icon

Totálna výmena bedrového kĺbu

gretula1975
17. feb 2015

Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.

janin26
6. sep 2022

@yvkay prepáč, nevšimla som si otázku. Začiatky boli všelijaké, ale teraz ta noha super. Horšie je ta druha, ktorá ma čaká a dali mi termín za rok 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ takže asi obvolam iné nemocnice

yvkay
6. sep 2022

@janin26 to som rada , že je to super 🙏
ja mám lekára v Nitre, mala som ísť na operáciu kolena začiatkom augusta, ale pôjdem asi až budúci rok. Skús zavolať doNitry, ak to nemáš ďaleko od bydliska.

yvkay
6. sep 2022

@butterfly333 ahoj nie nemám menené koleno, ale čaká ma ta operacia. Mám jednu operáciu toho kolená, čistil mi chrupavku a šíl meniskus, ale žiaľ mám gonartrozu 3 stupňa.

butterfly333
7. sep 2022

@yvkay aha ja že si už po výmene ja teraz po operácii druhé koleno vrtali mi a šili ten krízový väz no na druhej mam uz 2x operovane aj vymenenu chrupavku a tam ma čaká výmena kolenneho klbu mám osteochondrozu 4 štádium čiže posledné.

yvkay
7. sep 2022

@butterfly333 aj ja mám osteochondrozu 4 stupňa 😏
Ja mám meneny bedrový kĺb na opačnej nohe a koleno mám preto opotrebované.
Berieš nejaké voľnopredajné lieky na chrupavku kolien? Ja som to vzdala, nič okrem liekov na predpis mi nepomohlo. Občas si dám niečo od bolesti a natieram si gélom ibalginom, certovym pazurom, dávam si aj obklad z ľadu.

yvkay
7. sep 2022

@janin26 a nemám žiadne obmedzenia, dávam si iba pozor, aby som nespadla, a keď sa už aj stalo, tak padnem na opačnú stranu ( teraz v lete som spadla z bicykla ), konečne chodím bez bolesti BK, ale trápi ma zasa koleno.

butterfly333
7. sep 2022

@yvkay tiež mám osteochondrozu 4 štádium sme na tom rovnako no beriem condrosulf na predpis čo mám aj podobne ako alavis výživa no dr povedal že mi nič nepomôže len výmenu kolenneho klbu no teraz mam operované to ľavé nechcem ísť hneď na druhé a bojím sa. Neviem čo ďalej čo povie dr.

yvkay
7. sep 2022

@butterfly333 podľa mňa sa nemusíme báť tej operácie, čo poznám pár ludi čo sú po výmene, tak sú spokojní a jeden známy sa chystá aj na výmenu druhého.
Ale tiež mám respekt pred tou operáciu. Chodiť bez bolesti je to čo má presviedča ísť na tú operáciu. Sme mladé a život máme ešte pred sebou.

butterfly333
12. sep 2022

@yvkay a tebe preco museli meniť bedrový kĺb ak sa môžem spýtať? A kedy máš ísť na operáciu kolena?
Ja mam ešte bolesti to ľavé koleno čo mi teraz v júni operovali v noci nespím lebo to boli aj cez deň občas sa mi podlomi ta noha keď chodím. Občas si dám tabletky od bolesti aj kríže na bolia na tej strane a do toho aj ta druha noha koleno

janin26
23. sep 2022

@yvkay a si tam spokojná? Na Nitru som čítala rôzne, že sa aj bojím. Nejaké prípady boli medializovane, ale zas keď čítam recenzie na ortopedov, majú dobré

yvkay
23. sep 2022

@janin26 nebola som v Nitre na operácii, lekár môj tam teraz operuje, odišiel z našej nemocnice. A áno, počula som chvály na ortopédov v Nitre, ale viac neviem. Bola som tam v lete, ale nemala som dobrý dojem z toho prostredia a ani zo správania sestričky.

butterfly333
6. feb 2023

@yvkay ahoj bola som na RTG bedrový kĺb v decembri lebo mám bolesti celý deň keď sedím chodím a hlavne v noci keď spim neviem na tej strane vôbec ležať dosť to boli zistili mi artrozu 3stupen myslíš že to treba operovať beriem condrosulf aj iné vitamíny chodím do kúpeľov na rehabko no nič nepomáha samozrejme pôjdem ešte k dr keď skončím v kúpeľoch rehabko tebe ho menili prečo mala si tiež take bolesti? Neviem čo má čaká.

yvkay
7. feb 2023

@butterfly333 opku kĺbu neľutujem, najlepšie rozhodnutie v mojom živote, napíšem ti IP 😉

olsan
7. feb 2023

@yvkay Prosím, ako dlho si čakala na
op. bedr. kĺbu? Kde ťa to bolelo a bolesti prešli? Ďakujem

butterfly333
7. feb 2023

@olsan ahoj tiez máš bolesti bedrového kĺbu?

yvkay
7. feb 2023

@olsan nečakala som dlho, termín som mala do 1,5 mesiaca, ale keďže som mala zle predoperačné výsledky, tak mi posunuli termín asi o mesiac neskôr. Bolela ma celá noha, bolo mi na ňu veľmi zima. Pomohli mi od bolesti lieky, ale pri chôdzi má noha bolela stále.

yvkay
7. feb 2023

@butterfly333 máš opotrebovaný bedrový kĺb preto máš bolesti.

butterfly333
7. feb 2023

@yvkay a to znamená čo že mi ho treba vymeniť či čo sa s tým dá robiť.?

yvkay
7. feb 2023

@butterfly333 sú 4 stupne opotrebovania, keď je 3 stupeň môže lekár odporučiť TEP BK (totálna endoproteza), záleží aj koľko máš rokov.
Ja mám 3 stupeň kolenného kĺbu a mám už odporúčanie na TEP kolena.

butterfly333
7. feb 2023

@yvkay no nerada by som išla na ďalší operáciu teraz čo som po operácii kolena to ešte nieje zapojené to stále bolí to je ľavá noha a bedrový ma boli pravá strana.

yvkay
7. feb 2023

@butterfly333 ja to mám takto ako ty, že mám operovaný pravý BK a boli ma ľave koleno. Mala som 42 rokov keď som mala opku BK

butterfly333
7. feb 2023

@yvkay ja mam 43r no som už zúfalá z tých operácii a bolestí

yvkay
7. feb 2023

@butterfly333 ja som už mala mať opku kolena minulý rok, už ho mám raz operované (meniskus plus chondromalacia chrupavky pred 4 rokmi), medzitým som si zlomila ruku, operácii mám už po krk 😢

butterfly333
7. feb 2023

@yvkay ja tiež operobane obe kolená menená chrupavka na právom kolene aj meniskus na oboch a roztrhnuty krížový väz a 4stadium osteochondrozy.

yvkay
7. feb 2023

@butterfly333 neviem ako veľmi ťa boli koleno na opačnej nohe, ale budeš ho po opke BK viac zaťažovať, potom by som asi riešila koleno. Keď to jedno s druhým súvisi a je to jeden začarovaný bludný kruh.

butterfly333
7. feb 2023

@yvkay no to ľavé koleno bolí lebo som mala minulý rok v júni operáciu toho kolena a ešte nieje ok keďže ma boli.No zatiaľ by som na operáciu bedrového kĺbu nechcela ísť uvidím čo najprv povie dr a teraz vo februári mi končí ročná PN.

olsan
9. feb 2023

@yvkay Ďakujem a prosím ťa, ako flho si bola PN? Po operácii bolesti prešli a aj chôdza v poriadku? Mám koxartrozu 3. stupňa, bolesti nohy , najnovšie aj kolená... :(

yvkay
9. feb 2023

@butterfly333 to mi je ľúto, že koleno stále bolí, ja som mala to podobné, boli má stale.

yvkay
10. feb 2023

@olsan marodovala som dlho, lebo mne do cca 4- 5 mesiacov od opky opuchlo koleno a miesto BK som začala riešiť koleno na opačnej nohe, a o 1,5 roka som šla na opku s kolenom a boli ma stale. BK je v poriadku a chôdza bez bolesti, ale to koleno má trapi.

ingrid0105
14. feb 2023

@gretula1975 ahoj. Som po operacii BK TEP.. Ake cviky mozem doma skusat? Ja som mala vrodenu dysplaziu.