icon

Trpíte silnou alergiou na slnko?

maminkadeticiek
7. máj 2023

Mate skusenosti?Riesite aj u lekara?Blizi sa dovolenkove obdobie a mne dovolenku vzdy kazi a komplikuje tento problem,ktory sa zacal pomaly rozvyjat po 25ke.Opalena som nebola uz desatrocie,lebo cez 50 spf slnko malokedy prejde.365 dni v roku mam na tvari 50tku,na dovolenke sa v 50 spf takmer kupem,napriek tomu staci trochu soli,nenakremovanej pokozky a mne sa zacne cele telo vysypavat svrbivou krupicou a v tej chvilinuz ani spf 50 nezabera.Baby co trpite na podobny problem,dala vam na toto kozna nieco speci?Oplati sa to riesit s dermatologom?

ateragram
7. máj 2023

@maminkadeticiek ja mam a beriem od prveho slnka Rupafin. Je to na alergiu.

lasona
7. máj 2023

Ja to riešim tak ze pred nástupom letných dní idem pomaly na par min do solaria. Vysypeme sa trosku, ale potom to ustane a leto viem prežiť bez komplikácií. Potom keď už je trosku pokožka opálená tak sa nevyhadzujem, inak som sama vyrážka a hrozne to svrbí...takisto beriem 3 mesiace vopred betakaroten. Momentálne sme v tropoch na dovolenke a už som sa nevyhodila, žiadna alergia. Ale to som mesiac chodila do solarka. Viem ze to škodí, ale lepší spôsob som nenašla..

slavomira236
7. máj 2023

@maminkadeticiek ja mam od prveho slnka svrbivu kozu jemne vyrazky ale len na lytkach vpredu dolu a na dolnej casti chrbta ruk . Potom sa mi to strati a uz nemam cele leto problem..mam to cca od 12stich rokov a mam 45..

maminkadeticiek
autor
7. máj 2023

@lasona A este aj sposobuje vrasky.Aj mojej mame toto riesenie zabera,ale vrasky su dan ktpru nechcem podstupit.Ale dakujem.

maminkadeticiek
autor
7. máj 2023

@ateragram To je liek na alergou?Zabera?Beriea ho pen pred dovolenkou alebo ako?

kacena4
7. máj 2023

akmas len krupicu je to super... ja mam pluzgiere, na slnko, najma dovolenkove som zabudla tiez davno. no tak sa neslnim, nosim plhe nohavice i tricka. ze pri by mi pomohlo "opalit" sa umelo potom ze pri by nebola taka reakcia ale neskusala som to. drzim palceky

katka0123
7. máj 2023

@maminkadeticiek @maminkadeticiek Syn ma rovnaky problem. Distala som radu nad zlato od lekarnika. Hned ako mas krupicu, do sprchy. Treba to vydezinfikovat, neboj sa chemie - dezinfekcny gel (pretoze donkazdej mini ranky po skriabani sa dostane infekcia). Pockaj par minut potom sprcha. Po osprchovani natriet kremom - zarobeny v lekarni pol na pol kombinacia lipobase (lekarnicky mastny krem) a kortikoid locoid myslim (akykolvek hydrolortizon). Do par hodin je to zahojene. Inak pricinou je pot, sol, slnko... minula som kopec penazi a toto funguje idealne za par supiek. Jasne ze nie kazdy den, ale na prve jarne slnko, prve dni pri mori. Plus vopred brat betakaroten.

maminkadeticiek
autor
7. máj 2023

@kacena4 Ano,len krupicu ale okrem ze je to hnusny,lebo som ako paradajka a siri sa to rychlo po celom tele svrbi to jak das.

marcellka32
7. máj 2023

@maminkadeticiek na tvojom mieste sa vyhýbam priamemu slnku ako s tým bojovať, ja sa neopekam na slnku, kupem sa už od apríla v SPF až do októbra, počas prechádzky dám jemnú blúzku radšej s dlhým, kryjem dekolt, plecia, mám klobúk a okuliare...ja nemám alergiu, ale nemám rada opálenú pleť

guiseppinka
7. máj 2023

Mne sa zacala alergia na prve slnko prejavovat okolo 13 rokov. Spociatku bolo len ruky a iba ked som zhodila dlhy rukav, ale potom cez vysku aom dosla do stadia, ze som mala flaky po celych rukach a strasne to svrbelo. Kombo kremy, pot a slnko bola cista hroza... Takze som skonca pri 35 stupnoch s dlhym rukavom cez obed... Vyhybam sa slnku cez obed a vzdy mam nieco pre istotu so sebou... A dokonca som takto bola aj v chorvatsku a vsetko ok

lenush9
7. máj 2023

Ja to uz celkom zvladam s eucerin sun allergy. Tusim uz iba 50ka sa da kupit, byvala aj 25ka.

matabb73
7. máj 2023

@maminkadeticiek mne pomáha sa na slnko na dovolenke pripravovať postupne. Už doma sa po troche opaľujem. Na dovenku si beriem kvalitný opaľovací krém. Ja používam Biodermu faktor 50. Už pred dovolenkou začínam brať antihistaminiká a beriem ich počas celej dovolenky. Ja mám predpísaný Fixit 120. Môže sa brať aj dva krát denne. Nosím so sebou aj Locoid crelo, to je také mliečko na kožu, ak by sa mi zacal výsev. Tým sa potom natieram 1-2 krát denne. Ale najdôležitejšie je nebyť na slnku cez obed až do tretej a väčšinu času, pokiaľ nie som vo vode, tak som pod slnečníkom. Len takto sa tomu dokážem vyhnúť, prinajhoršom sa začnem vysypávať posledné dni dovolenky.

ateragram
7. máj 2023

@maminkadeticiek je to liek na alergiu. Predpisala.mi to Dr. Beriem ho cca od juna do sept. Podla toho ako je slnko

janewithane
7. máj 2023

Natieram sa spf proti alergii Puz Buin, cez obed na slnko velmi nechodim, pokial sa da som pod slnecnikom a pre istotu som kupila aj spf tricko do vody lebo tam sa neda byt v tieni 🙂

maminkadeticiek
autor
7. máj 2023

@marcellka32 Ja sa vyhybam kazdemu slnku.Nonstop 50 na celom tele,dazdnik,klobuk,slnecnik,ja sa vobec neopalujem.Ved o tom to je.Ze je to obmedzujuce takto zit na dovolenke sa schovavat.Preto zistujem ci niektora nepozna nejaku efektivnejsou liecbu.Aspon v tomto letnom obdobi by som sa dala kludne aj na lieky.

marcellka32
7. máj 2023

@maminkadeticiek neschovavam sa pred slnkom, ale chránim, napríklad ako píšeš klobúk, okuliare, keď viem že budem dlho vonku dám si tenkú hodvábnu blúzku, alebo lanovu, nepotim sa v tom, nohy si nekremujem (len pri mori) takže vitamín D nachytam dosť, ale kryjem plecia, dekolt, tvár...pri mori bývame 3 týždne, ráno sa natriem, prejdeme na pláž, som pod slnečníkom, keď idem do mora mám klobúk a bryle (vlasy mám hore v klobúku lebo by sa úplne zničili slanou vodou)

stanislavicenka
7. máj 2023

@katka0123 toto je velmi zla rada. Krem plny kortikoidov

katka0123
7. máj 2023

@stanislavicenka kto nezazil, nevie su to predstavit. Je to prva a najucinnejsia pomoc. Podla teba ke lepsie si nechat kozu uplne vydrazdit az na chrasty? Ziadny liek este jikto nevynasiel

matabb73
7. máj 2023

@stanislavicenka niekedy nie je iná možnosť ako použiť kortikoidy. Ja som raz z dovolenky odchádzala s tak zapálenou kožou, že som potrebovala celkovú liečbu u kožnej, aby som sa z toho dostala.

stanislavicenka
8. máj 2023

@katka0123 trpim alergiou na Slnko. Uz toto jarne mi vadi, celorocne chodim natreta 50tkou, ak vyjdem von bez natretia, vsetko ma svrbi, a vysypem sa. Ak pouzivate kirtikoidy, tak si najdite nieco o red skin syndrom. Toto proste nie je pomoc, to je medvedia sluzba

lienka155
8. máj 2023

@maminkadeticiek ja tiež používam už roky eucerin Sun allergy. Z iných krémov sa v hádžem.

kingstonka
8. máj 2023

Ja sa vyhadzem hlavne z prvého jarného slnka na rukách... beriem sezónne Zenaro

katka0123
8. máj 2023

@stanislavicenka kortikoid je prva pomoc pri prudkej alergickej reakcii. Kde ste sa docitali, ze pisem o pravidelnom uzivani? Zasnem ako tu ludia nevedia citat s porozumenim. To je absurdne.