icon

Tráviace ťažkosti a príčiny ťažoby na žalúdku

16. dec 2023

Ahojte. Trpím pár mesiacov tráviacimi ťažkosťami, typu, že mi je vkuse ťažko na žaludku, pociťujem ťažobu, ako keby mi vobec netrávilo, potom sa dostaví pálenie žahy, pálenie v oblasti brucha/žaludka, kyslo v krku.

Mám to po hocijakom jedle, stačí, že zjem málo ale hneď pocit plnosti. Sem tam pobolievanie v oblasti čriev naľavo. Neustále grganie, ktoré je otravné a najmä zvláštne, namiesto grgania niekedy vydám nejaký zvláštny zvuk, ako keby som mala nejakú dieru v žalúdku😅

Termín na gastro mám po novom roku, ale dosť sa obávam čo to môže byť. Nemáte niekto skúsenosť? Rozmýšľam nad refluxom, ale aj psychosomatika, keďže som mala dosť stresové obdobia, prichádzalo to vždy aj so stresom. Inak zo stravy mi zle robí káva, pečivo, citrusy, kyslé alebo korenisté potraviny, čokoláda, všetko čo dvíha žaludočnú kyselinu.

Ďakujem.

Strana
z2
hanaxxx
16. dec 2023

Ja som mala s podobnymi priznakmi zapal zaludka. Ziadny reflux. Lieky mi to iba zhorsovali, pomaly dietou sa mi to upravilo. Ked sa mi teraz obcas spravi kyselina, tak mi hned pomoze Kreon.

autor
16. dec 2023

@luccija píšem, som na gastro objednaná…mala som už jeden termín, ale zrušili mi ho. Bola som už aj na chirurgii, u obvoďaka, imuno-alergologa, takže určite k tomu nepristupujem nezodpovedne, nesedim doma a nečakám, len žiaľ čakačky na gastro sú dlhšie 🙈 Keď som volala teraz do inej kliniky, kde som sa chcela objednať prednostne ako samoplatca, tak mi dali termín na marec 🙈😄 No a na pohotovosti na gastre som už skončila, ale nepovedali mi nič, len dali voľnopredajný Helicid…

autor
16. dec 2023

@hanaxxx ďakujem krásne. Aj zápal žalúdka to kľudne môže byť, ja to mám už evidentne poriadne podráždené tam 🙄 Je to nepríjemné, neustály pocit ťažoby na žalúdku, ale zas nie je to nevydržateľné. 3 týždne je dobre a potom týždeň trpím a podobne. Snažím sa odsledovať si kedy a prečo, ale fakt neviem, stravu mam veľmi ľahkú, vylúčila som všetko, čo by mi mohlo dráždiť žalúdok.

hanaxxx
16. dec 2023

Mne tiez bolo takmer permanentne nevolno. Nie velmi, ze by som zvracala, ale stale mala nevolnost. A zhorsovala mi to fyzicka aktivita, napr ked som isla do kopca a trochu som sa zadychala hned mi bolo tazsie na zaludku. Bolo to uz pred niekolkymi rokmi, tak si uz vsetko ani nepamatam, ale skusala som aj rakytnikovy olej, ten je dobry na vredy.

majamat
16. dec 2023

nezhorsuje sa ti to pred ms, albeo pocas? pises,ze 3t je dobre, potom tyzden trpis.
hormony su take male svine, dokazu toho vela.

ja som red par rokmi zacala mat prave s tymto problem,ze pred ms mi byva blbo od zaludku. su to take obdobia, nie je to stale.

hanaxxx
17. dec 2023

@majamat aj mne sa toto stalo parkrat, ze pred menzesom (v podstate od ovulacie) mi bolo nevolno a prisiel menzes a nevolnost odisla. A tehotna som urcite nemohla byt.

majamat
17. dec 2023

@hanaxxx no toto robia hormony, ako asi je tam aj ina pricina, lebo nei vzdy to zena pred ms mava, ale teda fakt si myslim, ze vseobecne pred ms telo funguje total odlisne, ze je na tom horsie a hocico sa vtedy ukaze.

tomas928
Autor odpoveď zmazal
mira0611
3. dec 2024

@luccija neviem preco pises, ze je nezodpovedna, vsak tazkosti ma par mesiacov nie rokov.
Sem-tam kazdy ma ze si nakombinuje zle jedla, resp.sa prejeda a nebeha hned k lekarovi. Vsak sa uz objednala na gastro, to ze ma termin na 2025 za to nemoze.

Strana
z2