icon

Tráviace problémy - laktóza, bakteriálne prerastanie

nora31
2. jan 2017

Ahojte, prišla som si sem po radu od vás...
už vyše roka mám hroznú kyselinu (beriem helicid) a tráviace problémy, hlavne ide o nafukovanie a nepravidelné vyprázdňovanie.
Pred dvomi mesiacmi sa mi to zhoršilo a začali bolesti brucha a nadúvanie a kŕče...absolvovala som vyšetrenia, helikobaktera nemám, zistili mi z gastrofibroskopie znížené funkciu laktázy 30%, ostatné v podstate všetko ok, doktor mi ešte napísal, že pankreas je hypoechogénnejší ale v norme
doktor mi predpísal enzýmy a duspathalin, ale necítim po 6 dňoch žiadne zlepšenie skoro...znamená to, že moje problémy môžu byť z tej laktózy? nafukuje ma, stolica nepravidelná, časté migrény a objavilo sa mi mastenie vlasov, čo som nikdy predtým nemala...môže to byť z trávenia? ďalej herpesy a bolestivá menštruácia...krv ok, až na nedostatok Mg a vit D, iné vitamíny a minerály nezisťoval...

mám ďalej pátrať po príčinách bolestí brucha a problémoch, alebo to bude všetko z tej nízkej laktázy? mám si ešte vypýtať SIBO test a testy na histamínovú intoleranciu? alebo počkať mesiac a až potom?
máte niekto podobné problémy? ako ste ich vyriešili?
ďakujem vopred za dobré rady

mima4
2. jan 2017

@nora31
chod do centra Assiduo v BA, tam ti urobia kompletne vysetrenia

nora31
autor
2. jan 2017

@mima4 takže mala by som si to dať spraviť všetko, že?

tamarka9
2. jan 2017

@nora31 podobne príznaky mala švagriná,plus este hrozna plet a zistili alergiu na mlieko,odvtedy je ok. Moja dcéra ma intoleranciu na laktózu,odkedy na to prišli,asi po mesiaci diety jej bolo lepšie,sliznica bola poničená,chcelo to cas. Este jej veľmi pomohli probiotika. Ja by som si dala porobiť komplet vyšetrenia na všetky potraviny,lepok,histamín...

nora31
autor
2. jan 2017

@tamarka9 ďakujem, práve som si rezervovala termín na Sibo, dám si urobiť aj histamín
aké probiotiká brala? môžem hocijaké? mám teraz doma probiofix imun

tamarka9
2. jan 2017

@nora31 ona bola malinka,cize kvapky Biogaia,ale pre dospelých odporucam Linex,mne vždy zaberajú. Ale daj si aj tie co mas doma,možno su aj tie dobre,nepoznám ich

mima4
2. jan 2017

@nora31 no k tomu by sa mal vyjadril kvalitny lekar, ci je to potrebne, ale na histaminovu neviem ci nerobia testy vsade automaticky, to sa robi z krvi.
Okrem toho je mozna aj potravinova intolerancia, ci precitlivenost na urcite potraviny, skus pozriet na nete detector food

nora31
autor
2. jan 2017

@mima4 krv mi bral, na veľa vecí, ale HIT nie, a to som mu spomenula, že moje dieťa ju má...ja si asi budem musieť všetko zaplatiť v tom assiduo, lebo neviem ešte ako mu mám povedať, nech mi urobí testy

mima4
2. jan 2017

@nora31 v assiduo je to velmi dobre, a rocny poplatok je 50 eur, co je OK, plus ti spravia aj SONO, hadicku a tak...

tamarka9
2. jan 2017

@mima4 a to je len gastro? Da sa tam ist aj jednorazovo,ze mas nejaký problem?

nora31
autor
2. jan 2017

@mima4 fakt? to mi nikto nepovedal, dala som si urobiť vyšetrenie fibroskopiu na HP a laktozu a zaplatila som 25€, ten ročný poplatok mi nikto nespomínal...potom budem mať vyšetrenia zadarmo?

nora31
autor
2. jan 2017

@tamarka9 ano, bez problémov

libawet
2. jan 2017

@nora31 probiosan=zelená riasa, probiosan Inovum, Chlorella, Acidko...
PROBIOSAN
Charakteristika výrobku:bioinformačný prípravok s chlorelou a probiotickou kultúrou

Použitie: Výnimočná
kombinácia sladkovodnej
riasy, inulínu a probiotického
komplexu. Blahodarne
pôsobí najmä na zažívanie
a regeneráciu črevnej mikroflóry
po liečbe antibiotikami
alebo užívaní hormonálnej
antikoncepcie. Prípravok má
silné detoxikačné účinky,
odporúča sa pri prejavoch
alergie a pri únave. Je vhodné
užívať ho ako výživový doplnok
pri diétach, v období rastu,
pri zvýšenej fyzickej záťaži,
vegetariánskej strave a pri
hnačke alebo nepravidelnej stolici.

mima4
2. jan 2017

@nora31 ja som vysetrenia mala bez platenia

@tamarka9 myslim ze hej ale radsej si to u nich over

nora31
autor
3. jan 2017

ahojte, tak dnes som bola na SIBO teste, vyšiel pozitívne, dostala som ATB, máte s tým nejaké skúsenosti?