icon

Totálna výmena bedrového kĺbu

gretula1975
17. feb 2015

Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.

mirka292
10. mar 2023

Ahoj. Prosim Vas, v ramci predoperacnych vysetreni pred TEP bedroveho klbu sa ide aj na gynekologicke vysetrenie. Moja mama uz nema maternicu a ma stres z vysetrenia. Prosim Vas, co sa sleduje pri vysetreni? Dakujem pekne.

yvkay
10. mar 2023

@mirka292 nie,.nejde sa na gynekologické vyšetrenie, robí sa interné vyšetrenie, tam urobí EKG vyšetrenie, odber krvi a pošle na rengen pľúc.

janin26
11. mar 2023

@mirka292 ja som musela ísť aj na gynekológiu, potom zubár, interné EKG, obvodný výtery hrdlo a nos a bola som aj endokrinológia. Ale to endo nechodí každý. Mala som zoznam, že základ gynda, zubár, interné, obvodný výtery a ostatné kde som sledovaná, tak odtiaľ správu

mirka292
12. mar 2023

@janin26 Mamina ma v pokynoch z nemocnice presne vsetko co pisete (okrem endo). Prosim Vas, co sa vysetruje na gynekologii v ramci predoperacneho? Maternica, krcok, hormony? Mamina ma obavy, tak by som rada mala info, na co sa ma pripravit. Dakujem velmi pekne.

janin26
12. mar 2023

@mirka292 zdravím, z čoho má takú obavu? Gynda je to najmenej. Nič, mne len sprsvila Sono. Je to pre vylúčenie fokusov, teda zapálu, či tam niekde nie je ložisko, aby to,, nesadlo " neskôr na ten kĺb, lebo to je potom veľký problém.

mirka292
12. mar 2023

@janin26 Dakujem za odpoved. Tak to mama gyndu zvladne. Mamina sa boji operacie a ma stres aj z predoperacnych vysetreni. V minulosti mala negativne skusenosti s lekarmi. Este velmi pekne prosim o radu, do nemocnice nocnu koselu? Pyzamo asi nebude vhodne.

sse
12. mar 2023

@mirka292 na prvé dni bude určite lepšia nočná košeľa, neskôr som zvládla aj pyžamove nohavice 😉

janin26
12. mar 2023

@mirka292 nočné košele som mala ale 3,prve 2 dni som aj tak mala tu operačnú. Potom som si tam brala predĺženú ruku, keďže sa nebude môcť dobre zohnut, obuvac ponoziek (ten som v nemocnici nepoužila, nemala som ponožky celú dobu, mala som obväzy) a super vychytavka za mňa bola vziať si ruksak. S barlami ťažko sa nosia veci a keď som si šla ráno umývať zuby plus iná hygiena, všetko som tasla tam a cupkala do kúpeľne. Mamine držím päste, nech sa nebojí, najhorší je prvý deň, každý ďalší je už lepšie.

janin26
12. mar 2023

@mirka292 a neskôr áno, už normálne si dá aj pyžamo. Ja som tento krát tuším ani nestihla, pustili ma relatívne skoro. Pondelok operácia a piatok hneď po vizite domov, chvalabohu.

mirka292
13. mar 2023

@janin26 dakujem pekne za rady

mirka292
13. mar 2023

@sse dakujem

poleva
28. apr 2023

@janin26 ahojky mozem sa opytat ako je to s wc po operacii? Cievkuju alebo ako? Dakujem 🙂

janin26
30. apr 2023

@poleva ahoj, ano, ráno pred op ide cievka a na tretí deň ide von.

poleva
30. apr 2023

@janin26 no zbohom🙈toto neznasam

poleva
Autor odpoveď zmazal
poleva
30. apr 2023

@janin26 no dufam ze pojdem na 5 den domov,aj skor😊🙋‍♀️🙈

janin26
30. apr 2023

@poleva skôr určite nie, mna pustili na 5 teraz vo februári som bola, ale bežne býva týždeň

poleva
30. apr 2023

@janin26 dakujem 🙂 a ako sa mate teraz

janin26
30. apr 2023

@poleva dobre, chodím už bez palíc

poleva
30. apr 2023

@janin26 super, a kolko ste mala barle?

janin26
30. apr 2023

@poleva 2 mesiace

poleva
30. apr 2023

@janin26 tak aj ja sa tak nastavim 🙂 na 6 tyzdnov

yvkay
30. apr 2023

@poleva ja som bola v nemocnici 2 týždne, z toho týždeň na rehabilitačnom.

janin26
30. apr 2023

@poleva koľko máte rokov? No 6 t by mali byť podpazne barle, potom idú francúzske. Ja som si ale dala po mesiaci francúzske a na kontrole po 6 týždňoch mi povedal doktor, či už skúšam aj bez, reku ešte nie a ze už môžem bez, pripadne s 1 barlou, tak som pomaly začala, trekingove a potom som odložila aj tie

poleva
30. apr 2023

@janin26 wau super...mam 40 a vy??

janin26
30. apr 2023

@poleva mladá ste. 36 mám

olsan
6. máj 2023

@janin26 Prosím, koľko ste boli PN; príp. nie je nárok na invalidný dôchodok?

janin26
6. máj 2023

@olsan nárok na invalidný je, pri prvej som bola 8 mes, lebo som čakala na druhu a teraz, pri druhej výmene som sla krátko po 2 mesiacoch do práce

olsan
6. máj 2023

@janin26 Prosím, ako dlho ste čakali na operáciu...a hlavne, pomohlo to...? mám 3. stupeň coxartrózy, bolesť hlavne v slabine a vystreľuje do chrbta aj kolien...mali ste to podobne, aké lieky pomohli? Ďakujem

kakakina
7. máj 2023

@janin26 vsuniem sa do diskusie baby. Mám coxartrozu už 3-4 stupeň a silne bolesti. Na termín operácie čakám už skoro dva roky, v Košiciach mi v septembri dr povedal že do mesiaca, a dodnes sa neozval. Zmenila som lekára a čakám od februára už naPoprad. Bolesti sa stupňujú a ja ešte ani termín nemám. Beriem arthrotec forte, no ani ten už niekedy nezaberie.Zatiaľ pracujem, na invalidný nárok nemám . Kde ste boli operovana?