Treba ísť k lekárovi s postcovidovými symptómami?
Ahojte, váham, či ísť k lekárovi. Som len pár týždňov po prekonaní covidu, ale stále som slabá a mám čudné pocity v hrudi, akoby zvieranie, trochu mi to pripomína pocit pri tréme... Bolo mi medzitým už lepšie, ale dnes si zase potrebujem každú chvíľu sadnúť a rozdýchavať, a to nič ťažké nerobím. Neviem, či za to môže srdce, tep mám normálny. Môže to spôsobovať aj chrbtica? Predsa len som nejaký čas necvičila...
Je mi jasné, že takto sa po ťažších virózach cíti veľa ľudí, preto neviem, či mám ísť k lekárovi s tým, že som po viróze slabá 🙂 Mali ste to niekto takto? Robili vám napr. ekg? Alebo zbytočne stresujem? 🙂
Veľa ľudí tu v diskusiách píše, že berú výživové doplnky a časom by to malo odznieť samé...
@ddanike tak na každeho inac vplyva covid ja som mala.prvykrat v novembri viac menej lahky len hrdlo zapalene a strasne slaba som bola....potom po tyzdni som len lapalampo dychu lekar ze do 14 az 21.dni...ak dovtedy neprejde mam prist...kedze som nastupila.po covide.do novej prace rychle tempo zmena rezimu atď telo nezvladlo mi vyskocil mi tlak na 140 tep v klude 120 .... spadli mi mineraly atd....az.ked som spomalila tempp vela.oddychovala po práci ..... skratka ze vela oddychovat a nepresilovat....lekarka z neurológie ze strasne vela pacientov ma po očkovani aj po.prekonani covidu...co vlastne aj.ja bohužiaľ patrim do tej skupiny
@anita6666 Ano treba pracovať až do vyčerpania. Bez nároku na PN, dovolenky a voľne dni. Treba odvádzať štátu maximum a potom tesne pred dôchodkom zomrieť na infarkt. Výborný model pre štát.
@zuzkaa1991 mas pravdu, presla som na pokojnejsi rezim, namiesto sportu prechadzky, ziadne ponocovanie, pracu nastastie nemam stresovu. Tak tomu dam este cas... dufam, ze ty si uz ok
@ddanike tiež sa mi podobne príznaky objavili minulý rok asi 2tyzdne po covide,doktorka povedala že je často bežný po silnejšej viróze/covide tieztzov syndróm kvôli namahaniu pri silnom kasli-ja som to mala z toho..brala som novalgin a vitamíny a za nejaký tyzden,dva prešlo našťastie..

Do práce treba ísť.