Tŕpnutie líca a herpes - výsledky
Ahojte bola som na krv mám herpes aftu bolela ma uzlina aj ďasno a cítila som trpnutie lica.
Takéto výsledky mi prišli doktorka tvrdí že je to z infekcie mám dlhodobý stres a cítila som sa chorá pred týždňom dvomi len mi
To neprepuklo naplno. Strašne sa bojím :(

Zdravím, podľa Vami poskytnutých informácií je leukémia veľmi nepravdepodobná. Leukocyty máte zvýšené len mierne, čo je typické pre infekcie, zápal, stres, fajčenie, alergiu alebo po užití niektorých liekov. Je pravda, že pri leukémii býva počet WBC zvýšený, ale hovoríme tu o oveľa vyšších hodnotách (viac ako 20-30 ale aj >100 x10^9). Okrem toho, pri leukémiách vzniká patologický klon bielych krviniek alebo ich prekurzorov, ktorý sa tvorí v kostnej dreni ... Keďže kostná dreň nemá neobmedzené zásoby živín a materiálu, musí potlačiť vznik iných krvných elementov, teda červených krviniek a krvných doštičiek, ktoré sú preto pri leukémii typicky znížené ale u Vás sú skôr na hornej hranici. Prakticky to znamená, že by ste mali veľa piť, lebo máte veľa krvných elementov, teda je Vaša krv momentálne zahustená. V diferenciálnom rozpočte leukocytov vidíme vyššie percentuálne zastúpenie neutrofilov, čo je typické pre bakteriálne zápaly, fyzickú záťaž, tehotenstvo ale aj po užívaní liekov, napr. kortikoidov. Ďalším faktorom je bolestivá lymfatická uzlina. LU bolí preto, že je v jej okolí zápal a rýchlo sa zväčšuje. Pri nádorových ochoreniach typicky LU nebolia, pretože sa v nich nádorové bunky množia pomaly, teda sa aj okolie prispôsobuje zväčšujúcej sa uzline a nie je prítomný zápal. A napokon tŕpnutie líca môže byť spôsobené herpetickou infekciou a podráždením okolitých nervov. Ak sa Vám nebude stav zlepšovať treba vyhľadať lekára a povedať mu o Vašich problémoch - ak by sa počet leukocytov neupravil alebo by sa zvyšovalo aj CRP alebo by sa pridávali iné ťažkosti, treba pátrať po fokuse zápalu (po zdroji infekcie), čo môže byť v oblasti tváre často nejaký pokazený zub a pod.
Prajem veľa zdravia a skorú úľavu od ťažkostí ❤️
@slniecko39 ďakujem krásne. hneď som kludna. V rodine mame lekárov hneď som aj konzultovala obaja sa zhodli na tom istom , že je to len infekcia. CRP bolo 4.4. negat ale že nevylučuje to infekt. Je pravda, že som vobec celý deň vtedy nepila keď som išla na krv a bolo mi povedané. Že aj to mohlo urobiť tu jednu odchýlku. Mám aj problémy s krčnou chrbticou a cez víkend mi ofuklo tvar lebo sme pracovali na záhrade.
@slniecko39 mala som teraz aj veľmi náročné obdobie plne stresu a behaciek čo tiež lekárka posúdila ako faktor ktorý kože ovplyvniť výsledky

A čoho sa bojíš?dopln b vitamín forte, magnezium a kľud.Je jar, telo je vyčerpané preto máš herpes atď...