Trhanie zubov múdrosti
Ahojte. Chcela by som sa spytat preco sa musia hneď trhať keď rastu kryvo ? Mne len tak napdlo že preco sa nemozu len obrúsok aby nezavadzali?:D
Tam má byt
Lebo osmičky môžu tlačiť na ostatné zuby tak, že nielen, že ich posunú, ale aj poškodia. Známemu prerazil zub múdrosti do druhého zuba tak, že musela von aj 7-čka spolu s 8čkou. Taktiež sa krivý zub nedá zbrúsiť kvôli citlivosti a bolesti, ktorá by pri odstránení tej vrstvy samozrejme nastala, lebo nepredpokladám, že by si človek nechal 8čku rozvŕtať a dal ešte vybrať nervy, namiesto vytrhnutia. “Mudráky” nie sú sranda pri raste, ani pri odstránení. No dokážu napáchať väčšie zlo a preto keď treba, radšej von. Mne našťastie síce nikdy žiadnu netrhali, no podľa blízkych viem, že je to peklo.
Tak zuby múdrosti ma každý ale nie každému vylezú, mne jeden vyliezol a dosť ma trápil. Vyrástol nakrivo a zarezával sa mi do lica a strašne ma to bolelo tak musel ísť von. A keď som videla aký zubisko mi vytrhol som skoro odpadla, strašne veľký.
Pretože obrusene zuby su citlive a neda sa s nimi normalne fungovať.
@sabina230 a trhanie bolelo? K čomu by si popísalo. A keďy si začala fungovat bez bolestiii?
Ja som to absolvovala pred dvoma týždňami. Musel ísť von lebo sa zapálil. Zákroku som sa bála neskutočne ale úplne zbytočne. Po injekcii úplne bezbolestné, rýchle, netrhal ale keďže bol naležato odchýlil ďasno, trošku zbrúsil z kosti nad zubom, rozpílil zub, klepol aby sa pukol a vybral, a zašil, celé to trvalo asi 8 minút. Po odznení injekcie to ale bolelo veľmi. Mohla som len Paralen keďže som tehu. Inak by som si dala niečo silnejšie. Do rána som opuchla a tým aj bolesť prešla. Rozbolelo to iba na chvíľu ak som si to podráždila jedlom. Dala som si na druhý deň kapustnicu 😅, to kyslé to rozdráždilo riadne. Ale po chvíli to prešlo aj bez lieku... Takže na jedlo potom hlavne pozor.
Dal mi umrtvovaciu injekciu, lenže ma to bolelo tak mi dal ešte jednu a po nej som ani nevedela kedy ho vytiahol. A doktor odporučil kašovitú stranu nadchádzajúce 2 dni.

Obrúsiť asi 🤣