Trhám si chrasty - ako to zastaviť?
Dobry vecer. Zalozila som si kvoli tejto teme novy ucet, z jed.dovodu, hanbim sa. Dlhe roky si trham chrasty, sposobuje mi to potesenie, nvm odolat tomu nutkaniu. Chodim na terapie, aj psychiatrovi. Kvoli zdravotnemu stavu mojho syna (autizmus) som v neustslom strese. Potrebovala by som tip na nejaku madt, krem, roztok, ktory rychlo zahoji rany po odtrhnuti. Skusila som bethadin, yalugen, infadolan, curiosin, imazol. Ale velmi velmi ma rany svrbia, ked vydrzim jeden den neskriabat. Idem sa zblaznit :(( Prosim, vedel by mi niekto z vás poradiť..? Dakujem
@cloenew ahoj, dala som si tie kratke tupe gel lak nechty a pomaha to. Dakujem za radu
@martinuska ahoj, ten sprej je dobry na hojenie, fakt. Diky
@cirilla768 mas aj terapie alebo len lieky? lieky samotne nepomozu. tato vecicka je nieco medzi ocd a zavislostou, skor k tej zavislosti. urobilo sa ti v mozgu prepojenie medzi tymito sebaposkodozujucimi aktivitami a vylucenim chemikalii ktore ta ukludnia/sposobia potesenie. alebo ked sa inak neda tak presunutie na menej poskodzujuce aktvity. drzim velmi palce
@cirilla768 super, tesim sa. Tak dufam ze sa ti podari aspon zmiernit tvoje tazkosti.
@meluela mam aj terapie aj lieky, antidepresiva a na uzkost
@cirilla768 jej super tešim sa z toho moc 😊 ďakujem ze si sa ozvala ☺ som rada keď môžem pomôcť 😊

@aduska0001 ahoj. Ja mam kozu s cervenymi folikulami, tie ma svrbia a skriabem si ich a tak ide dokola