Tráviace problémy - laktóza, bakteriálne prerastanie
Ahojte, prišla som si sem po radu od vás...
už vyše roka mám hroznú kyselinu (beriem helicid) a tráviace problémy, hlavne ide o nafukovanie a nepravidelné vyprázdňovanie.
Pred dvomi mesiacmi sa mi to zhoršilo a začali bolesti brucha a nadúvanie a kŕče...absolvovala som vyšetrenia, helikobaktera nemám, zistili mi z gastrofibroskopie znížené funkciu laktázy 30%, ostatné v podstate všetko ok, doktor mi ešte napísal, že pankreas je hypoechogénnejší ale v norme
doktor mi predpísal enzýmy a duspathalin, ale necítim po 6 dňoch žiadne zlepšenie skoro...znamená to, že moje problémy môžu byť z tej laktózy? nafukuje ma, stolica nepravidelná, časté migrény a objavilo sa mi mastenie vlasov, čo som nikdy predtým nemala...môže to byť z trávenia? ďalej herpesy a bolestivá menštruácia...krv ok, až na nedostatok Mg a vit D, iné vitamíny a minerály nezisťoval...
mám ďalej pátrať po príčinách bolestí brucha a problémoch, alebo to bude všetko z tej nízkej laktázy? mám si ešte vypýtať SIBO test a testy na histamínovú intoleranciu? alebo počkať mesiac a až potom?
máte niekto podobné problémy? ako ste ich vyriešili?
ďakujem vopred za dobré rady
@nora31 podobne príznaky mala švagriná,plus este hrozna plet a zistili alergiu na mlieko,odvtedy je ok. Moja dcéra ma intoleranciu na laktózu,odkedy na to prišli,asi po mesiaci diety jej bolo lepšie,sliznica bola poničená,chcelo to cas. Este jej veľmi pomohli probiotika. Ja by som si dala porobiť komplet vyšetrenia na všetky potraviny,lepok,histamín...
@nora31 probiosan=zelená riasa, probiosan Inovum, Chlorella, Acidko...
PROBIOSAN
Charakteristika výrobku:bioinformačný prípravok s chlorelou a probiotickou kultúrou
Použitie: Výnimočná
kombinácia sladkovodnej
riasy, inulínu a probiotického
komplexu. Blahodarne
pôsobí najmä na zažívanie
a regeneráciu črevnej mikroflóry
po liečbe antibiotikami
alebo užívaní hormonálnej
antikoncepcie. Prípravok má
silné detoxikačné účinky,
odporúča sa pri prejavoch
alergie a pri únave. Je vhodné
užívať ho ako výživový doplnok
pri diétach, v období rastu,
pri zvýšenej fyzickej záťaži,
vegetariánskej strave a pri
hnačke alebo nepravidelnej stolici.
ahojte, tak dnes som bola na SIBO teste, vyšiel pozitívne, dostala som ATB, máte s tým nejaké skúsenosti?

@nora31
chod do centra Assiduo v BA, tam ti urobia kompletne vysetrenia