icon

Tŕpnu mi prsty na ruke. Čo mám robiť?

dzeni
27. jan 2011

prosim nevie mi niekto poradit, asi pred 3mesiacmi mi zacalo trpnutie prstov ale len na pravej ruke,stale sa to zhorsuje, uz v nej skoro nic neudrzim.
U doktora som bola a pozerala na nma akoby som si to vymyslela.
krv,rentgen v poriadku, rehabilitacia nepomaha.
dakujem za kazdu radu.

Strana
z3
dzeni
autor
16. jan 2013

@domyyyprosim ta, co je to za chorobu??? dakujem

verena7
14. jan 2014

Zdravím....má tu niekto skúseností s tetániou pls??? ..ak áno, vedel by mi napísať na môj email prosím? verena7@azet.sk Veľmi pekne ďakujem ! 🙂

lussy211
8. apr 2014

@marianka79 aj mne trpne malíček a prstenník a navyše ma často bolí hlava a mám vysoký tlak začínam mať z toh oblbý pocit...u lekára som zatial nebola.. 😖

map0007
8. apr 2014

Ahojky🙂 aj mňe tak trply prsty na rukách,chodila som po vyšetreniach a nič-potom mi doktor vraví ste mladá treba sa hýbať.A ha my vravím mám teraz veľmi ťažkú prácu tak sa hybem až až,on ale veď choďte sa niejam zabaviť odreagovať disko a tak.A kúpte si magnezium,alebo magne-b6 alebo stop kŕčom.Treba doplniť magnezium vravel.Teraz ak mám táke stavy alebo bolesť hlavy dám si magnezium,hoci len šumivé do vody🙂a je mi lepšie🙂

majulka77
14. okt 2015

Zdravim chcem sa spytat..zacal mi dnes trpnut palec na pravej ruke čo s tym? Je to neprijmne...

butterfly333
2. mar 2017

Baby ako ste dopadli s tym trpnutim prstov?? Mna to trapi par mesiacov hlavne v noci prava ruka 3prsty no mam pracu stojim 8h denne na nohach a to mam operovane koleno a nohu v nej 4šroby čize bolesti v nohe nato ešte to trpnutie čo to moze byt?ten karpalny tunel? Viem musim k dr.

majulka77
3. mar 2017

@butterfly333 Ja som išla k fyzioterapeutke na masáž...mala som vyskočené 3stavce a posunutú celu jednu stranu...povedala že je to z roboty lebo ja robím pri PC ale aj zo šoférovania...tak som bola u nej tri krát a ono to už po prvom raze prešlo do týždna--všetko mi uvolnila....super

eliska13
3. mar 2017

@butterfly333 moze byt aj karpalny mame robili vysetrenie u neurologa a ide na mikrochirurgiu ruky.Skor zajdi k ortopedovi, neurologovi mozu to byt stiahnute svaly, slachy....vyskocene platnicky spravia Ti RTG a navrhnu rehabilitacie.masaze

zuzicek88
3. mar 2017

Ahoj necitala som prispevky,ale mojej mamine trpla ruka ked mala problemy s chrbticou

butterfly333
3. mar 2017

@eliska13 dakujem skusim sa spytat aj u ortopeda.

denny_0019
23. mar 2017

Dobry den chcela by som sa opytat mam divny pocit alebo ako to nazvat ..ide o pravu ruku lepsie povedane prostrednik na pravej ruke mi trpne ..neni to celkovo trpnutie .ale to brusko na prste par krat mi striekne ako elektrika nevien opisat ten pocit neni to tak ze to trva dlhsie je to na par sekund akokeby mi do bruska vystrelovala elektrina neviete mi povedat co to moze byt? Dakujem

deeena
20. jan 2020

Aj mne trpnu prsty na pravej,okrem malička. Je to najviac cítiť ráno ,alebo keď som ,,vklude,, trpnu mi len končeky prstov. Tak neviem,v akom to je štádiu ,ale mám strach z dr :/

eliska623
1. okt 2021

Ahojte, ja mám tiež problém s trpnutim prstov na rukách ide hlavne o malíček, prsteňom a prostredník ľavej ruky. trvá mi to od druhého pôrodu cize cez dva roky. Už som zúfalá, nevyspaty lebo celú noc nič nerobím len zvesujem ruku z postele, čo mi vkuse trpne. Samozrejme už mi to robí aj pravá ruka. Bola som na magnetickej krčnej ak hrudnej chrbtice.ale ta je celkom v poriadku. V krčnej je nejaké zúženie ale netlačí to ešte na miechu. Robili mi aj ten test na karpálny, medzi palcom je to tiež trošku zúžené ale čo z toho keď mi trpnu iné prsty. Teraz chodim na elektroliecbu ale absolútneho nezaberá. Doktorka mi povedala že už potom len operácia. Máte s tým niekto skúsenosti, dali ste si operovať ruku a hlavne ma zaujima či to prejde??”

erikapeter
27. jún 2022

@marianka79 Marianka, ja mám presne to isté. Čo ti pomohlo? Ďakujem, erika

marianka79
7. aug 2022

@erikapeter juj to už bolo dávno. Nepamätám si ale prešlo mi to. Bolo to s chrbtice.

Strana
z3