icon

Tras hlavy a rúk

23. aug 2025

Ahojte, som uz zufala, akonahle som v nejakej neznamen novej situacii, chytne ma taky stres, ze mam problem pri jedeni. Trasu sa mi ruky, hlava, neviem si dat susto do ust, lebo sa mi trasu usta. Neviem sa napit z pohara. Deje sa mi to iba b novych situaciach s novymi ludmi alebo pri ludoch, s ktorymi nemam dobry vztah, ze mam s nimi nejake napatie. Neviem, čo s tym. Su nejake prirodne lieky? Nemavala som to, deje sa mi to cca posledne 3-4 roky. Akonahle si dam na nejakej akcii alkohol, uz opadne problem. Ale tak nie v kazdej situacii si viem dat pohar vina, aby mi to prestalo. Ďakujem za rady, skusenosti, pomoc.

lukaxxx
24. aug 2025

@anonym_autor ahoj, nájdi si psychológa vo svojom okolí a naučí ťa rôzne techniky na zvládanie a regulovanie stresu. Máš uzkostnu poruchu určite by som obmedzila pitie alkoholu, to ti určite neprospieva.

autor
24. aug 2025
@lukaxxx

@anonym_autor ahoj, nájdi si psychológa vo svojom okolí a naučí ťa rôzne techniky na zvládanie a regulovanie stresu. Máš uzkostnu poruchu určite by som obmedzila pitie alkoholu, to ti určite neprospieva.

@lukaxxx ja nepijem allohol vobec takto bezne, len napriklad ked uz sme na tej oslave raz za pol roka a deje sa mi, tak vtedy viem, ze toto mi pomoze … je to uzkostna porucha teda? Nie su nejake prirodne veci?

lukaxxx
27. aug 2025
@anonym_autor

@lukaxxx ja nepijem allohol vobec takto bezne, len napriklad ked uz sme na tej oslave raz za pol roka a deje sa mi, tak vtedy viem, ze toto mi pomoze … je to uzkostna porucha teda? Nie su nejake prirodne veci?

@anonym_autor podľa mňa áno, sú rôzne lieky ale ideálne mat svoje vlastné rituály na zlepšenie a zvládanie uzkostnych stavov. Mne pomáha obyčajný medovkovy čaj, závisí od intenzity, odporúčam psychológa naozaj ti pomôže