Trhanie mŕtveho zuba
Chcen sa opytat tie ktore to zazili. Ako to u vas prebiehalo, pichali vam lokalnu anestezu? Po vytrhnuti ste museli brat tabletky od bolesti a ako sa vam to hojilo?
Dakujem
@miskooo1987 Jaaaj ako ju strašis nepekne
@lapersefona pohodka,mne trhali naraz 4 zadne stolicky a pohodka,s injekciou prezijes
@miskooo1987 typicky chlap😂
Mojej mame vytiahol koren mrtvy zub jej vypadol Sam no korene ostali. Najprv jej to umrtvil vytiahol uplne v pohode a potom este predpisal antibiotika Lebo tam uz bol aj zapal. Dost sa toho bala ale potom zistila ze nemusela bolo to ok. Neboj sa !
Presla som si niekolkymi trhaniami, dokonca aj narezanim a sitim - trhanie prebehlo uplne v pohode, este po siti som cakala, ze to bude sodoma gomora, vystacila som si s 1tbl proti bolesti . Je to individualne, asi zalezi ci tam je / nie je akutny zapal a pod.
Prebieha to úplne rovnako, ako pri živom zube. S lokalnou anestéziou a nebolí .
@lapersefona neboj, s lokálnou anestéziou a dobrým stomatológom rýchla záležitosť, jedno či živý či mŕtvy zub. Sestrička mi povedala (nakoľko to bol môj prvý vytrhnutý zub, takže bolo jasné, že som v tomto neskúsený pacient), aby som si dala tabletku proti bolesti hneď po odoznení anestézie a a nenechala to "rozbolieť sa" - mala pravdu a stačila mi jedna tabletka a bolo definitívne po bolesti
@lapersefona jasne ze dali anestezu
Mŕtvy zub
@lapersefona pri trhaní je zubu úplne jedno či je živý alebo mŕtvy, bolí to rovnako. Rozdiel môže spôsobovať či je prítomný zápal alebo nie, pri silnom zápale sa stáva, že nezaberie injekcia. Ináč, drvivá väčšina zubov ktoré sa trhajú je už mŕtva, takmer vždy totiž trhaniu predchádzajú pokusy o záchranu zuba, kedy sa vlastne zub umŕtvi a robí sa endodoncia. Živé zuby sa trhajú len výnimočne, napr.osmičky alebo trhanie kvôli strojčeku.

@lapersefona never tomu že je mrtvy...boli to jak svina