icon

Tráviace problémy, bolesť brucha, vracanie a hnačka

6. aug 2025

Ahojte
od pondelka mám vážne tráviace ťažkosti a už som z toho dosť vyčerpaná.
Všetko to začalo bolesťami brucha najskôr to bolo len mierne, ale teraz sa bolesti zintenzívnili a občas prejdú až do silných kŕčov. Cítim tlak a nepríjemné pnutie v podbrušku niekedy až pichanie. Je to nepríjemné najmä po jedle alebo aj po obyčajnom napití sa vody.
Ak niečo zjem tak mi je na vracanie alebo rovno zvraciam. Ak nezvraciam, tak mám hnačku každodenne, viackrát za deň. Doslova cítim ako mi "bublá" v bruchu. Mám pocit nafúknutia, časté nutkanie na toaletu a celkovo som slabá a bez energie. Stravujem sa pritom zdravo žiadne mastné jedlá, sladkosti ani fast food. Jem prevažne zeleninu, ovocie, niekedy jogurt, varené ľahké jedlá. Nepijem sladené nápoje, len čistú vodu a bylinkové čaje. Žiadne preháňadlá ani lieky neberiem, tehotná nie som.Zatiaľ som nebola u lekára, ale ak sa to nezlepší, budem musieť ísť.

Máte niektorá skúsenosť s niečím podobným? Čo by to mohlo byť? Budem vďačná za každú radu či skúsenosť.

siska53
6. aug 2025

@anonym_autor Mala som take nieco podobne pred par rokmi po dovolenke, bola som u dr., nariadil prisnu dietu, len suchare asi 5 dni, potom mi povedal, co postupne pridavat. Asi 3 tyzdne som sa z toho dostalava. A este dalsi rok sa mi objavivali cca kazde dva mesiace bolesti brucha. Uz bez sice hnaciek či vracaciek.

viestta
6. aug 2025

Ako dlho to trva? Lebo vyzera to na brusnu virozu, ale ak je to viac ako 3 dni je naozaj cas na lekara. Proti hnacke immodium, rehydratacne roztoky po malych duskoch a hlavne lahka dieta, ak je to prvy den, tak kludne len suchare a caj.

ivik4
6. aug 2025

Tak bud viroza alebo zlcnik, zapal zaludka, rozne. Najlepsie ist k dr

snowflakenel
6. aug 2025

Aso viroza. Mala som pred pol rokom, az som bola dehydrovana, sla som na pohotovost, dali infuzku. Trvalo to cca 3-4 dni, vsetko co som vypila slo zo mna. A na pohotovosti si ale neodpustili komentar,ze na co som tam akoze chodila, ze aj tyzden mi moze byt takto zle.....
Potom este dali nejaky liek, po nom mi bolo hned dobre.

isis234
6. aug 2025

Lekári mi pomohli. Lieky a dieta + infúzie