barlách.Mna po týždni preložili na rehabilitačné a tam som bola týždeň, po 2 týždňoch som šla domov.
@yvkay ahoj tebe menili kolenny kĺb? Ja som teraz 3mesiace po operácii ľavé koleno meniskus a roztrhnuty krízový väz vrtali mi do kolena mesiac som musela o barlach chodiť. Ešte stále koleno nieje ok bolí a pri chôdzi sa mi podlamuje koleno ešte chodím na rehabko no ide o práve koleno to mam 2x operovane menenú chrupavku pred 6rokmi a zistili mi na tom kolene osteochondrozu 4 štádium posledné v 37r mi dr povedal že bude treba výmena klbu no že som mlada že to nebudú robiť no ako som teraz po operácii ľavého kolena zaťažuje viac to pravé a dosť ma boli bolesti aj keď sedím aj v noci keď spím. No mali by mi vymeniť ten kĺb no bojim sa tej operácie celkovo nôh mam 7 operácii za sebou tiež 4 titánové šroby na nohe prsty mi operovali priečne plochonozie. Uvidím čo povie dr. Ty ako si to zvládla dá sa to? Ja mám nízky prah bolesti. Inak v rodine mame sestričku z nemocnice a ta mi povedala že po operácii kolena už teraz čo mám že mám nárok na invalidný polovičný? No neviem či je to tak pochybujem no neviem ako budem v práci stať 8h za pásom dá sa to?

@yvkay Ďakujem za odpoveď. Ešte sa chcem opýtať. Som 3,5 mesiaca po operácii. Ale noha aj jazva má ešte stále pobolieva. Hlavne pri cvičení. Je to normálne?