Trichológia v Martine

tinuskaaaa
24. feb 2015

Ahojte dievčatá. Absolvovala niektorá z vás trichologické vyšetrenie v Univerzitnej nemocnici v Martine? Chcela by som vedieť , či vám tam pomohli s padaním vlasov, určili presne o aký typ ide, či robia aj mikroskopické vyšetrenie vlasov, ako sa objednáva, či ste mali výmenný lístok od kožnej, proste všetko okolo toho. Ďakujem veľmi pekne.

ladia
25. feb 2015

@tinuskaaaa

ahoj ja som absolvovala ze vraj Trichogram ale v Bratislave vysklbla mi vlasy ktore som si nemohla umyvat 5 dni a vysledok som mala o dalsi tyzden s tym ze mam androgennu alopeciu.
ale vobec neviem ci to dala do nejakeho stroja alebo co urobila s tymy vlasmi ci to naozaj nejako vysetrovala .
len mi sucho povedala ze mozem setrit na parochne.
daj vediet ako to prebehne v Martine zaujima ma to.

xana17
13. okt 2015

Bola si na Zahradníckej 6,v Bratislave?Ďakujem

xana17
18. feb 2016

@tinuskaaaa Prosím Ťa aké lieky a vodičky Ti predpísali v Martine?Ďakujem

ludmilabb
16. aug 2016

@ladia akoze ziadnu liecbu ti nenavrhla?

ladia
17. aug 2016

@ludmilabb no alpicort nie je liecba to su kortikoidy, ktore len potlacaju na par mesiacov to vypadavanie. ja miniem tak 6 flasiek alpicotu rocne a niekedy je to padanie horsie niekedy miernejsie.

teraz som si ale sama kupila saw palmetto , DIM, Yam, vsetko doplnky vyzivy ktore by mali znizovat dihydrotestosterón - hormon prispievajuci aj k vypadavaniu vlasov. tak som zvedava .
kozna mi povedala ze sa to proste nicim liecit neda jedine potlacat.

ludmilabb
17. aug 2016

@ladia dakujem pozerala som to Saw Palmetto, aj nejake tinktury priamo na kozu aplikujes?

ladia
17. aug 2016

@ludmilabb zatial len ten alpicort ale ked zacnem jest tie doplnky tak dufam ze alpicort nebudem potrebovat. ja som na hlavu vyliala uz tolko veci a nic ale vobec nic mi nepomohlo.

xana17
17. aug 2016

Saw palmeto je nanič a alpicort tiež.Trochu mi pomohol alpecin šampon a tonikum alpecin.Trichológia v Martine ma sklamala.Dostala som methionin a vlasovu vodu,to som už mala.Užívam Maxi Hair tablety,ale vlasy aj ,tak padajú.K tomu mám železo,meď,B,C,D,aby mi aspoň niečo na hlave zostalo.Som sklamaná keď už ani lekár nevie pomôcť.

vanesanova
17. aug 2016

Nepomaha nic len dobra strava vela antioxidantov malo stresu a vela slnka!najlepsie morska voda a vela ovocia a zeleniny nic zvonka mi nepomohlo to treba riesit zvnutra a vlasy namahat co najmenej teda ziadny fen zehlicka kulma ziadne tupirovanie laky tuzidla gely...farbim len dva krat do roka ale to len preto ze musim mam sedive vlasy od 23ky teraz mam 33.na ranajky treba jest vela bielkoviny a hlavne ziadne umele vitaminy!mne naordinovali zinok b komplex aj bioscalin ale to je len farmaceuticky biznis po case zacnete byt na tie vitaminy tak imunna ze telo ich uz potom nedokaze vstrebavat prirodzene zo stravy lebo na co ked ich dostava z tabletiek!?po dlhodobom uzivani proste uplne opacny efekt lebo som sa nimi predavkovala to vam povie hociktory dobry doktor ja to mam vyskusane na sebe takze vitaminy ano ale hlavne zo stravy!aj umele pomozu na cas ale uzivat len kratkodobo!a na vlasky treba byt nezna nekefovat nekartacovat kupila som si sampony v dm ke alverde bez chemie a parfemov uplne tie najjedniduchsie co najmenej penia a velmi velka vyziva pre vlasy su mandle obyc.v supke kazdy den za hrst pecienka a cerveny caj roibos.kaslite na chemiu doktorov ktory vam aj tak nepomozu a tahaju z vas len peniaze treba sa vratit k prirode.

ludmilabb
17. aug 2016

@vanesanova @xana17 dakujem za reakcie, vysetrenia vam zistili zvysene hormony ktore sposobuju vypadavanie ci nie?
Alpecin sampon mam skusala som ale nejako rychlo mi mastneli vlasy z toho a cim aviac narabam s vlasmi tym viac padaju, beriem Forcapil
ja si vlasy nefarbim, mam ich riedke, tenke... clovek by mal byt bez stresu ale toto ma dost stresuje, mam paniku co bude o 10-20 rokov mam strach ze na hlave uz nebudem mat nic :( este nie som stara a uz mam tak malo vlasov

vanesanova
17. aug 2016

@ludmilabb Moze to byt aj stitna zlaza a zvyseny testosteron ako u mna ale vazne na vlasy treba davat toho co najmenej a podakuju sa vam a skuste tu vyzivu ono je to na dlhe lakte alopeciu nevylieci ziadny sampon za dva tyzdne ani mesiace je to o dlhodobej dobrej zivotosprave.zo zivota treba odstranit vsetku chemiu to je kozmetika drogeria alkohol cigarety sladene napoje a najst vnutorny pokoj lebo stres je na to najhorsi...ked som pri mori som nonstop v mori cely den si necham posobit sol vo vlasoch a zmyjem az vecer aj ja som sa bala ako vy tiez som mala pocit ze ak to takto pojde dalej za par tyzdnov som plesata ale prestala som sa tym trapit nie kazdemu je venovana do vienka hriva bohuzial treba sa s tym zmierit a zit co najprirodnejsie.

xana17
18. aug 2016

@ludmilabb Viem čo prežívaš aj ja mám strach či mi zostane niečo na hlave.Mám za sebou 2 roky všetkých vyšetrení a všetko je o.k.Takže už neviem a nevedia ani lekári.Už není lieku,ktorý by mi dali.Som z toho veľmi smutná,prišla som o polovicu vlasov.

ludmilabb
22. aug 2016

@vanesanova @xana17 ja sa snazim nestresovat ale ked sa pozriem do zrkadla a vidim co mi zostalo na hlave a vlasov v gumicke je zalostne malo, ked si prejdem rukou po vlasoch ze mi v nich zostava zahrst vlasov kazdy bozi den (urcite 100), tak sa bojim co bude o rok o dva

xana17
22. aug 2016

@ludmilabb nie si sama.Ja už neviem čo mám robiť kam mám ísť a čo mám zjesť.

ladia
22. aug 2016

@xana17 ja tiez kazdym den vsade vlasy kazdy den vysavam lebo je mi je do revu ked to vidim vsade okolo.

kebyze ma riedke vlasy dobre nech su riedke ale nech nevypadavju stale v takych mnozstvach to mi hocikto moze hovorit ze sa stym mam zmierit a nestresovat sa z toho .
zmierila by som sa a nestresoval keby sa to padanie zastavilo niecim ale tiez neviem uz cim lebo som skusila vsetko.

vanesanova
22. aug 2016

Skuste si dat vysetrit stitnu zlazu ono nas nie je vobec malo skoro kazda zena po 30.tke pocituje taketo vyrazne vypadavanie vlasov treba jest vela antioxidantov bielkovin a zeleza ale v prirodnej strave nie tabletkach ja som dva roky pila zeleny jacmen pravidelne kazdy den poctivo velmi pekne huste vlasy som mala zdrave a stolo to aj to nadmerne padanie teraz som tehu tak to uz nepijem ale skuste aj kustovnica cinska je super ta mi pomohla uz vela krat na vsetky mozne choroby a najlepsie co si mozte dat na vlasy je lopuchovy olej...robit si zabaly aspon 2-3krat do tyz.ja som to vlastne pouzivala iba na vlasy a sampon lopuch.olej kupite na nete na roznych eshopoch najlepsi je cisty bez primesy dat si to na vlasy hlavne ku kurienkom riadne vmasirovat a nechat posobit aspon dve hodiny potom normalne umyt samponom.ked to budete robit pravidelne robi to zazraky!

atanerka77
22. aug 2016

@vanesanova prosim napises mi do spravy odkial si objednavala ten zeleny jacmen a kustovnicu ? To je ovocie ci v akej forme si to mala ? Dakujem

vanesanova
23. aug 2016

@atanerka77 zeleny jacmen kupis uz uplne vsade neviem z akeho mesta si...tu v Ziline to maju v kazdom racio a bio obchode na milion eshopoch to maju...napr.na tejto stranke maju dobry vyber-http://www.piperin.sk/kategoria/zeleny-jacmen/. ale je ich velmi vela.Kustovnicu cinsku,vola sa to aj goji, je to vlastne susene ovocie take male cervene plody ma to extremne vela zeleza vitaminov mineralov antioxidantov,kupujem tu-happywok.sk, tam maju vo velmi dobrej kvalite bio a hlavne bez oxidu siriciteho lebo ten pchaju vsade do suseneho ovocia a chuti aj lepsie. Davam si vzdy za hrst do musli,kase,jogurtu alebo len tak samotne. Mne goji pomohlo velmi vela krat na virusove ochorenia atd...

atanerka77
23. aug 2016

@vanesanova ďakujem, som z Ba, tiez som nasla na vela strankach ale chcela som nieco overene. Vyskusam snad pomoze

ludmilabb
23. aug 2016

@vanesanova tak mna dnes objednali na endokrinologiu ze 30.1 tooo mozem.... 😠

vanesanova
24. aug 2016

@ludmilabb 30.1.?to fakt? 😲 objednaj sa inde...ja som bola v lubochni a tam objednavaju tak 2-3 mes. dopredu ale pol roka?im hrabe!

ludmilabb
8. sep 2016

@xana17 @ladia @vanesanova vlasy padaju veselo dalej ratalo som to tak 200 denne ☹
kozna mi dala Zinkorot a Alpicort na vlasy. Kupila som si lopuchovy sampon ja uz neviem kebyze viem zistit pricinu a kebyze viem ci mi vlasy narastu alebo toto uz bude len horsie a horsie 😨 Pozerala som si kde mam cesticku vo vlasoch, zacina sa rozsirovat a nejake nove vlasy bohuzial zatial nevidim...

vanesanova
8. sep 2016

@ludmilabb nic ti nepomoze okamzite ja viemze si zufala ale premena vlasov moze trvat aj pol roka kym sa to upravi

xana17
9. sep 2016

Zinkorot,alpicort som mala nič nepomohlo a z lopúchového šampónu mám lupiny.Vlasy padajú,že sa bojím ich česať a chytiť,lebo mi v ruke zostane 6-7 vlasov a to zakaždým.Všade samé vlasy.Tiež už neviem čo mám robiť.Mám za sebou 2 roky vyšetrení:hematológia,štítna,žľaza,nefrológia,zubár,gynda,očný,neurológ,krvné testy na všetko možné/hormóny,parazity vitamíny atď/všetko mám ok.Stravu mám vyváženú a zdravú.Len na hranici mám železo a zle sa mi vstrebáva,takže to dopĺňam potom mám B,C,D som mala zlé dali mi D3,Hair max,methionin,pomletý pestrec.Vlasy nefarbím,nefénujem,umývam nie často,lebo potom mi ich strašne vypadá veľa.Mám dg.difúzne padanie vlasov.Na to nie je liek.Ináč brala som aj saw palmeto a nula bodov a klasické výživové doplnky z lekárne na vlasy slabota.Oplachovala som vlasy žihlavou,lopúchom žiaden zázrak.Už sa bojím ako budem vyzerať o rok./dermaroller,laserový hrebeń/sranda ani nekupujte.Až máte niečo nové,budem vďačná za každú radu,aby mi aspoň nejaké vlasy zostali.Ďakujem

ludmilabb
9. sep 2016

@xana17 tie ihlicky ma fakt neoslovili ale laserovy hreben vyzera ok, len cena :P aj ja mam menej zeleza, teraz beriem pyridoxin od obvodnej.

demetria
9. sep 2016

@ludmilabb
Mam geneticky redsie vlasy a cca 2 roky po druhom porode mi zacali sialene padat. Po hrstiach. Tiez som mala plac na krajicku, ked som si ich zopla do gumicky. Nastudovala som vsetko mozne, skusila nejake mazadla, aj doplnky stravy, ktorymi som si akurat ublizila a spustila sa mi nejaka kozna precitlivelost na ocne tiene a spiralu. Tak som to utala, ostrihala na kratko a rozhodla sa neriesit.
Potom som otehotnela, vlasy v tehotenstve zhustli, po porode klasicky vypadali a znova pomaly vyrastali. Dokonca som si nechala vyrast dlhe vlasy, to som nemala roky. Nie su take huste ako pred detmi, ale ani take riedke, ako vtedy po druhom synovi, ked to bolo vazne zle.
A vsimla som si jedno. U mna je zaklad vlasy si nezapinat, nepouzivat stipce, gumicky, sponky, skratka nic, co ich co len trochu taha. Staci dva-tri dni ich zapnut a pri dalsom umyvani ich vypadne za hrst. Akonahle s tym prestanem a necham ich volne, za dalsie dva dni uz padaju tak bezne, neznepokojuco.🙂

vanesanova
10. sep 2016

@demetria ano ano suhlasim s tebou aj ja to mam tak ale ja mam ten problem ze s rozpustenymi vyzeram ako chudera z podhradskych mam vlasy velmi jemne poletujuce stale splasnute mastne a uz na druhy den si ich musim umyvat po umyti tak pre mna je jediny sposob ucesu hodit ich do stipca 😢 pred tym som nosila vlasy skoro stale rozopnute ale teraz sa to uz vazne neda a hlavne v tomto hice mam pocit ze mam furt vlasy nalepene na krku a to neznesiem.velmi by som to chcela zmenit ale neviem ako.

demetria
10. sep 2016

@vanesanova
Tiez umyvam denne, lebo v genetickej loterii som okrem poreznych redsich vlasov vyhrala aj mastnejsiu pokozku. Vsetko po otcovi. A porezne vlasy, to je tiez vyhra. Chce to dobry strih, co je asi najvacsi problem, lebo kadernicky si s tym velmi nevedia poradit.

vanesanova
10. sep 2016

@demetria a aky strih mas teda ty?co su porezne vlasy?inak ty umyvas vecer ci rano?ja mam s tym vecnu dilemu ked si umyjem vecer kratsie mi vydrzia takze ich mam hned na druhy den poobede splasnute uz a ked si ich umyvam rano pred pracou musim ich vzdy vyfenovat a to logicky na moje hrozne vlasy vobec nie je vyhra lebo sa prehreje pokozka rychlejsie sa masti a padaju a padaju a strasne su potom vysusene take krepovite ci co aj ked stale sa snazim robit masky a oleje si davat.... ☹

demetria
10. sep 2016

Porezny vlas je taky, co nema zatiahnutu a hladku tu vrchnu vrstvu - kutikulu. Niekedy je to geneticke, ale velmi casto je to dosledok farbenia, trvalenia ale aj mechanickeho poskodzovania. Da sa to laicky zistit tak, ze takyto vlas plava na hladine a neklesne ku dnu ani po dlhsej dobe. A takyto vlas sa vo vlhku zblazni a poskruca. Ja to mam geneticke, nikdy som si vlasy nefarbila, kedze vobec zatial nesediviem, ani nic s nimi nerobila.
Umyvam rano, lebo ked sa na nich vyspim, uz ich nedam do laty🙂. Mam teraz hladke vlasy po klucne kosti, s ofinou. Teda, ja ich mam geneticky vlnite, ale fenujem ich dohladka fenom s ionizatorom. A skoncila som s takymto ucesom, lebo som mala velmi zle skusenosti s kadernickami. Toto si pristrihnem aj sama a casto lepsie ako kadernicka😝. Ked bolo zle, mala som upne kratucke vlasy ako nosi napr. Michelle William. To som len umyla, uhrabla a isla🙂.