Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
Baby ktoré ste dlhšie po operácii ,ako ste dokázali vyrovnať chôdzu ,keď ste začali chodiť bez barlí .Ja sa nejak ,,kývem” ako kačka.
@kakakina ahoj doporučujú j turistické palice, aj v kúpeľoch vraj tak trénujú, jemne sa iba opierať s nimi o zem
@stanka1311 super to mám niekde odložené ,len keby sa nešmýkalo 😘
Ahojte … chcem sa opýtať tie co máte po - manžel mal operáciu v pondelok - a mam pocit že ta noha je kratšia - momentálne je na rehabkach a tam mu sestrička povedala že pravdepodobne je. Je celkom z toho zúfalý a nešťastný - nebude to iba tým že sú poskracovane svaly ?
@olsan
@marcink ja mam aj som mala pred operáciou opačný problém dlhšiu nohu, bolo mi povedané, že až pri operácii druhej nohy mi to môžu vyrovnať, čo nehrozí, ale ma postrasil jeden náš známy ortopéd, že sa mi môže pri dlhšej operovanej nohe uvoľniť to srobenie, potom nasleduje dotiahnutie, zasa v narkóze a rana, ako teším sa 😪, dúfam, že k tomu nedôjde. Zatiaľ mi nikto nepovedal o podpatenke
@stanka1311 vie sa niekde presne skontrolovať dĺžka nohy ? Napríklad. Či to robi potom ortopéd ?
@marcink mne zatiaľ nikto, uvidím v januári idem na kontrolu, ale nohu mám dlhšiu ako pred operáciou,
@kakakina
@marcink
@stanka1311
Žienky, hlavná vec, že vás nič nebolí , a zahojilo sa 🍀😉 ...uvidíte, že to bude fajn a budete chodiť, behať... ako predtým. 😉 Mne dr. povedal, že aj čardáš zatancujem 😀😅💃🥰
Zdravim, moja mama je pol roka po operacii. Nohu ma dlhsiu, aj ked ortoped pri 2. kontrole napisal cca rovnake. Teraz po polroku 3.k, jej iny ortoped napisal 0,5 cm dlhsia. Niekde som citala, ze do 1 cm, sa vie telo s tym vyrovnat.
@kakakina navrh na kupelnu liecbu jej dal lekar po 3 mesiacoch od operacie, ked bola na kontrole. Hned si to zacala vybavovat. Ale kupele, ktore chcela mali volne terminy az teraz v januari! Takze ide do kupelov Bojnice az 7 m. po operacii. Ked odlozila barle, tiez sa trochu kolisala zo strany na stranu. Teraz chodi pekne.
@kakakina ahoj, už si bola v tých kúpeľoch
@stanka1311 ahoj idem koncom mesiaca
@kakakina a ako sa máš, chodíš už dobre, bez barli
@stanka1311 chodím už bez barlí ,keď sa sústredím tak pekne rovno,keď pozabudnem kývem sa😜.Vonku ale pre istotu beriem barlu .U nás je veľa ľadu na chodníkoch .
@kakakina ja už tiež doma skúšam bez barli, idem v pondelok na kontrolu, som zvedavá co povie pan doktor.
@stanka1311 ešte nemáš tri mesiace?Este vydrž s barlou,nech to neurychlis
@kakakina 18. budú tri mesiace, mne dal ortopéd na 16.deň od operácie francúzske barle a povedal, že mám nohu zaťažovať do bolesti. Sak v pondelok uvidím, snáď to dopadne dobre.
@stanka1311 mne 18.10 povedal že môžem mesiac s dvomi francúzskymi ,a mesiac s jednou.Sesterka bola v Košiciach a jej doslova zakázal ešte do pól roka plne zaťažovať ,tak neviem.Ja sa držím toho čo povedal môj ortopéd .
@kakakina pozri si Zoru Coborovu, pred mesiacom jej menili obe kolená v Boroch, na FC cvičí ako drak a chodí už aj bez barli, ale ona je fitneska zasa.
@kakakina pozerala som na youtu.be videa chlapík 2 mesiace po operácii, bežal, poskakoval, pani asi 70 ročná mesiac po operácii, rýchla chôdza bez barli, som vôbec nechápala

@stanka1311 ja som brala pred operáciou lebo mi vyšli baktérie ,aké tri krát denne.Do týždňa som mala čistý moč.Ono močové cesty sú blízko kĺbu a mohol by ti zápal ohroziť hojenie kĺbu,zajdi nech ti urobia radšej odbery.